Potrebujem vasu radu, alebo aspon nazor preco to cele takto dopadlo. Mala som priatela, neboli sme spolu dlho, necely rok, ale planovali sme spolocnu buducnost. Teda to vsetko bol jeho napad, z ktoreho som sa samozrejme tesila, kedze som dufala, ze on je ten pravy,on je ten s ktorym si viem predstavit moju buducnost.
Nas vztah bol super, jasne bezne hadky boli sem tam, kedze on pracuje v zahranici a je aj dost ziarlivy. Ale ja viem ze ma lubi, teda lubil, ale nechapem co sa s nim stalo. Robila som pre neho vsetko...naozaj vsetko...darceky za stovky eur, skoro kazdy vikend som cestovala za nim, ( byva 400 km odo mna )...prestala som chodit von, ziadne party a podobne, kedze mu to vsetko vadilo...
Nic mi z toho nevadilo, kedze som to robila z lasky...vsetko bolo vzdy super, az sa jedneho dna vobec neozval...dalsi den na to mi napisal ze nema cas !
Pricom kazdy den pridaval fotky na facebook, oznacoval sa v roznych restauraciach a baroch...Bol z neho uplne iny clovek, z jedneho dna na druhy sa uplne zmenil, zrazu mu bolo vsetko jedno...pricom 2 dni predtym mi napisal minimalne 30 krat za den a volali sme spolu niekolkokrat...vravel mi ako ma miluje ako mu chybam, kedze musel na jeden cely mesiac odist do Spanielska kvoli praci...
Nechapem ako sa tak mohol zmenit ?
Nechapem spravanie mojho EX
ahoj,vyzeras byt rozumne dievca,na vela veci si odpovies sama,ale neblizi ty preto ,lebo si mysli ze si ty na vine ,veri ze ak budes v zlom rozpolozeny/co si/nebudes mat chut ist niekam,lahka matematika,a radsej nerob co ty radia niektory ,,hrat hapyy a dat vesele fotky,vala krat sa uz stalo ze zeny na to doplatily,bbec ta moze aj zabit,,ked sa vrati urcite sa udobri s tebou,fakt utekaj,vekovy rozdiel 1 rok je nic,fyzicka krasa niekoho je relativny pojem ,co je pre niekoho krasne ,druhy povazuje za priemer,chces s niekym zit,krasa pominie,povaha ostane,,,mozes byt stastna zazila si lasku,hoc asi jednostrannu,aj ked mas ruzove okuliare,,/zrazu sa zmenil/ak niekoho naozaj lubis budes ho stale lubit,,a prestan s tym co vsetko mas,kolky by ta chcely,uzavri sa ,pretrp to,skonci to,aspon pol roka si daj pokoj,ak to neurobis teraz urobis to asi tak o dva roky,samozrejme jeho spravanie je zle,nemozes za to,nevysvetlis mu ze iba pre neho dychas ani ked budes chodit po hlave ,laska urobi aj z chytrich ludi trdielka ale je to krasne,len aby si neprisla aj o pracu kvoli tomuto vztahu /myslim psychiku,/ale je to na tebe,trp dalej,hoc budu aj pekne chvile ale bude ich coraz menej
100% suhlas s Adriou a aj s kafe.
Sandra, manzelka mojho znameho skusila spravit to iste co tvoj mily. Prestala bez vysvetlenia rozpravat a ulohou toho znameho bolo sa trapit, citit sa previnilo a hadat co sa len mohlo stat. On na "hru" vsak nepristupil a zil svojim zivotom nerusene dalej. Skusila to potom este raz pri inej prilezitosti a potom to uz navzdy vzdala. Odvtedy ked nieco na neho ma, hovori mu to priamo na rovinu a mozu si to vydiskutovat.
Ked uz s nim chces byt, mala by si s nim hrat vyrovnanu partiu ako rovny s rovnym. On ma byt tiez vdacny za tvoju lasku a pozornost a ma sa tiez usilovat o to, aby si ju udrzal.
Predpokladam, ze ziadnym podrobovanim sa nedosiahnes jeho trvalu spokojnost. Predpokladam, ze on zije v trvalom napati bez ohladu na to, ako si prisposobena. Len bude "nuteny" hladat coraz mensie a mensie malickosti, aby tomu podozreniu, ze nieco nie je s tebou v poriadku vyhovel.
Ako som uz pisal, vacsinou su ziarlivci muzi, co vyrastali v rozvratenych rodinach. Ako je to u neho? Ak je to tak, tak sa s nim mozes otvorene o tom porozpravat. Mozno sa uvedomi...
Ahoj Sandra.
Toto je chyba co si robila a robis : "Ale fakt som davala vela do toho vztahu, a bola som schopna vsetko pre neho urobit...vzdy som sa ja jemu prisposobovala...
A neviem co som este mala zmenit, aby bol so mnou maximalne spokojny..."
On si je tebou na 200% isty. Aj teraz ze sa mu ozyvas doprosujes a on?? Obcas ti iba napise a splechne - ty si na vine. Porozmyslaj kde si spravila chybu. (Psych.ta manipuluje tresta trapi tyra).
Okamzite s tym prestan. Ignoruj ho. A ak chces ho naozaj vyprovokovat k akcii - tak ho uplne ignoruj, nepis, nereaguj neries. A bud na mobile nonstop prihlasena tam kde ta sleduje aj ked ty tam v skutocnosti nebudes ale on to nevie a sleduje ta tam. On si vsak bude mysliet a verit tomu, ze si pises teraz s inymi ai. Kludne pod von na daku akciu aj ked sa ti nechce a uverejni daku najlepsiu fotku z tej akcie (potrebujes navodit dojem ze si happy a veselo si "uzivas". Ze si spokojna stastna a nefnukas niekde do vankusa doma zavreta).
Uvidis, toto neustoji a spusti to reakciu, zacne ti take pisat vyvolavat (nadavky vyhrazky ziarlivostne sceny ai. Tym ho sice akoze utvrdis ze vlastne mal pravdu ohladne teba))) ale vylezie z ulity a bude zas na scene). No ty nereaguj a ignoruj ho. A pritom si dobre rozmysli co chces. Ci prave toto je to co chces. Ono to bude vztah ako na husenkovej drahe - na 1strane ziarlivost peklo sceny taketo psych trapenia tyranie cez trucovanie a zasna 2strane udobrovacky vsetko uzasne krasne dary skvely sex extazy ai. No takyto vztah ta znici Sandra. Je to sice ako droga. Neustale "vzruso", ziadna nuda, proste italianos vztah. Ale dlhodobo toto neustojis. A on takyto je.
A kasli na to ze je krasny. Co z krasy ked je magor?? Vies ake peklo s nim budes mat? Nehovorim. Mierna stekliva ziarlivost je okorenenim vztahu. Ale chorobna ziarlivost je cesta peklom.
A vacsinou tam casom dochadza aj k atakom. On ta uz teraz psych.tresta trapi nici. No neskor dojde aj na fyz.ataky
prečítaj si tento príbeh: www.zdravie.sk
Manipulátor si najprv ženu k sebe pripútava, je nežný, milý, pozorný. A po čase ju už spútava svojimi nezmyselnými požiadavkami tak, že žena nemôže dýchať - podkopáva jej sebavedomie, za všetko je vinná ona, podozrievania, výmysly, obvinenia... ak si žena nezachová zdravý rozum, nemá sa s kým poradiť, veľmi jednoducho ju spracuje a ničí.
,,Ale fakt som davala vela do toho vztahu, a bola som schopna vsetko pre neho urobit...vzdy som sa ja jemu prisposobovala...
A neviem co som este mala zmenit, aby bol so mnou maximalne spokojny...,,
možno práve toto by malo byť pre teba poučením do budúcna. Netvrdím, že práve toto za to mohlo ale...človek nikdy nevie
Nedokazuj! Žiarlivý človek je žiarlivý. Pochybujem, že tak silná vlastnosť sa dá nejak prerobiť a ak ti to ,,nevadilo,, doteraz, tak teraz už ťažko niečo zmôžeš. Je si tebou úplne istý a preto sa takto správa.
Dávaš mu pocítiť, že je pre teba všetkým a podľa mňa je toto u vás najväčší problém. Nie jeho žiarlivosť, niečo iné si urobila zle vzťahom na to, akého partnera si si zvolila. Čo? Na to už musíš prísť ty. Ty si si vybrala takéhoto človeka, možno pre vzhľad ale povahu neoklameš a tá je pri výbere partnera veľmi rozhodujúca, teda aspoň pre mňa.
Kľudne si zarábaj koľko chceš, maj auto a byt. Mňa by si si na svoju stranu z tohoto pohľadu nezískala. Môžeš byť krásna ako slniečko a mať úplne súmerné črty tváre ale vidíš, ako si dopadla a vidíš čo sa ti v živote deje.
A tak nejak je to zo všetkým. Ak chceš takého partnera, tak sa zatvor do izby, odpoj si net, zahoď mobil, preruš akékoľvek kontakty s rodinou či kamarátmi a čakaj čo sa stane. Pretože takýto život ťa podľa mňa čaká ak ostaneš s týmto šuhajkom.
Ale môžem sa mýliť, je to len predpokladaný návod, ako riešiť tvoj problém so žiarlivým priateľom. Nezmenil sa zo dňa na deň, nemáš pravdu. Žiaden človek sa v podstate zmeniť nedokáže tak rýchlo, musí tomu predchádzať niečo iné. Podľa mňa sa u neho tá žiarlivosť nabaľovala a nedokázal nič prehrýzť a keď sa to teraz nakopilo, tak sa ti zdá, že sa zmenil. Ale nezmenil.
Tvrdíš, že aj ty si žiarlivá, tak čo od neho žiadaš??? Vrana k vrane sadá a platí to vždy. To, či je to prehnaná žiarlivosť nemôžeš posúdiť ty ale ľudia vôkol teba či tvoj už ex.
Ale stále si stojím za svojím názorom. Ty si si vybrala priateľa tak by si mala vedieť aký je. A ak si to nevedela, tak to už vieš. Nie je na tom nič divné.
To je vas nazor, ze za rozpad vztahu mozu obaja, ja vam ten nazor neberiem, a ani netvrdim, ze ja nemam ziadnu vinu na tom...
Ale fakt som davala vela do toho vztahu, a bola som schopna vsetko pre neho urobit...vzdy som sa ja jemu prisposobovala...
A neviem co som este mala zmenit, aby bol so mnou maximalne spokojny...
Mesacny princ: nemyslim si, ze kazda ziarlivost je opodstatnena. Nikdy som nerobila nic EXTRA aby mal dovod ziarlit.
A to , ze som prerusila kontakty s priatelmi, nemyslim tym, ze so vsetkymi...Pred tymto vztahom som zila rusnym zivotom, kazdovikendove party, spoznala som vzdy vela chlapov, s tymito ludmi som prerusila kontakty, nie len kvoli nemu ale pretoze som to chcela aj ja. To je logicke, ze ak mam konecne normalne fungujuci vztah tak sa nepojdem flakat kazdy vikend.
A ano zmenil sa z jedneho dna na druhy, preto som z toho sokovana a pisem tu. Nebola to zmena uz dlhsie trvajuca.
Ked sme spolu, je vzdy vsetko okay, ale akonahle je prec na par tyzdnov sa hadame...vzdy je dovod jeho ziarlivost.
Ja ziarlim taktiez ale s mierou... Mam aj dovod, on je fakt krasny chlap....ale verim mu...
On ma 24 , doteraz mal vzdy mlade dievcata okolo dvadsiatky. Okay, ja som len o rok od neho starsia, ale som samostatna, mam skvelu pracu, zarabam dost penazi, super auto, byt...Je kopec chlapov ktorych sa okolo mna mota a maju zaujem...no on je jediny , pre ktoreho by som urobila vsetko na svete...ale on to nechape...a neviem ako mu to mam dokazat
adr1a.
On sleduje stale, kedy som online a podobne...robil to vzdy, raz som mu napisala, ze uz idem spat, ale na FB som este ostala online, teda moj mobil ostal online :D, on sa so mnou 3 dni nerozpraval ...lebo vraj som ho klamala, sto-krat som mu vysvetlovala ze ja nemozem zato, ze z facebooku na mobile sa neodhlasujem, a proste to tam ostalo trosku dlhsie online , ale on si hned namyslal ze si vypisujem s inym. Pricom som mu aj vravela , ze mu dam heslo a nech sleduje s kym si pisem a podobne.
Ano sama som vravela, ze bude lepsie ak na neho zabudnem, ale problem je v tom, ze je to pre mna naozaj tazke :(
Chcela by som, aby bolo opat vsetko fajn medzi nami. Inak to vsetko sa stalo minulu nedelu. Od pondelka nemame kontakt. Teda on ma ignoruje. Uz som si vravela ze sa nebudem ponizovat a pisat mu , ale velmi ma to trapi a chcem vediet dovod preco vlastne sa takto ku mne chova. Raz za cas sa ozve a napise ze za vsetko mozem ja. Ze mam porozmyslat co som sposobila. Ale ja som si vedoma, ze som nic zle neurobila...
To jeho ignorovanie ma velmi boli, a on to vie a presne preto to robi. Chce ma potrapit, pretoze si mysli, ze vsetko je moja vina.
Na moje narodeniny som dostala kopec gratulacii. Ked som zacala na ne odpovedat podakovanim, tak vyskocil na mna ze preco odpovedam aj chlapom, ze ci nechapem ze takto im naznacujem, ze mam zaujem ...no je toto normalne ? Zo slusnosti som chcela iba podakovat a aj toto mu vadilo.