Jak jsem vyzrála nad psychickými problemi

Príspevok v téme: Jak jsem vyzrála nad psychickými problemi
jedulka

Zdravím,
Před několika lety jsem sem chodila a předsevzala jsem si, že přijdu na návod jak se zbavit psychických problémů.Osobně jsem jich měla dost, takové klubíčko, které se nedá rozmotat, jak říkal můj psychiatr. Shrnul je do jednoho slova _ DEPRESE_, aby mi na něco mohli dát invalidní důchod, který mám dodnes,neboť jsem se ještě nedokázala zbavit závislosti už jen na jednom těžkém léku.
_ NEROVNOVÁHA_ to je příčina špatného psychického stavu i různých onemocnění duše.
Nerovnováha mezi přezaměstnaným mozkem a zbytkem těla.
Zní to jednoduše, že ano, ale ono tomu tak opravdu je !
Řešení je tedy na první pohled jednoduché. BOD a ) Nezapínat televizi ani jako kulisu, nevysedávat u počítače, tabletů, chytrých mobilů a jiných kravin a dělat přesně to na co máte tu nejmenší chuť! ZAMĚSTNAT SE FYZICKY ! Nejlépe venku v přírodě.Tento způsob dosahuje nejlepších a nejrychlejších výsledků, ale ani ostatní aktivity vám neuškodí, právě naopak, jen při nich nepřibývají úspěchy "tak rychle a viditelně" jako v přírodě.
Neboť znám toto fórum a znám i myšlení lidí, ani se nenamáhejte mi sem psát nějaký moudra, dokud alespoň nezkusíte týden žít podle návodu v bodu A. Těm co to týden vydrží a zkusí, těm nabídnu další a už konkrétní řešeni na míru, jak se u nás hezky česky říká.
Přeji hodně sil při "odvykačce" od psychických neduhů.Budete je potřebovat, neboť budete bojovat především sami se sebou a svými zažitými zvyklostmi, které vám velmi škodí.

jedulka

Anjelik, není to film, ale dokument.Mám je moc ráda a vlastně je to jediný žánr na který se v TV dívám. Pak vypínám!Asi bych k němu zaujala stejný názor jako ty, kdyby se mi v životě něco podobného nestalo.Bylo mi deset a ráno jsem se vzbudila do 40° horečky.Za půl hodiny už mě vezla sanita v polovědomí. Když mě z toho nějak dostali (nevím o ničem) tak jsem nechtěla jíst ani pít.Cca 10 dní trvalo než na to přišli :-) a pak mě začali nutit.Začít jíst a pít bylo velmi bolestivé (krvácející zvracení) ale za tři dny už jsem pomaličku mohla a rychle jsem se uzdravila.Dodnes nevím co si mám o tom myslet.
Jen jedním jsem si jistá.Všechno je v hlavě :-)

anjelik *

Jedulka, ďakujem za tip, osobne ale moc na podobné veci neverím, zase viem, čo je a čo nie je v možnostiach a schopnostiach človeka. Ak si teda myslela ten film o žití zo svetla. Tvoj mail nemám, ale nevadí, ja na písanie práve nie som, čokoľvek sa potrebuješ spýtať, kľudne cez fórum. Ak budem vedieť, rada odpoviem. Prajem ti, aby ti nadšenie a radosť vydržali a splnilo sa ti, čo si praješ. :o)

jedulka

anjelík moj, jsem v poho, jako by mi bylo dvacet a není to jen nějaký přechodný stav, s takovou bych sem nelezla .... mám email, to víš, jestli chceš napiš mi, budu ráda, mám tě ráda a velmi jsem si tě vždy vážila i když mi trvalo setsakra dlouho pochopit co mi říkáš :-) Co naděláš, někdo má prostě delší vedení :-)

jedulka

Netvrdím že jsem objevila Ameriku, ono to ani není zapotřebí!
Zatím jsem jasně napsala, že je to jen Bod 1).
A komu nestačí, že po 35 letech psychiatrické péče a těžké zavilosti na "lécích" a spousty neléčitelných diagnóz, jsem plná energie, síly a mám radost ze života, plním si svá vysněná přání a další už se mi líhnou v hlavě a moc se těším až se pustím do jejich plnění, tak ať googluje a obrací se na kecy nějakých svatých, mě je to jedno, ale ať neotravuje ty co by se sebou chtěli i něco dělat ale neví jak na to.

Filip TT

@Mesacny - uz to radsej nechajme tak

@anjelik - rozmyslam, ktory svaty by sa vosiel do tvojho popisu - sv Frantisek? don Bosco? matka Tereza? sv Filip Neri? pater Pio?...

anjelik *

Jedulka, ten príspevok nebol určený predsa tebe, ale tým, ktorí išli na to podobne ako ty, a nefungovalo to. Takže vysvetlenie pre nich, nie spochybnenie teba a tvojej teórie. :o)

Filip, filozofia znamená láska k múdrosti. Svätci vykazovali pre mňa skôr lásku k ortodoxnému pridržiavaniu sa niečoho, čo ich očividne nenapĺňalo ani blahom, ani radosťou, tak sa pokúsili tej ťažoby zbaviť tým, že to odporučili aj druhým. :o)

Mesačný princ

Filip TT ,,Dogma (z lat. dogma < gr. dógma < gr. dokeúein, dokein = mieniť) je v širšom zmysle nespochybniteľný autoritatívny názor, výpoveď či zásada.,, ....

Odkiaľ vieš, že mal ten Pavol naozaj pravdu??? Vieš, človek nedostal inteligenciu len tak, ale správame sa, ako mravčeky v mravenisku a to neviem či je to naj. Síce mravenisko funguje a ak zostarneme tak umrieme, umrie po čase aj kráľovná ale čo tí ostatní? Oni nie sú presne takí istí? Nenarodia sa presne tak isto nezasiahnutí, ako tá kráľovná a nemajú často viac inteligencie, ako práve ten prvok, ktorý ovláda to mravenisko? Lenže nikto si ich v tom mravenisku nevšimne, pretože premýšľame ako celok, aby ten celok fungoval. No čo ak by sme využívali aspoň 50% kapacity mozgu? Vieš si vôbec predstaviť, aký by na svete vznikol chaos???

Ako vieš, že to, čo niekto povedal či napísal je pravda a tak je to správne? Možno je, ale pre daného človeka a pre mravenisko...možno... Pre celok, ak je ovládaný pôvodnou kráľovnou možno áno ale čo tí ostatní? prečo majú žiť tak, ako to niekto nadiktoval a ako to je dané tisícky rokov? Je to dobré? Naozaj si si tým tak istý? Ak budem robiť všetko, čomu veríš, tak sa budem mať dobre a budem šťastný? Vieš aj sám, že je to utópia takto premýšľať a vieš, že čo pasuje na jedného, nemusí druhý považovať za dobré. Návody nepustia.

Ale dalo by sa o tom dlho písať ale možno ani človek nerobí nič dobre. kto vie prečo sme vlastne tu a aký je zmysel života. Možno sa jedného dňa staneme superbytosťami a konečne to tie bytosti budú vedieť. Hm, ale aj tak, prečo by som ma robiť niečo, o čom viem, že to robiť nechcem? Je to kontraproduktívne a nemá to podľa mňa zmysel. To, ako keby som teraz išiel študovať výšku len kvôli titulu a preto, že ju má väčšina ľudí a že mi to možno pomôže v hľadaní zamestnania či uplatnení celkovo. pre niekoho logická voľba, pre mňa niečo nevysvetliteľné a nepraktické. Aby človek s výškou robil niekde za pásom alebo za pokladňou niečo, čo ho nebaví len preto, že to tak niekto pred 2000 rokmi povedal :D

Ale ok, niekedy možno ešte popíšeme

Mesačný princ

Filip TT - nech vymyslel ktokoľvek - čokoľvek, je už mŕtvy a z toho vyplýva, že nemôže vedieť, čo sa na tejto planéte deje a či sú jeho myšlienky prezentované tak, ako to myslel naozaj. A či fungujú? To je na dlhú debatu.