ahojte zaujímalo by ma ako žijú ľudia ktorým zistili pozitivitu na hiv. Našli ste si napriek tomu životného partnera ktorý sa zmieril s touto diagnózou? mali ste deti? a čo pracovná oblasť života zvládate pracovať popri antiretrovírusovej liečbe?
život s hiv
je potrebne zivotny styl upravit, prisposobit ho danemu problemu, ale ked sa chce tak to ide .)
Viktoria aj ty si poz?
pri hiv je dolezite vyhybat sa vyslovene vyrobkom ktore obsahuju benzen a podporuju vznik stadia aids a to su balene vody a dzusy ktore takmer vsetky bez rozdielu obsahuju benzen najvodnejsia je cista voda a podomacky vyrobene stavy s povoleneho ovocia ,jogurty,zmrzliny a napriklad aj kecupy,zuvacky,kukuricne lupienky, popcorn nelupana ryza a podobne.Neverila som tomu najprv ale strasne sa mi polepsilo ked som tieto veci vysadila. Urcite odporucam kazdemu s hiv.
ja verím tomu že liek bude čoskoro objavený a dajú ho do obehu. Už minule v správach hovorili že moderné lieky hiv v tele pacienta zastavia a udržuju ho na čo najnižšej úrovni len tam je hrozne dolezita pravidelnost brania liekov presne v tu hodinu kazdy den.Len to chce čas a vývoj.Veda je dnes na veľmi vysokej úrovni už aj fakt že ked sa napriklad nakazi clovek v 25 rokoch moze sa dozit 75tky je super si myslim.
Samozrejme ze by som sa hiv chcela zbavit a nebrat tie lieky ale ako ked este ten liek neexistuje a na transplantáciu nemozem? Lebo to by bola jedina cesta ako sa jej zbavit
Trokllanny lenze ja na to nemyslim
lahke to urcite nie je ale da sa s tym zit
Shayleen, už sme sa, zda sa mi, bavili na tému tvojej choroby, ale bolo to v inej téme. Asi sa preto budem opakovať, ale nechcela by sa dostať do stavu, kedy ťa táto pliaga prestane obmedzovať? Nechcela by si žiť plnohodnotne a bez liekov? Neuvažovala si nad, povedzme, akousi alchimiou, ktorá by sa postarala o neutralizáciu vírusu? Viem, že si určite prečítala kopec info o HIV, a ako čítam príspevky, naučila si sa s tím aj žiť, ale predsa, nebolo by skvelé ranné prebudenie s pocitom, že mi v hlave nevíri obmedzujúca myšlienka na HIV?
Liecba kt momentálne mam je aj pre a pocas tehotenstva vhodbe preto mi dali turo liecbu pre par rokmi. Takze ked uz bude tema TT tak lieky nebudem musiet ani menit ani o jedno viacej brat. A ano rodit budem tiez s cisárskym. A hlavne co musím dodrzat je dieťa nekojit aby som cez mlieko nenakazila.
Nina dakujem a dakujem aj ostatnym za vase krasne slova a ze ste taky mily a chapavy :) takych ludi je malo
hiv pozitivna zena moze byt mamickou pocas tehotenstva sa jej nasadi silnejsia liecba no rodit bude musiet cisarskym rezom. vtedy je pravdepodobnost prenosu s matky na dieta strasne malicka a vacsina zien porodi zdrave dietatko. Viem ze napriklad v USA bol nedavno pripad ze babatko sa narodilo tiez s hiv a hned sa podarilo lekarom vyliecit ho. Je vidno ze tu shayleen dodrzuje rezim liecby aj stravovanie je zodpovedna isto bude mat zdrave babo a bude skvela mamina :)