Zdravím,
Před několika lety jsem sem chodila a předsevzala jsem si, že přijdu na návod jak se zbavit psychických problémů.Osobně jsem jich měla dost, takové klubíčko, které se nedá rozmotat, jak říkal můj psychiatr. Shrnul je do jednoho slova _ DEPRESE_, aby mi na něco mohli dát invalidní důchod, který mám dodnes,neboť jsem se ještě nedokázala zbavit závislosti už jen na jednom těžkém léku.
_ NEROVNOVÁHA_ to je příčina špatného psychického stavu i různých onemocnění duše.
Nerovnováha mezi přezaměstnaným mozkem a zbytkem těla.
Zní to jednoduše, že ano, ale ono tomu tak opravdu je !
Řešení je tedy na první pohled jednoduché. BOD a ) Nezapínat televizi ani jako kulisu, nevysedávat u počítače, tabletů, chytrých mobilů a jiných kravin a dělat přesně to na co máte tu nejmenší chuť! ZAMĚSTNAT SE FYZICKY ! Nejlépe venku v přírodě.Tento způsob dosahuje nejlepších a nejrychlejších výsledků, ale ani ostatní aktivity vám neuškodí, právě naopak, jen při nich nepřibývají úspěchy "tak rychle a viditelně" jako v přírodě.
Neboť znám toto fórum a znám i myšlení lidí, ani se nenamáhejte mi sem psát nějaký moudra, dokud alespoň nezkusíte týden žít podle návodu v bodu A. Těm co to týden vydrží a zkusí, těm nabídnu další a už konkrétní řešeni na míru, jak se u nás hezky česky říká.
Přeji hodně sil při "odvykačce" od psychických neduhů.Budete je potřebovat, neboť budete bojovat především sami se sebou a svými zažitými zvyklostmi, které vám velmi škodí.
Jak jsem vyzrála nad psychickými problemi
Filip TT - nič v zlom ale ak nemám chuť piť alkohol, tak ho piť budem alebo ak nemám chuť čítať a bolia ma oči, tak aj tak prečítam danú knihu?
Toto som ja nepochopil ako ,,pevnú vôľu,, ale ako...
Robiť to, čo nechcem??? A to kde sme? Nebláznite, robte len to po čom túžite a čo vás napĺňa, máte len jeden život, tak si ho užívajte :)
Za dobrú radu považujem to:
"dělat přesně to na co máte tu nejmenší chuť"
To je dobrý tréning vôle. Pevná vôľa je treba na odolávanie psychickým problémom. Viem o čom hovorím.
Si sem už dlho nepísala, tak vitaj :)
Ale nemôžem s tebou súhlasiť, pretože takto žijem celý život a som fyzicky vyťažený 18 hodín denne v prírode. Takže to na mňa nezaberá. A ak by som sa odpojil od netu a tv, tak nemám žiadny kontakt s inými ľudskými bytosťami a neviem čo sa vôkol mňa deje.
Je to individuálne a ja ti môžem z osobnej skúsenosti napísať, že áno, pomáha to ale len chvíľkovo. je to ako keby človek odsunul nejaký problém, aby sa vyriešil neskôr, ale sám sa nevyrieši.
u kazdeho to je individualne....toto mozno zabralo tebe...ja mam depesiu 2 stupna.Chodieval som pravidelne ale mesiac von na pol dna von zo psom na pole do lesa a krizom krazom a nic.Mame velky dvor snazil som sa co najviac robit vonku vyvetrat si gebulku ale nic...A ta tvoja rada premudra je vycapena vsade na internete staci napisat do GOOGLE ako sa zbavit depresie a hned prvy bod bude to o com pises....
Kravina jak mraky.
už 3-4 roky chodím von na 2,5-3 hodiny každý deň, viac nedovolí robota.
Výsledok stále rovnaký pocit ničoho.
Na toto dajte nejaký návod. Aj keď sa snažím z toho dostať tak nič.