Sebabedomie

Leila88

ahoj. Poradím ti, nájdi si vsetky výhody na tom co sa ti na samej sebe nepáči, oblub si svoje slabé stránky a príjmy ich. Bud rada ze si taka aka si . Ak s nimi bojuješ a nenávidis ich budu navždy pretvavat. Ak ich prijmes a povieš si ze ok, som to ja, pomaly sa budu vytrácať a az vtedy mozes pracovať na ich odstránení . Pozri , ja som len mladé dievča . Oveľa mladšia ako ty. Ale verim. Verim v setko dobre a ze to zle mi len pomáha byt lepším človekom, ze aj to zle tu je z nejakého dôvodu. Vnímaj a skúmaj súvislosti - preco ? Preco sa hanbis ? Preco mas nízke sebavedomie ? (Keby si bola zo sebou spokojná tak to tak nieje). Nájdi to co ti prekáža na sebe a príjmy to a potom to odstráň. Ja napriklad tiez nemam veľké sebavedomie. Som introvert , a extrovert len medzi svojimi. Nemam rada ludi a nerada trávim cas vo veľkej spoločnosti (len obsad záleží od situácie) nemam rada vsetko vsetci mi vadia som asi najväčší hejter na svete, ale zaroveň mam dobre srdce, a pokial ide o spravodlivosť postavím sa vzdy za dobru vec a obhájim, pomozem tomu co je spravne. Je milión veci ktore na sebe nenávidim , som lenivá, trávim vela casu zbytočne na sociálnych sieťach , nedokážem rano vstať na budík , som arogantná a niekdy povrchna, antitalent na športy (v skole sa mi vzdy smiali) antitalent na technické veci, mam zlu pamät a robim tu istú chybu vzdy najmenej 5krat. Som veľmi hanblivá. Vidís tych zlých vlastnosti je milión . Kazdy ich ma úmerne s pomerom dobrých vlastnosti. Ja o mojich nedostatkoch viem a obľúbila som si ich nehanbím sa za ne. Sústredím sa na svoje klady. Mam sa rada a budem sa mat radšej este viac. Hovor si tuto vetu tesne pred spánkom.

Leila88

ahoj. Poradím ti, nájdi si vsetky výhody na tom co sa ti na samej sebe nepáči, oblub si svoje slabé stránky a príjmy ich. Bud rada ze si taka aka si . Ak s nimi bojuješ a nenávidis ich budu navždy pretvavat. Ak ich prijmes a povieš si ze ok, som to ja, pomaly sa budu vytrácať a az vtedy mozes pracovať na ich odstránení . Pozri , ja som len mladé dievča . Oveľa mladšia ako ty. Ale verim. Verim v setko dobre a ze to zle mi len pomáha byt lepším človekom, ze aj to zle tu je z nejakého dôvodu. Vnímaj a skúmaj súvislosti - preco ? Preco sa hanbis ? Preco mas nízke sebavedomie ? (Keby si bola zo sebou spokojná tak to tak nieje). Nájdi to co ti prekáža na sebe a príjmy to a potom to odstráň. Ja napriklad tiez nemam veľké sebavedomie. Som introvert , a extrovert len medzi svojimi. Nemam rada ludi a nerada trávim cas vo veľkej spoločnosti (len obsad záleží od situácie) nemam rada vsetko vsetci mi vadia som asi najväčší hejter na svete, ale zaroveň mam dobre srdce, a pokial ide o spravodlivosť postavím sa vzdy za dobru vec a obhájim, pomozem tomu co je spravne. Je milión veci ktore na sebe nenávidim , som lenivá, trávim vela casu zbytočne na sociálnych sieťach , nedokážem rano vstať na budík , som arogantná a niekdy povrchna, antitalent na športy (v skole sa mi vzdy smiali) antitalent na technické veci, mam zlu pamät a robim tu istú chybu vzdy najmenej 5krat. Som veľmi hanblivá. Vidís tych zlých vlastnosti je milión . Kazdy ich ma úmerne s pomerom dobrých vlastnosti. Ja o mojich nedostatkoch viem a obľúbila som si ich nehanbím sa za ne. Sústredím sa na svoje klady. Mam sa rada a budem sa mat radšej este viac. Hovor si tuto vetu tesne pred spánkom.

Clau

Jednoducho si predstav že si úplne sama. Mne to pomáha napr pri koncertoch zo spevu, lyžiarskych, WUSHU súťažiach... Jednoducho si tam v tom momente len ty a tá chvíľa ktorú si potom aj vychutnávaš. Jednoducho ak si chceš ísť zabehať obuj si tenisky a povedz si, že prečo by ťa malo zaujímať to čo si oni myslia, nieje to predsa vôbec podstatné. Jediná vec čo je podstatná je to čo si myslíš ty, keď si budeš veriť ty budú ťa tak vnímať aj ostatný.

Mery6

Kolko prispevkov. Dakujem.
Cliattsi mavam obsesie, niekedy je to otravne, ale zmierila som sa s tym. Myslim, ze som extrovert, ale prezliekam sa za takeho nepraveho introverta. Citliva som. Mala som rozne obdobia kedy som sa hanbila a inokedy som stala na javisku bez problemov. Bojim sa, ze budem za debila. Asi viac ako je nejaka pomyselna norma v spolocnosti. Rozpravam sa cez pismena, nie nazivo. Ano, vsetko robim sama. Nechcem nikoho obtazovat.Hm.

blueberryNN to vyzera byt trochu psycho :)
A dakujem, chcem uverit tvojim slovam.

michael067 syty hladnemu neveri.

Anjelik * motivacne knihy nezaberaju. Citam strasne vela, ale este nic ma nenakoplo.

John doe presne do takych hier sa nechavam vtahovat. Krava.

john doe

andelík ked spomínaš tú moc. veru netreba dať druhým do rúk moc aby ovládali tvoje sebavnímanie, tvoju sebahodnotu. jedným zo spôsobov ako im dať moc je ked sa budem snažiť im za každú cenu vyhovieť a budem chcieť byť taký akého si myslím že by ma chceli.

anjelik *

john doe, stačí v druhom vyvolať pochybnosti o jeho skutkoch a činoch a máš vyhrané. :o) Jeho osobnosť už tvoje dielo skazy dokončí za teba a ty získaš to, čo si od neho chcel, respektíve, čo si nad ním chcel získať a to je moc. :o) Konajú tak bytosti veľmi slabé, tie, ktoré si sami nevedia rady a tak je pre nich otázkou prežitia, ovládnuť aspoň toho druhého. Získať aspoň časť jeho slabej sily a energie, ale ponechať mu niečo, aby vládal slúžiť ďalej. Zase slúžku, sluhu, netreba rovno zabiť. :o)

john doe

veru treba rozlišovať. to čo spomína michal je prejav narcizmu v našej kultúre a s tým sa dá súhlasiť, o tom sa už dosť popísalo len asi nie dosť na to aby si to ludia uvedomovali. dá sa o tom dosť polemizovať filozofovať. a napríklad o dnešnej mladej generácii sa zvykne v angličtine hovoriť ME generation, čiže JA generácia. len o mne, moja dôležitosť.
ovšem autorka témy potrebuje čosi iné. v tomto prípade to vystihli dievčatá. je to o sebakceptácii, sebaprijatí, o tom začať byť viac autentická, dovoliť si byť sama sebou, opustiť to kým by mala byť, alebo kým by podla druhých mala byť aby mohla byť tým kým je.
aj tak ked si nesmelý človek s nízkou sebaláskou konečne začne všímať druhých objektívnejšie tak zistí doslova objaví akí sú plní chýb, nedokonalostí a už sa nebude pri nich cítiť ten najneschopnejší. to ale neznamená že začne druhými pohrdať. nie, dokáže uznať aj ich kvality bez vlastného pocitu nedostatočnosti.
a taktiež, a to je tiež dôležité, nenechá si druhými tak ľahko vnútiť pocit že stojí za hovno. lebo niektorí ludia to strašne radi robia, hrajú také hry že sa tvária ako najšikovnejší, najhodnotnejší, najkrajší, najinteligentnejší, najneviemčo a skúšajú kto sa chytí, dá im ten pocit, bude hrať s nimi tú hru. je to celé v podstate fake postavený len na predstavivosti, ale oni si to neuvedomujú, a ak tak možno to len tušia, ale boja si to priznať, lebo celá hra by potom padla. tento posledný odstavec je len taká poznámka pod čiarou. niečo čo som odpozoroval z našho ludského stáda a čo je dobré mať na pamäti pri interakcii s druhými

adr1a.

Michael. Kazdy by mal zacat sam od seba. Ja som uz casom trochu zrejme spohodlnela ale zila som dost dlho tak, ze som sa snazila kazdy den urobit v ramci inych a pre inych aspon 1dobry skutok denne. Aj keby slo len o drobnost ale proste urobit nieco pre ineho cloveka (prip.daku nemu tvar-zviera ci zivotne prostredie). A ta sebalaska milovanie seba sameho su dolezite. No zas vo vsetkom aj v tomto by mala existovat zlata stredna cesta aby to zas nevyzeralo presne ako pises ze len ja ja ja, byt narcisom sebcom ai.

mam56

Treba si sadnúť, pustiť si peknú hudbu a potom meditovať a uvažovať. Ja som práve niečo podobné spravil. Rezultát je pre mňa samého prekvapením, pozitívnym, len neviem, ako sa chovať v praxi:-)
Počas meditácie musíš vypichnúť najmä pozitíva, ktorými disponuješ a viackrát sa pri nich v duchu pozastaviť.
Gute Nacht Sterblinge:-) Vidíte, zase som cvok, aj po meditáciách:-)
www.youtube.com
Ja tu svoju Paris najbližšie nabúcham, nech mám aspoň chvíľku pokoja:-) Aspoň toto považujem za krok vpred a za normálne.
Budem mať už troch synov, uf, budem musieť byť na nich prísny ako učiteľka chémie, lebo zneužívajú moje city:-)