Ahojte, potrebujem poradit. Bola sok na vysetreni na Hematologii a poslali ma na ultrazvuk brucha. Tak som sa sla objednat a mam tam prist vo stvrtok, ale mne v stredu zacina menstruacia. Tak sa chcem opyta ci sa na uptrazvuk brucha moze ist aj ak mam menstruaciu. Zabudla som sa to opytat pretoze som myslela na kopu inych veci. Za vsetky odpovede dakujem.
Ultrazvuk brucha
Sasia912 tak potom vyskusaj aj tu kliniku, co ti vierocka66 pisala, ja som tam bola na sone prsnikov a bola som rada, pretoze celkom rychlo som dostala termin a nebol vobec s nicim problem. Sice som si to platila, ale to je to najmenej, kedze som chcela vediet ci je so mnou vsetko v poriadku :)
paci sa mi ako k tomu pristupujes. Jasne, za dobrou starostlivostou o zdravie by nemal byt problem. Ja tiez uz sa neriadim tym, ze co najblizsie aby bol lekar, ale ty aby bol co najvacsi odbornik a vedel mi ozaj pomoct.
ja už asi dva roky nechodím k štátnym lekárom. Pre mňa to bolo utrpenie, keď som mala nejaký problém a vedela som, že ma čaká kopa vyšetrení, tak som začala to riešiť na súkromných klinikách. Na ultrazvuku som bola na klinike Spinn, ale nie na ultrazvuku brucha, ale pŕs. Tam som dostala termín pomerne rýchlo a hlavne sa tam nikto nevyvyšoval a nebol ku mne arogantný - ako sa mi to u štátnych lekárov stávalo pravidelne.
philips cez týždeň sa zdržiavam v Žiline. Ale je mi úplne jedno kam by som na ultrazvuk mala ísť, kľudne budem aj cestovať, len nech to mám vybavené čo najskôr.
Čo vám k tomu poviem, som z toho celého nešťastná pretože mám pocit, že som lekárom len na obtiaž a mám chuť sa na to vykašľať, ale potom si poviem, že zdravie je len jedno, tak sa musím oň starať. Jasné, popozerám aj väčšie kliniky a aj súkromné že ako sú na tom s termínmi. Pomerne rýchlo tak aspoň do dvoch týždňov.. :)
tieto terminy su na nervy baby :( ja uz po vacsine chodim len na vysetrenia na sukromne kliniky, kde nemusim chodit o piatej rano aby ma v ten den lekar vobec vzal a kde sa ku mne nespravaju ako keby som bola na obtiaz ;)
co znamena pomerne rychlo? ja som tento problem riesila, ale ked som potrebovala ist surne na sono prsnikov a u nas by som sa terminu dockala asi az za nejake tri mesiace. Len otazne je ci si ochotna si na to sono aj zaplatit, vies..
toto je všetko o tom, že štátni lekári svoju prácu berú ako povinnosť a berú to tak, že rýchlo rýchlo aby vybavili, čo najviac pacientov. Čiže tam nastáva ten problém, že nemajú čas sa im venovať. Čiže určite by som skôr pozerala sukromné kliniky, tam nebudeš musieť čakať dlho na termín a hlavne prístup by mal byť o inom.
ono myslim, ze v nasom zdravotnictve to uz inak nebude len tak ze ako pacienti sa musime neustale len pytat, zaujimat a klast otazky, aj ked by to malo byt samozrejme opacne. Skus sa popozerat po vacsich klinikach alebo tak, tam sa urcite bude kratsie cakat.
Ja som sa už stretla s viacerými doktormi, ktorí by sami do seba nepovedali človeku ani slovo. Ale zase ja sa pýtam a nedám doktorovu pokoj, kým mi neodpovie na všetko, čo chcem vedieť. Však je to tvoje zdravie a máš právo vedieť, čo ti je a či je všetko o.k., alebo nie.
Sasia.. Kde bývaš?