Problemy s DM

Príspevok v téme: Problemy s DM
bg

Dobry den. Mam problem, no skor, ako o nom zacnem, musim to trochu rozviest.

O svojom DM viem cca 4 roky, posledny rok sa liecim, moja diabetologicka mi predpisala Stadamet 500 a kedze mi tato davka nepomomaha, napokon mi zacala predpisovat Stadamet 850.
Teraz k mojmu problemu. Je nim vlastne fakt, neviem, ako sa mam rozhodnut, pomohla by mi teda kvalifikovana pomoc.

9 mesiacov som poctivo uzival lieky, 9 mesiacov som nedodrziaval dietu, takze sa hodnoty cukru v mojej krvi, pohybovali v rozmedzi 8-12 mmol/l. Dozvedel som sa, nie od mojej diabetologicky, tu vobec nezaujimam, ze pri hodnotach vyssich ako 9, diabetes nici cloveku cievy, postupne vo vas odchadzaju niektore organy, zhorsuje sa vam zrak, apod.
Pred tromi mesiacmi som si povedal A dost!
Zacal som dietovat a od tych cias si uz nenameriam nikdy viac ako 8mmol/l a aj to po jedle, inzulin vo mne, opat akoby pracoval, cukor mi znizi na hodnoty blizke zdravemu cloveku, co je 5-6,5 mmol/l, co nie je vobec zle, ked uvazime, ze som pravidelne nachádzal nad hodnotami 10.
Stačila dieta, Stadamet uz neberiem, riskoval by som nim smrt, cukor by mi klesol do hypa a to vsetci vieme, co znamena.
Moj problem tkvie v tom, ze neviem co mam robit, zajtra ma caka dalsia kontrola u mojej diabetologicky, o ktorej radsej pomlcim.
Kedze je taka, aka je, nedbanliva, zaujimaju len informacia v akej poistovni je clovek evidovany, vaham, ci k nej chodit. Pruzky si kupujem sam, lieky od nej uz neuzivam, predsa len vsak vo mne preziva strach, ze sa moze nieco zhorsit a ja si budem musiet hladat novu lekarku, co by v mojom pripade ani nebolo na skodu. Prosim, poradte mi, co mam robit? Co mi zdravotne hrozi, ked tam nepojdem?
Dietovat mienim do konca zivota, takze...
Kdesi som cital, mnohi sa informuju na to, ci je mozne diabetes vyliecit. Ja si myslim, ze to tak nie je. Je to choroba na cely zivot.
Mozeme ju zmiernit dietovanim, jedine to nam moze pomoct. Takze, je to vlastne zivot, ktory je iba o prisnom dodrziavani diety.
Jest vela zeleniny, z masovych vyrobkov kuracinu, ine neodporucam a ak chlieb a pecivo, tak len viaczrnne, bezny psenicny chlieb a vyrobky zo psenice, rozhodne zo svojho jedalnicka vyradit. Prajem vam vsetkym iba vitazstva, cukrovka je, ako viete, velmi hnusna choroba.

DANO777

NA CUKROVKU, REGENERACIU MOZGU, CHOLESTEROL, TLAK, KRVNY OBEH A OBRAZ, OSTEOPOROZU + VELA INYCH DIAGNOZ AJ RAKOVINU, VELMI RYCHLE A UCINNE ZABERA CISTA STAVA Z GOJI,(KUSTOVNICA CINSKA) OBSAHUJE 50X VIAC VITAMINOV AKO POMARANC A 80X VIAC ANTIOXIDANTOV. MNE KLESOL TLAK V PRIEBEHU MESIACA ZO 118/183 NA 85/125 A TO MAM 120KG A BEZNE PIJEM 2-3 SILNE PRESO KAVY. MOZTE SI JU OBJEDNAT NA STRANKE HIMALYO.CZ A ZO ZLAVOVYM KODOM C. 3261 KTORY TREBA ZADAT PRI REGISTRACII, ZISKATE PERMANENTNU ZLAVU 50KC NA KAZDU FLASU A 20KC NA KAZDY BALICEK SUSENEHO, ALE DOBRE LIECIVE UCINKY MA STAVA. SUSENE MA OVELA MENEJ VYZIVOVYCH HODNOT. DENNA DAVKA JE LEN 25ML, FLASA JE NA MESIAC. V PRIPADE, ZE POTREBUJETE PORADIT, TAK KLUDNE ZAVOLAJTE. 0903460303.

PRI AKEJKOLVEK FORME RAKOVINY JE DAVKOVANIE 3X 50ML, RANO NA LACNO A POTOM VZDY ASPON POL HODINY PRED JEDLOM.

www.youtube.com

bg

Nikdy som u ziadneho liecitela nebol. Nedoverujem lekarom, nieto este nejakym liecitelom.

Ak mas chut otvorit nejake temy, mozes pokojne na moj mail.
Velmi s tym neratam, ale bol by som rad. Drz sa.

bukaj.g@azet.sk

lombardo1981

A to si kde nabral, že také niečo považujem za normálne? Len sa snažím poukázať na fakt, že mnohí liečitelia sú nebezpečnejší ako lekári. A toto fórum je toho dôkazom. A ľudia toto veľmi radi prehliadajú. Pretože ak ti nasadí niečo, čo nemôžeš, nie to len o tom, že si to skúsil, poďakuješ a ideš domov. Opäť mylná predstava.
Ak tu budeš dlhšie, možno zistíš, o čom som hovorila. A možno ani nie. Pretože lekári sem už neprispievajú. Ani ja nemám dôvod tu zostávať, ale zostala som. Ako menší protipól. Pretože občas treba nejaké fakty pripomenúť.
Zopakujem to ešte raz. Jeden liek neúčinkuje každému. Jeden liek má u niekoho výrazné účinky, u niekoho žiadne. V tomto zrovna nevidím problém. Nechať radšej pacienta na prvom lieku, ktorý neúčinkuje? Alebo vyskúšať druhý? A ako má lekár vedieť, ktorý liek bude pre človeka najlepší?
Nemusí ti to byť ľúto. Mne to nikdy nevadilo. V nemocnici mi vždy bolo lepšie ako doma či v škole. Ale to je debata na inú tému.

bg

Ja viem len jedno. Ak ma niekto halucinacie a ten niekto, dostane dalsie lieky, ktore vyvolavaju celu radu dalsich vidin, halucinacii, je lekar, ktory tieto lieky predpisal chumaj. On by mal poznat lieky, ktore predpisuje. Inymi slovami, ty si clovek, ktory povazuje za normalne, ak sa neuchyti hned prvy podany liek a na pacientovi sa skusaju aj dalsie. Dobre. Nemusi. Ale rovnako sa nemusi ujat ani liek dvadsiaty. Lekar odbornik by mal podla mojho nazoru ludi liecit, komunikovat s nimi a nie na nich skusat vecne lieky a za financnu odmenu im ponukat nove, ktore prave prisli na trh. Tak to urobila aj moja ex diabetologicka, ked mi ponukla 20 eur za to, ze sa kazde dva tyzdne zastavim a dam sa skontrolovat, aby videla, ako ucinkuje novy liek. Odmietol som, hoci nemam dost penazi.
Kazdy vnima lekarov inak. Ty, pretoze mas s nimi mozno len dobre skusenosti, ja, naopak, vacsinou negativne.
Vec nazoru, tie tvoje ti neberiem. Nepoznam ta, neviem aka si osoba, ale je mi luto, ludsky luto, ze si tolko casu chora, ze si detstvo prelezala v nemocniciach. Nikto by nemal trpiet bolestami, inymi potiazami, ktore mu brania co najlepsie existovat v spolocnosti, doma, v praci....To len svedci o tom, aky je clovek krehky a zranitelny.
Na takomto fore som po prvy raz v zivote, preto som nevedel, co sa blokuje a co nie. Navstivil som ine stranky, na niektorych sa nesmie posudzovat iny clovek, pretoze ta okamzite blokuju a tvoj nazor si nikto nikdy nevypocuje. To je vsetko.

lombardo1981

Je medzi nimi rozdiel. O lekárovi to hovorí o jeho neodbornosti. No o liečiteľovi bezcharakternosti. Nechcieť vedieť kontraindikácie, nežiadúce účinky... poprípade ich dokonca popierať... Nechal by si si od niekoho takého poradiť?

"A k tomu adminovi. Ak sa niekto ozve, negativne na adresu ludi, akymi su napriklad lekari, je ihned zruseny. Tu to nastastie neplati. Som rad. Nezavisla stranka, a tak to ma byt. Kazdy moze slobodne vyjadrit svoj nazor. 21.storocie."
Celkom som sa rozosmiala. Buď si nový a neznalý pomerov alebo len neznalý pomerov. Čo myslíš, prečo tu neprispievajú aj lekári? Určité témy sú tu tabu.

"Nikde som nenapisal, ze chori ludia nepotrebuju lieky, alebo, ze im tie lieky nepomozu. Nikdy! No, musia im byt podane v uvode liecby, nie po preskusani dalsich inych liekov, ktore nezabrali.
Lekar musi byt odbornik, preboha, ved ma za ulohu liecit ludi, nie bicykle!"
Si pomerne naivný, keď si myslíš, že jeden liek účinkuje každému. Takto si predstavujú liečbu alternatívci. Si alternatívec?

bg

Nikde som nenapisal, ze chori ludia nepotrebuju lieky, alebo, ze im tie lieky nepomozu. Nikdy! No, musia im byt podane v uvode liecby, nie po preskusani dalsich inych liekov, ktore nezabrali.
Lekar musi byt odbornik, preboha, ved ma za ulohu liecit ludi, nie bicykle!

bg

A na skok k Hausovi...
Nech by mi povedal cokolvek, vedel by som, ze mu na mne zalezi a mohol by mi pokojne vynadat.

Dr.Haus je sice len serialova postava, ale aj taki lekari existuju.
ODBORNICI...

bg

Neviem, asi ziadny rozdiel.
Len taky postreh. Ak mi nepomoze nejaky liecitel, poviem si, skusil to, podakujem a idem domov. No, ak ma lekar nedokaze vyliecit a meni mi lieky, tym len dokaze, ze nevie o com je rec a skusa co urobi dalsi novy liek, tak si nim taky isty, isty jeho schopnostami, byt nemozem. Studoval na to, aby mi predpisoval lieky a skusal ich na mne, ako na pokusnom kralikovi. Ak som ti protivny, netusim preco. AK.
Ja som byvaly ucitel. Ak som mal deti naucit nasobit, musel som hovorit k veci. Neskusal som najskor to, ako zareaguju, ked sa ich spytam na scitavanie. Isiel som priamo na vec, vedel som ako ich to mam naucit. Rozumies mi, som si tym isty.

Napriek tomu, ze tebe jedlo nechybalo, mne ano. Ziadne som toho dna nedostal, hospitalizovali ma pred desiatou. Neviem, mozno v tej nemocnici pacientov v prvy den nechavaju hladnych, mozno to tak ma byt. AK, tak len na Slovensku.
O tom, ze mojej matke v psychiatrickej liecebni nepodavali jej kvapky, tri tyzdne, akoby nic, cez moje niekolkonasobne upozornenie a prosby, cim jej sposobili slepotu, radsej uz mlcim.

Ano, byt dobrym lekarom a dobrym ucitelom, su dve rozne veci, napriek tomu ja som odbornik, lekari casto len skusaju.
Nikdy som nikomu v skole neublizil, nieco som tie deti naucil. Neviem ci sa to da tvrdit aj o lekaroch, ktori pravidelne vo svete, vsade, ludi znicia liekmi, zabiju pri operaciach, alebo inym sposobom neodbornosti.

A k tomu adminovi. Ak sa niekto ozve, negativne na adresu ludi, akymi su napriklad lekari, je ihned zruseny. Tu to nastastie neplati. Som rad. Nezavisla stranka, a tak to ma byt. Kazdy moze slobodne vyjadrit svoj nazor. 21.storocie.

Dakujem za reakcie, vazim si to. Pekny den.

lombardo1981

Mne sa ešte NIKDY NESTALO, že by som nedostala v nemocnici ako ležiaci pacient jedlo. Môže sa stať, že ti ho prinesú neskôr, pretože chodiaci pacienti majú prednosť. No niekedy sanitárka položí jedlo na vozík a roznáša ich ešte počas rozdávania jedla. Dokonca ma museli aj kŕmiť.

Dr. House by si preklínal. Pretože by ti povedal aj veci, ktoré by si nechcel počuť.

"Pravdepodobne ma admin zrusi, uvidime. Ak nie, dakujem aj jemu."
Náznak konšpirácie, ktorá nemá opodstatnenie. Skús sa zamyslieť, či aj iné veci nevnímaš podobným štýlom. Pretože sú ľudia, ktorí lieky naozaj potrebujú. Zachraňujú im život. Jedna babenka s lupusom by ti o tom vedela napísať celé litánie... tie fujky-fujky kortikoidy. A tie isté kortikoidy dokážu enormne zvýšiť šance na prežitie bábätka, ak hrozí predčasný pôrod ešte pred dokončením vývoja pľúc.
Ja tiež jedny lieky musím užívať, inak mi hrozí alkalóza.

Naštuduje si ľubovník bodkovný, 5-HTP, SAMe. To tiež nie sú žiadne neviniatka. Ak patríš medzi ľudí, ktorí si myslia, že bylinky sú bezpečnejšie, tak sa mýliš. Atropa belladona, Hyoscyamus niger, Datura stramonium, Aconitum napellus, Digitalis purpurea, Colchicum autumnale, Aristolochia. A z mnohých sú súčasné liečivá extrahované. Dokonca aj látky používané pri chemoterapii.

Opýtam sa ť. Aký je podľa teba rozdiel medzi nezodpovedným lekárom a nezodpovedným liečiteľom? Lekárom, ktorý by mal vedieť a liečiteľom, ktorý nechce vedieť?

bg

Ahoj, Lombardo.

Samozrejme, pises pravdu. Ja mam 41 rokov, tato diabetologicka nie je moj prvy lekar, liecil som sa aj na srdce, dalsie veci, mam viac skusenosti s lekarmi. Netvrdim, ze vsetko to boli nezodpovedni hnusnici, ale 90% z nich ano. Mozem vyzniet ako chumaj, ale s tym nic nenarobim, pisem iba o tom, co som zazil. Vies, ak ti lekar povie, ze si si neumyla ruky, doslova, ze si ich musela mat spinave, ked si sa jej zverila z 1,2 mmol/l, ktore si si namerala, potom o takom lekarovi pochybujes. Ty vies , ze si tie ruky umyvas 20x denne, vzdy ti vonaju, ale tvoja doktorka z teba urobi spinosku, pretoze vie, MYSLI SI, ze by si tych 1,2 mmol/l v zdravi neprezila a tak hlada sposob, ako ti vysvetlit tak nizky cukor zobrazeny na displayi glukometra, ktory ti sama predala. Vzdy, ked som k nej prisiel, posadil sa k nej ku stolu, tukala to svoje na pc, nic sa ma nepytala, predpisala mi lieky a poslala ma domov.
Ale moja nedovera v lekarov nevznikla len jej pricinenim. Lezal som v nemocnici, stazoval som si na hlad, to sa stalo ovela skor, ako som ochorel na cukrovku, a marne. Vsetci ostatni, ktori dokazali ist do jedalne, jedlo mali, ja, kedze som bol imobilny, som o nom mohol snivat. V inom case, za inej situacie, mal som na ruke sadru, ktoru uz bolo treba zlozit. Idem na ten ukon do nemocnice, a ako naschval narazim na opiteho lekara, ktory doslova smrdel od alkoholu a ten mi tu sadru z ruky doslova strhol, akoby som este pred par tyzdnami nemal nic zlomene, mal som chut mu jednu vrazit. Iny lekar, tiez obrovsky odbornik, svojou nevedomostou sposobil, ze moja matka skoncila v sanatoriu, predpisoval jej lieky, o ktorych vedel, ze su skodlive, ako lekar to mal vediet, ale stavim sa, ze vedel figu, dostal ju na drogy, lebo za tie antidepresiva mozno hravo povazovat. Moja matka ma halucinacie, velmi pravidelne jej ich musia odstranovat v psychiatrickej liecebne. Potom sa vrati domov a po mesiaci ide do sanatoria zasa. Opat brat hnusne drogy, inak cloveka liecit nevedia. Ale predpisat takemu cloveku lieky, ktore vyvolavaju halucinacie, vyvolavaju v nom agresivitu a nazyvat sa lekarom, odbornikom, ved to je strasne. V sucasnosti moja matka nevidi, oslepla. V sanatoriu je nekvapkali do oci jej kvapky proti Glaukomu, hoci som ich na to upozornoval niekolkokrat. To je normalne? Mozno potom doverovat lekarom?
Byt lekarom, aspon ako si to ja predstavujem, by malo byt poslanim. Ale v skutocnosti u nas ziaden Dr.Haus nejestvuje.
Sme stat plny primitivov na miestach, kde by mali sediet dobri a zodpovedni ludia.

Mas pravdu, vyargumentoval som si to sam, pretoze sa nachadzam v stave, ked lekara nepotrebujem. Zdanlivo. Su veci, medzi nebom a zemou, ktore by min nikto neuveril a vyhlasil ma za blazna. To je jednoduche, najjednoduchsie.
Keby som vedel, VEDEL, ze mi nejaky lekar bude chciet uprimne pomoct, isiel by som k nemu a velmi rad, pretoze sa mi nevodi vobec dobre. Doteraz som takeho cloveka nestretol. Zaujimaju ich platy nie clovek. Pravdepodobne ma admin zrusi, uvidime. Ak nie, dakujem aj jemu.