Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Výber zubára v Bratislave

Príspevok v téme: Výber zubára v Bratislave
Yong

Odporučil by mi niekto nejakého zubára, zubárku.
Môj zubár nemá zmluvu s mojou novou poisťovňou, a jeho vybavenie nezodpovedá tomu, aby som mu hradil plné sumy.
Uvažoval som nad Mudr. Lindou Borskou, len tie termíny objednania sú minimálne dva mesiace. A zase platiť sumy ako napríklad na Drieňovej 130€ za plombu nebudem.

stromo_kocúr

nechcela ti to možno povedať z dôvodu, že to nie je celkom lacná záležitosť. Ja som toho kamaráta nahovoril ísť k mojej zubárke do pearl dental, nech sa mu na to pozrie, že ako to ma spravené a jedno s druhým, keď s tým má neustále problémy. A skončilo to tak, že mu to musela na novo poriadne urobiť ona. Čo sme sa bavili, tak celokeramická korunka by ho mala vyjsť na nejakých 300euro, čo hovoril, že podľa toho čo si porovnával kliniky, že kam by si to šiel na novo spraviť tak že je to taká normálna cena.

petraska97022

len kolko vychadza taka jedna celokeramicka korunka? suseda si bola dat urobit nedavno cely chrup a ma to pekne. Dokonca vyzeraju ako keby su jej. Len ked som sa opytala na cenu tak nechcela mi povedat :/

snezienka2

mne sa pacia celokeramicke, vyzeraju velmi prirodzene. Kamaratka uz ich ma asi dva roky a len teraz cez zimu som sa dozvedela, ze to nie su jej zuby, ze ich ma urobene :) a som len oci otvarala.

Romanka25

materialu, myslis, ze ci su celokeramicke alebo kovokeramicke hej? zivotnost je velmi dobra pre oboch ak su dobre a kvalitne spravene :)

kyslikakusok

ceny su rozne, podla zakrokov. Aj podla materialu. Skus si pozriet cenniky klinik a porovnat si to. Tak presne uvidis tie cenove rozdiely. Aj ked opatrne pre vybere, lebo zase to ze je niekto extremne drahy neznamena ze bude aj kvalitny. Mne trvalo dost dlho kym som si nasla sukromnu lekarku, ktora nepozera na peniaze ale na to aby odviedla svoju pracu dobre.

evicita

cenovo ju to kolko vyslo? sice to zalezi od toho aj co. Moj otec potrebuje urobit kvazi len korunky, je mi jasne, ze to nie je najlacnejsie, ale chcem aby nemal problem sa na oslave usmiat na fotke a podobne. Urcite si pozriem viacero ponuk nech si viem urobit obraz o cene, nech zbytocne nepreplatim :) len co sa tyka koruniek, tak ktore maju najdlhsiu zivotnost?

stromo_kocúr

myslím, že v tomto smere by vám malo byť jedno, koľko to vychádza cenovo, ale podstatné je ako to bude spravené. Kamarát si bol dať robiť zuby doslova za pár korún a aj tak dopadol. Teraz mu museli všetko meniť a robiť od znova a zaplatil viac ako by hneď išiel k poriadnej zubárke. Takže šetriť sa neoplatí v tomto smere

lolinka

Ja som sa tiez dost dlho sukromnym zubarom vyhybala, vystriedala som troch statnych ale jeden horsi jak druhy. Ani jeden nezistil, ze mam paradentozu. Moja posledna zubarka mi odmietala odstranit zubny kamen, tvrdila, ze ziaden nemam. Ale ja som ho mala, citila som ze ho mam, uz jazykom som ho vedela nahmatat. Chcela som ho dat prec. U tejto sa nedalo, tak som sa objednala k sukromnikom, povedala som si, ze si necham len odstranit ten zubny kamen a inak budem dalej chodit k mojej zubarke. Oni ma tam prehovorili na kompletnu prehliadku aj s RTG a vysledok bol sokujuci, ze mam paradentozu. Nechcela som tomu verit, podozrievala som ich, ze chcu len zarobit, nikto z rodiny to nikdy nemal, nemala som ani nijake problemy, ako kyvanie zubov alebo krvacanie dasien. Ale objednala som sa na inu sukromnu kliniku na preventivnu prehliadku a ti mi povedali to iste - paradentoza. V mojom pripade len v zaciatocnom stadiu, preto som to inak nespozorovala. Ale ked mi strkali tu ihlu ci co to bolo do strbiny v dasne pri zadnych zuboch, tak som musela uznat, ze nejake diery tam mam. Zase som sa objednala do predchadzajucej sukromnej zubnej kliniky, nechala som si urobit dentalnu hygienu aj odstranenie zubneho kamena z paradontalnych vackov. Liecba spociva hlavne v tom, ze musim dbat na zubnu hygienu, cistit si nielen zuby, ale aj medzizubne priestory malymi kefkami a potom chodit pravidelne k zubarovi na cistenie zubneho kamena. Tymto sposobom sa mi podarilo znizit zapal dasien, paradontalne vacky sa stiahli, diery pod zubami sa zmensili. V mojom pripade nebola potrebna liecba laserom, to robia, ked su tie paradontalne vacky vacsie. Ale mne to nastastie zachytili v takom skorsom stadiu. A co z toho vyplyva, uz by som nikdy nesetrila na zuboch, ti statni zubari su neschopni, aspon ja mam take skusenosti. Radsej si priplatit, ale viem, ze raz nepridem o zuby. Ja chodim do Oradentu a s ich zubarmi som spokojna. Za jednu navstevu platim okolo 100-120 eur, to mi robia preventivnu prehliadku, RTG, dentalnu hygienu. RTG nerobia vzdy. Kolko tam stoji plomba ani neviem, mne ju nikdy nerobili, lebo ja mam zuby dobre, nekazia sa mi, ja mam problematicke tie dasna. Ale na stranke maju cennik. Ja som tam chodila sprvoti raz za 3 mesiace, ked sa mi zlepsili dasna, tak raz za 6 mesiacov. Ale neparadontalni pacienti tam chodia raz za 12 mesiacov na preventivku.

stastna125

evicita, mne takto trvalo mamu dostat k zubarovi nieco vyse roka az nakoniec sa dala nahovorit, ale samozrejme po mojich skusenostiach so statnymi zubarmi som nemala to srdce ju nejakemu nechat tak som ju vzala k mojej sukromnej zubarke. Samozrejme, ze najprv to ofrflala ale dnes sa smeje na svet peknymi zubami

NadaStrakova

najlepsie je vybrat si zubara, ktory bude cenovo taky zlaty stred, ale na druhej strane sa urcite stotoznujem s tym, ze pristup statneho a sukromneho zubara sa neda ani porovnat ;) je to sto a jedno.