Minulý týždeň som bola na návšteve u kamarátky v ČR, ktorá má 19 mesačnú dcéru. Cez deň som bola väčšinou s nimi a ja som prišla nato, že hoci som maminou 28 mesačného chlapca, ja jednoducho neviem čo s malou a oproti nášmu je oveľa múdrejšia.
19 mesačné dieťa hovorí viac ako ostatní jej rovesníci, Chce sa učiť a pýta sa na neuveriteľné veci.
Je podľa vás toto normálne?
Nadpriemerne nadané dieťa
ze vraj dievčata dospievaju skor, plati to aj v tomto, učia sa rychlejsie..aj ako deti... ona ma dceru ty chlapca, tak to neporovnavaj... alebo sa opytaj samej seba-kde ty robis chybu? či sa dostatočne tomu dieťatu venuješ...? existuju aj logicke hry, rozne na rozvoj... atd... hras take s nim...?
Kimmy, ďakujem! V inej téme si sa pýtala, ako vieme, že sa jedna o tú istú osobu, tak tu máš odpoveď. Ak začnem čítať príspevky, dočítam ich vždy do konca, aj tie Marikine. To mnohí nerobia, preto som spravila to, čo som spravila. A nechala na ľudí, nech si vytvoria svoj názor. Píše o.i. - "Pravdepodobne ide o psychicky veľmi.../Kýčera/...útočí tým, že ich bezdôvodne v iných témach označuje za psychicky chorých ROVNAKO, AKO za psychicky choré označila DIEŤA Tvojej kamarátky,...", to jej zabralo 9 a pol riadka. A toto, ako aj tie ostatné veci, z kt. ma obvinila, pravdou nie sú!!! K tomuto dieťaťu som sa mimochodom vôbec NEVYJADRILA! Čo už, je to Marika!
Niečo ako ja a ja, s tymi hlupákmi si nerozumieme...
ja som mal na zakladnej spoluziaka ktory bol nadpriemerne inteligentny mal fotograficku pamet a tak.Si pametam ako v prvom rocniku sa robil dolezitym cital knizku a tak same jednotky ,bystry, celkom normalny chalan az na jeho IQ a bystrost....teraz ma 24 a od nejakych 20 rokov sa priznal ze je gey a ma frajera....tak mozno bude lepsie ked je tvoje dieta normalne priemerne...
Ono, byť nadpriemerne intel. nie je vždy jednoduché:-) Ostatní už majú pečienky dávno odpité, skorodované, budúcnosť -zero points- a ja stále musím niečo študovať. Keď ma chytí študijná mánia, tak zvládnem základy jazyka so schopnosťou dorozumieť sa za pol roka (pomalé tempo).
Aj keď som trochu cvok, nechcel by som byť tak normálni ako väčšina, musí to byť riadna nuda. A ešte počúvať ich stupídne komentáre, lebo idú puknúť od závisti, tak na to f.cked nemám nervy.
Najviac si však cením to, že nemusím chodiť po doktoroch jak sprostý, lebo sa viem zariadiť aj sám.
Tak sa na mne pohoršovali, akýže som alkoholik, jáj, Bože, tragédia!!!
Už ma ani žiadna nebude chcieť, čo som tak klesol (aj tak ma chcú).
Akurát, že viera mi nedovoľuje sa oženiť po druhýkrát, lebo je to smilstvo a nechcel by som skončiť v pekle.
Na strane druhej žiť sám, nie je kto vie čo.
Budem to musieť s tými hore nejako poriešiť, lebo ma zabijú hormóny:-)
A už mesiac nepijem nič. Keď budem chcieť, tak si dám, nebudem sa nikým a ničím obmedzovať.
A ešte jak sa ma vypytovali, tak piješ, či nepiješ, či ako?:-)
Chápem - nešťastie iného poteší...
Inak, ja som začal rozprávať od siedmych mesiacov.
---------------------
Báseň pečeň
Na tvári ma chytá červeň, už mi kape moja pečeň.
Nos mám veľký ako mrkvu, kupujem si peknú rakvu.
Kamoši už odišli, teraz som už celkom sám.
Noví žiaľ už neprišli, preto už len tíško hrám.
Kamoši to boli dobrí, no pes po nich nebrechne.
Všetko je to v našich hlavách, poviem vám to konkrétne.
Daj si loka, nebuď čmuľ, nech si starý dobrý chu.:-)
------------------------------
A ešte Leitmotív:
-prišla ku mne tetka Betka, čo sa líči ako (grófka).
-aj ten malý starý ujko, čo si myslí, že som (čmeliak).
LMarika alias X iných mien je psychiatrická pacietka trpiaca psychózou a čo je podstatné-odmietajúca liečbu, ktorá si o sebe myslí, aká je vnútorne silná, ale v skutočnosti je v nej obrovské more závisti a zatrpknutosti, preto nie je dobré si jej príspevky pripúšťať k srdcu a brať ich vážne..
"Takého prispievateľa netreba brať vážne. Na diaľku naordinuje autizmus a všetky možné psychické choroby každému, o kom sa tu napísalo, že je nadpriemerný iba preto, lebo ona sama je podpriemerná. Keby taká nebola, nenavážala by sa do iných!!! Ťažká strata kritickej súdnosti!!!"
Toto nie je normálny príspevok (teda táto vystrihnutá časť z neho). Napísať o niekom že je možný autista (čo nutne nemusí byť ale môže) je podľa mňa oveľa lepšia diagnóza ako sociopatia, ktorá tu tiež bola od inej prispievateľky spomínaná a ktorá a je narozdiel od autizmu ťažká a nebezpečná porucha osobnosti, zatiaľ a v najbližšej dohľadnej dobe neliečiteľná. Okrem toho Kýčera nenapísala že tie deti a ľudia URČITE sú autisti, iba že je to jedna z MOŽNOSTÍ (možno ako odpoveď na príspevky pred ňou kde bola spomínaná práve tá sociopatia). Ak by som to mohla pani prispievateľka rôznych mien poradiť, tak skús písať a reagovať na druhých menej útočne... :)))
Tiež si myslím, že u niektorých detí ktoré sú považované za nadané alebo výnimočné sa môže prejavovať aj autizmus, resp. tuším sa to nazýva "Aspergerov syndróm" (vysoko funkčný autizmus). Pamatám si tiež (neviem či to je relevantné) že na niektorej hodine psychológie sme sa učili, že vedomosti sú dvojakého typu, to znamená vedomosti naučené (napr. dajme tomu encyklopedické vedomosti) a to druhé je niečo ako prirodzené, vrodené, schopnosti (napr. schopnosť výborne rátať matematické príklady, schopnosť komponovať hudbu ako slávni skladatelia - Mozart tuším začal komponovať keď mal päť rokov - atď).
Krásnym príkladom autistického savanta bola postava Dustina Hoffmana vo filme "Rain Man" (pardón, neviem ako sa to volá po slovensky), čo bolo tuším založené aj na skutočnej osobe, nejakom Američanovi čo už zomrel, ale teraz neviem nájsť jeho meno... Z toho čo som o ňom čítala si pamätám že on mal fotografickú pamať a tiež čítal knihy oveľa rýchlejšie ako bežný človek. To bolo len zopár jeho výnimočných schopností. Ale takých savantov je na svete ale veľmi málo (možno menej ako sto).
"Budúca psychologička", zdá sa, že si zabudla zobrať svoje lieky. Ďakujem Ti za môj profil, ale to, čo si tam uviedla sú moje pozitíva a kde sú tie akože zlé vlastnosti? Nakoľko si použila vo svojom príspevku trasgresíva, tak vidím, že sa intezívne venuješ mojím príspevkom a rozhodne nie si jediná!!! Čo sa tej VŠ týka, tak Ty to zvládneš ľavou zadnou, keďže si sa inde vyjadrila, že je to ľahká škola. LMarika, ja Ti to úprimne želám, možno raz, kedysi, v ďalekej budúcnosti POCHOPÍŠ, čo stváraš a svoje správanie zmeníš. Nádej umiera posledná! Ale nepredbiehajme, ako si správne napísala, "som dôchodkyňa, nemám čo robiť",... ťahám to na deväťdesiatku, takže ako "námet na Tvoju diplomovku" Ti, žiaľ, neposlúžim! A ak by som "mala Tvoju úctu", tak to by bolo smiešne aj pre mňa, to mi ver! Veď Ty si predsa "vysoko NADPRIEMERNÁ" a ja len taký malý niktoš, kt. ledva skončil osobitnú školu a aj to s protekciou!!! Pre mňa je dôležité to, že som nestratila úctu sama k sebe!!! Tak Ti, Marika, "psychicky ťažko chorý jedinec" posiela aspoň kúšik svojho "zakomplexovaného" šťastia, spokojnosti, vyrovnanosti a praje, aby si si aj Ty našla svoje miesto na tejto planete!!! Tvoja Kýčera