Mladé rodiny a bývanie

Príspevok v téme: Mladé rodiny a bývanie
diskusia

Predstavte si, že bývate v malom byte, ktorý máte v prenájme, a chceli by ste ísť do väčšieho (najlepšie "vlastného"), lebo si chcete založiť rodinu. V prenajatom byte je málo miesta pre ďalšieho člena, ale zároveň prenájom väčšieho bytu je drahší. U rodiny miesto nie je, čiže pripadá do úvahy len hypotéka (ak nám ju schvália) alebo ďalší drahý prenájom.

Čo by ste robili? Ako to riešiť? Je nejaká iná možnosť ešte? Ako dnes žijú dnes mladé rodinky? Dieťa až v 30+? 35+?

0vecka

diskusia ano takisto ako nikto nevie ci bude zajtra zit. Ak mas 42 teplotu a 70 rokov tak je pravdepodobne ze nie ale ak si zdrava a mas 20 rokov tak asi je velka sanca ze ano.

Ak mas istu robotu a pracujes v perspektivnom odvetvi tak je to ine ako ked robis len na dobre slovo....

My sme to riesili tak ze sme dali peniaze dokopy a kupili dom... ale toto asi nikomu nepomoze

valika73

byvanie u rodicov urcite nie pokial mozete zoberte si hypoteku vela manzelstiev skrachovalo prave spolocnym byvanim u svokry. inak to bohuzial dnes nejde bud mate to stastie ze nieco zdedite alebo hypoteka nakolko nasetrit si sa na Slovensku neda. Drzim palce nech vam vsetko vyjde

viktoria2266

klobuk dolu pred rodinami co si v dnesnej dobe kedy neviete co pride zajtra vezmu uver na byvanie.. sice viem ze inak to dnes ani nejde pri predstave ze mate plat 500 eur a byt stoji do 100 000 eur ....to si nato clovek jednoducho nikdy nenasetri.. a problem su aj dnesne neistoty ochoriete alebo vas jednoducho vyhodia zo dna na den... niekedy davno nebolo vsetko idealne ale toto bolo dobre ze ludia si mohli dovolit svoje vlastne byvanie a za chvilu ho mali splatene mali istotu ze nepridu o pracu.. keby nasa vlada chcela urcite by sme sa mohli mat dobre aj dnes a nie len vyvolení ...

diskusia

0vecka, istotu v zamestnaní nemá nikto... Čo tvoje skúsenosti? Ľudia v okolí? Ja sa nepýtam na to, či dostaneme hypotéku, ale ako ste riešili vy ako mladé rodiny situáciu.

diskusia

Rátam si to a rozmýšľam nad tým. Odkladanie na neskôr sa mi zdá zbytočné. To je pravda, že zo začiatku je tam príspevok štátu, prvých 5 rokov úľava na úrokoch, a potom opäť realita.

diskusia

Takže v pohode to zvládate. Ja mám v okolí tiež niekoľko mladých rodín, jedna žije u rodičov jedného z nich, druhej sa nejak pritrafil nájomný byt a tretia má bohatých rodičov a bývanie dostali darom, ale nepoznám nijakú mladú rodinku s hypo. Rada by som vedela, či to ľudia dnes zvládajú s ňou. Verím, že by sa to dalo zvládnuť aj u nás, no zaujímajú ma skúsenosti iných.