ľudia, prečo musíme mať vzťahy?
prečo devy a mládenci si život komplikujú tým že či majú vzťah alebo nemajú, prečo nikoho nemajú a chcú mať. Prečo?
ja vzťah nemám mám 31 a absolutne mám na háku či ma niekto chce alebo nechce a ja nikoho nehľadám.
prečo musíte niekoho hľadať a lámať si hlavu či má ten chce a táto chce. Prečo?
čo sú vztahy s opačným pohlavím taká priorita života? Je?
stále si vytvárate depresie že nikoho nemáte, chodite po svete smutní a depresívni lebo nemáte nikoho. Baví vás takto si kaziť život?
prečo sú ľudia tak stavaní či skôr sami si to vyvolávajú že musia niekoho po svojom boku mať?
kto vám to vtláčil do hláv že už od mladého veku cca 15 rokov sa zaoberate opačným pohlavím?
a prečo si niekoho hľadáte stále? Veď je to smiešne ako sa tu chodia ľudia vyplakávať že hľadajú prírodné ženy, rockerky, intelektuálky, panny či panicov, skúsených či neskúsených a neviem akých mužov a žien.
alebo že že muž si hľadá ženu, plánuje s ňou mať deti to isté o žene hľadá muža a potom chce mať deti. Načo? Nieje to smiešne nechať sa takto podmaniť sile nejakých pudov primitívnych len za účelom že takto to v prírode chodí medzi zvieratmi že sa hľadajú, dvoria si, potom sa pária a množia? Mne hej.
Rieši sa kto si kedy koho nájde, kedy sa ožení, vydá a bude mať decká. Ja sa odmietam podriadiť takému to chodu prírodných zákonov a spoločenských konvencií. Nechať sa ovplyvniť a podriadiť nejakým zaužívaným spoločenským normám a pravidiel že keď šuhaj či deva dovrší vek 18 rokov musí si niekoho nájsť, chodiť s ním a neskôr sa vydať a rodiť. Toto je poslaním človeka? Veď sme ako zvieratá. My máme na viac. Prečo sa nechať zblbnúť zvykov naších predchodcov a či pudov našej mysle? Prečo si muži musia hľadať ženy a ženy mužov? Prečo vôbec jední idú za druhými a vždy sa toto v spoločnosti musí riešiť, najmä medzi mladými? Je mi smiešne ako sa muži snažia zaujať správaním ženy a ako sa ženy snažia oblečením a mejkapom zaujať mužov. Také ponižovanie sa lebo sme hnaní pudmi. Stále sa rozoberajú vzťahy. Veď je to smiešne že sa homo sapiens sapiens nechá zmanipulovať tak nízkymi pudmi. Je mi z toho na grcanie.
Prečo?
Nahodou ta tema s rockerkami bola super :D
Zvlastna situacia nastane, ked clovek potrebuje byt prijaty a pochopeny v tom, ze nepotrebuje byt prijaty a pochopeny.
Filip, buď niečo potrebuješ alebo nepotrebuješ. Tento príspevok ale o tom nie je...slečna potrebuje byť pochopená a prijatá v niečom, čomu očividne nerozumie..nie, že to nepotrebuje. V prípade, že si v pozícii toho, že niečo nepotrebuješ, tak potom nevyžaduješ žiadne potvrdenie u druhých.
My sme bytosti sociálne, spojené ľudským genómom, pre nás je prakticky nemožné, byť absolútne nezávislý od druhých. Platilo by to za predpokladu, že by si ovládol genóm. Preto, v danej situácii a na danom vývojovom stupni, je rozumnejšie vytvárať vzťahy a učiť sa v nich fungovať, vyvíjať. Len cez vzťahy a koreláciu s druhými sa vieme vyvíjať aj my, keď oni nám ukazujú ďalšie rozmery svojich vnútorných svetov a nimi nás obohacujú. Občas aj v tom zlom. :o)
To ale nie je dôvodom, brojiť proti vzťahom ako takým, pretože, ako inak sa chceme naučiť ovládať zlo, keď sa pred ním uzavrieme? Boj sa nikdy nevyhráva zo zákopu, ale v prvej línii. ;o)
"z čoho to pramení?"
Pravdepodobne je to skôr spojené z očakávaní tejto spoločnosti ako takej. Slečna má už svoj vek a je zrejme pod tlakom okolia typu vydaj sa konečne, maj konečne aspoň niekoho poriadneho, či kedy chceš detí). Dokážem to pochopiť, lebo už aj v mojich 26 rokoch sa začína to stupňovať. Okolie začína hustiť hustiť, a keď zrejme počúva toto už tých 5-6 rokov, čo ja a u dievčat možno o niečo dlhšie. Potom sa zrodí taký príspevok na fóre ako od tejto slečny. V súčasnosti beriem tie reči okolia viac menej s úsmevom.
Clovek potrebuje byt prijaty a pochopeny. Vratane drsnych muzov. Ti to vyzaduju obzvlast drsne.
Zvlastna situacia nastane, ked clovek potrebuje byt prijaty a pochopeny v tom, ze nepotrebuje byt prijaty a pochopeny.
"Z coho prameni? "
No asi z toho ze nema naplnene svoje potreby
V podstate rozumiem Tvojmu zmyslaniu. Tak Ti poviem...ludia su tvory nespokojne. Ked maju vztah, trapia sa otazkami, ktore si spomenula a,ked nemaju tak tym preco tie problemy nemaju. A su taki ako ty, ktora nema a nehlada, ale tiez sa mi nezdas spokojna.
Bola si uz niekedy zalubena?
Tak poriadne, ze by si pre toho cloveka zivot dala. Ak ano, mala by si poznat odpovede aspon na niektore zo svojich otazok.
Z Tvojho prispevku citit trochu hnev. Z coho prameni?
Ako sa da pomylit popliest sama sebe vek?)) A vsak nech si kazdy zije ako vie a chce. Zi a nechaj zit
Ja som asi japonka))
Je to jednoducho normálne. Áno, niektoré vecí sú smiešné kolo toho, ale o tom to je. Stretneš sa s niekým a každý život je iný. Źivot má byť jedna zábava. Niekto sa vie zabaviť sám, iný sa zabaví v dvojici. Tiež som bol pred pár dňami na jednom zoznámení, síce mi nevyšlo, lebo slečna riešila kadejaké super býkoviny typu mal si málo dievčat tak ťa nechcem, tiež nechcem ťa, lebo chlapec by mal chodiť za ženou niekde na ďaleký vidiek. Nie žena, za chlapom do mesta, kde sa dá niečo robiť aj zabaviť Čo už? Mne to nevadilo a prišlo mi celé pomerne smiešné. Som spokojný aj single, ale aj vo vzťahu. Slečna musí byť však o niečo rozumnejšia ako naposledy.
no je to omyl mozno,myslela som to tak,ze skoro vsetko sa da kupit..zaplatis si upratovacku,opravara,prostitutku,nakup z tesca,au pairku pre deti,opatrovatelku,spolucestovatela..tymto,ale netvrdim,ze je to spravne,ale ze to tak je..uz som to tu kdesi spominala,ze zacina nieco ako v japonsku..mladi japonci sa nehrnu do vztahov,lebo ich jednoducho obtazuju..nemaju na to cas,je tam nizka porodnost.
Plus, ekológia je vklad do prírody, nie do života. Tvojho rozhodne nie. Nemýľ si pojmy a dojmy. :o)