Preco nemozem byt stastny?

Príspevok v téme: Preco nemozem byt stastny?
w/e

Zdravim. Potreboval by som nejake rady pripadne ine pohlady na zivot resp. ako inak vnimat zivot. Aj ked ten moj zivot by mnohi povazovali za nadpriemerny a bezproblemovy prosto nedokazem byt stastny. Vidim svet velmi pesimisticky aj ked sa snazim byt realisticky. To casto pocuvam aj od ludi naokolo. Napriklad uvedomujem si ze su ludia ktory trpia smrtelnymi chorobami a namiesto aby som bol stastny ze ja ziadnou zavaznou chorobou netrpim tak by som tu najradsej ani nebol.

Mam cely zivot pred sebou no citim sa ako starec ktory je unaveny zivotom. Aby som to lepsie popisal ubija ma denno denny zivot. Rozmyslam nad roznymi faktormi, zivotnymi situaciami, minulostou, buducnostou a analyzovanim do hlbky. Pricom som hrozne narocny na vsetky aspekty mojho zivota. Od inych ludi ocakavam takmer dokonalost a od seba este viac. Samozrejme ze je to nerealna predstava ale hrozne ma to ubija. Mam ten vnutorny pocit ktory mi hovori ze musim nieco dokazat ze musim urobit nieco vyznamne. Nejde o to aby som bol znamym ale aby som bol uzitocnym aby som zurocil moj pobyt na zemi. Mrham svojim zivotom nic nerobenim ako 95% ludi naokolo mna ale nikto to nevnima tak tragicky. Namiesto toho aby som teda zacal nieco robit ponaram sa do fikcie, serialov pripadne pc hier ktore ma robia stastnejsim pretoze pri nich nepremyslam o svojom zivote.

Aby bolo jasne vsetky tieto veci si plne uvedomujem a snazil som sa s nimi zmierit mnoho krat. Uspesne maximalne na niekolko hodin. Su dni kedy mam z nicoho nic dobru naladu ale to su vynimky. Zaroven mam da sa povedat socialnu fobiu do ktorej nebudem zachadzat do detailov. Taktiez pocitujem nenavist voci ludom a som hrozne znechuteny z dnesnej spolocnosti ktorej hodnoty su uplne mimo. Mohol by som pokracovat este velmi dlho ale myslim ze uz mate obrazok o tom ako vnimam svet. Bol by som velmi rad ak by mi niekto ponukol nejake rady ako sa zbavit takychto negativnych myslienok pretoze ma to trha zvnutra. Ciastocne mi pomohol prechod na vysoku skolu kde vela casu investujem do studia a aj ked sa jedna o jednu z najlepsich ak nie najlepsiu vysoku skolu na slovensku stale pocitujem ze robim malo a nechapem ako ludia okolo mna mozu byt stastny. Budem vdacny za kazdy prispevok.

Rea3

Tiež som bola roky veľmi nešťastná a mala vážne depresie. Už nemám :-) Veľmi mi pomohla terapia Cesta a knihy a texty od Hicksovcov - určite odporúčam. Je to podľa mňa tá najlepšia filozofia pozitívneho myslenia, a odkedy som sa rozhodla riadiť ich radami, môj život je oveľa šťastnejší: stránka z ich prekladmi do slovenčiny: www.hicks-abraham.sk

Jana Lukacova

Dergas: vložil ste svoje šťastie do rúk jednej osoby, avšak nie seba...ste na nej závislý, pretože máte v sebe nevysporiadané svoje traumy z minulosti...to však môžete zmeniť a postupne prácou na sebe byť šťastný ;)

DaveSk

Prečo si sa naviazal na jednu ženu?
Ak Ťa nechce, kašli na ňu. Život nie je o jednej žene. Celé Ťa to ničí.
Dostávaš sa do situácii, kedy si nevieš poradiť.
Venuj sa tomu, čo Ťa baví, nájdi si pracu, vďaka ktorej sa dostaneš bližšie k svojmu cieľu a uvidíš, ak si pôjdeš po svojom, prídu príležitosti k novým ľuďom, kamarátom a k novej láske.
Nevzdávaj sa a ver si.
Držím Ti palce!

Dergas

Ja sa citim tiež zle . Som sam nepoznam nikoho kto by ma pochopil alebo povzbudil . Už davno som necitil nič k nikomu z mojich blizkych . Potrebujem aby ma niekto aspoň objal . Nikdy som nemal to čo moji kamarati stale som citil zavisť moja mama pila a tak ma to nejak psychicki poznačilo . Nechcem byť bohaty ani slavny . Jedine čo chcem , je byť z jedinou osobou ku ktorej nečo citim . Niesom uchyl ale potrebujem citiť že na mne nekomu zaleži . Po nociach plačem aby som sa citil trochu lepšie citil . Citim sa bezceny a všetky veci ktore ma robili šťastnym už pre mňa nemaju zmysel . Chcel by som sa dostať k tej ktoru milujem ale nemam nijake peniaze . Nemam sa ako k nej dostať . Deň čo deň citim ako moja šanca byť s ňou slabne . Nebojim sa smrti ani pekla bojim sa len toho že nebudem z ňou .

Ignac kk

W/e
Som na tom podobne.soc fobiu nemam ale nemam rad vacsiu spolocnost party atd..je to aj preto ze bud si nemam skym co povedat alebo cudzi ludia..vzdy radsej stojim niekde bokom alebo vzadu kde mam na ostatnych dobry vyhlad...(keby nieco)
Cely svet je jedno velke h co si budeme namyslat.ja som takyto od zaciatku nebol to len od vtedy ..haha co som sa ozenil tak 2r potom :) mam 32r..podla toho co pises na 18-20r pises dobre a zaujimaju ta veci ktore niektorych ludi ani netrkne...a ti su prave stastni!!nemozes nad tym rozmyslat..musis byt viac ako to stado okolo teba! ( Predstav si napr volica smeru haha..) inak to pojde stebou cely zivot.mam uplne rovnake pocity ako ty.tiez cakam od 20r kedy pride moj cas byt uzitocnym pre velku vec! Skusil som kadeco..este ktomu neprislo...moze to byt hociaka vec co zachrani niekomu zivot..mozno sa tym aj posunie dejinamy :) Nas cas este pride ...tomu verim...to ma drzi aby som sa nezabil :)

Josalito ci ako to bolo napisane.
A tysi myslis ze ked do seba budes davat take jedla tak budes zdravy??? Kto urcil co je zdrave a co nie?aj klobasa ma v sebe vela zdraveho..vsetky extremy su skodlive.ako prezieranie tak hladovka.ako jest iba mastne a ako iba to co pises.ci myslis ze vegani vegetariani atd by mohli byt bez komplikacii bez dopovania vitaminou? Zacni jest vsetko a s mierou.

Pre ostatnych...
Neviem co tak radi pisete o gramatike ako keby to bolo to najdolezitejsie.sk gramatika mi k zivotu a k lepsiemu zivobytiu neprida..(mam vs a ovladam dalsie 3 jaz.).samo v ziadnom nemam gramatiku na 100% :)
Vsetkym vsetko dobre prajem!!

nika82

Jefitto, zdravie sa ti nepokazilo preto, lebo si zacal zit zdravo. proste si bol mladsi a mohol si si dovolit aj take excesy ako chlast cigy atd a potom zial ta dobehol osud a uz je to boj,
ja som sa tiez nestarala o zdravie kym som bola mladsia, teraz sa stravujem zdravo, nefajcim, nepijem a je to o 1000% horsie. Keby som mala k tomu este aj zlu zivotospravu, tak som zrejme davno mrtva. zdravotne problemy su velky boj a az vtedy si uvedomime hodnotu zdravia. co by som dala za zdravie, ach jaj. ale nevzdavam sa su na tom ludia ovela horsie, neklasaj na duchu :)

nika82

w/e- vidno, ze si citliva povaha, co ma svoje plus aj minusy :) ja som tiez podobna povaha a v tvojom veku som premyslala rovnako ako ty, neskor som z toho "vyrastla", cim nechcem podcenovat tvoj problem, ako clovek zreje, meni sa aj jeho pohlad na zivot, prisli ine problemy (momentalne zdravotne :( )
najlepsi sposob ako byt uzitocny na zemi je byt dobrym clovekom- k ostatnym ale aj k sebe! Pises, ze ti vadia zli ludia a akym smerom sa ubera spolocnost. To najlepsie co mozes urobit pre spolocnost je byt dobrym clovekom a nenechat sa stiahnut prudom. Trvat na svojich hodnotach, obklopit sa ludmi s podobnymi hodnotami ako ty- aj za cenu, ze budes mat len jedneho blizkeho kamarata a nebudu ta volat na vsetky zurky. A neskor, ked najdes tu pravu a budes vstepovat svoje hodnoty svojim detom a vychovat z nich dobrych ludi- to bude najvacsi uspech.
Chapem, ze vo veku 20+nieco je mozno mas ine sny ako napr. mat nejaky dobry startup alebo byt druhym Zuckerbergom- ale aj ovela mensie uspechy, napr. ze jazdis slusne v BA netrubis ako debil na kazde auto okolo (true story z dneska- jeden idiot za mnou vytruboval pred kazdym semaforom) dokazu urobit zmenu uz len tym, ze urobis inym pekny den, alebo minimalne im ho nepokazis :D
V prvom rade ti radim si najst nejakeho konicka okrem pozerania serialov a hrania hier. Ja som sa nasla v sporte- stalo sa to mojou vasnou, kazdym dnom som sa zlepsovala a zacala som aj sutazit, len potom prisli zdravotne problemy a teraz riesim len tie. Cez toho konicka si najdes aj kamaratov, frajerku, budete mat spolocne zaujmy :)