Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem si nájsť priateľku

Príspevok v téme: Neviem si nájsť priateľku
radeon

Ahoj, mám 24 rokov. Mám problém že si neviem nájsť priateľku. Asi bude lepšie keď tu trochu viac rozpíšem svoj problém. Cca od piateho ročníka na ZŠ som trpel soc. fóbiou a neskôr od 15tich depresiami. V roku 2014 som sa začal liečiť. Depresie som dostal pod kontrolu a mám od nich kľud. Čo sa týka SF tak ešte stále mám takú slabšiu formu, ale už sa s tým dá žiť. Problém je, že v tom období problémov som stratil všetkých kamáratov. Zlepšilo sa to celé až po tom čo som nastúpil do práce, spoznal nových ľudí. Časom som veľmi dobre vychádzal s jednou kolegyňou, boli sme dobrý kamaráti. Zoznamila ma s jednou svojou kamarátkou, s ktorou som potom chodil niečo vyše roka a pred pár mesiacmi to skončilo. A od vtedy mám strach že už si nikoho iného nenájdem. Momentálne pracujem v čisto mužskom kolektíve. Vonku chodím minimálne, keďže nemám veľa kamarátov. A tých čo mám tak sú niekde mimo. Čiže niekde von som raz za mesiac asi, aj to len v takých podnikoch, že si nemyslím že by som tam vôbec niekoho normálneho stretol. Každý mi hovorí že som pekný, sympatický, milý ale ja mám pocit že o slušných mužov ženy už ani nestoja. Čím sa muž správa viac ako debil tak tým je pre nich asi príťažlivejší. Chcel by som si nájsť normálnu priateľku, ktorá sa nespráva ako puberťačka, ale vie čo od života chce, lenže mám pocit že niekto taký ani neexistuje, a ak existuje tak môj strach z oslovenia ženy a sociálna neaktivita mi ju ani nedovoľuje nájsť. Neviem ako mám vlastne hľadať a hlavne kde. Môžte mi prosím poradiť ?

Radeon

ďakujem všetkým za odpovede, nečakal som že ich bude až toľko. A dosť ste mi podaktorý aj pomohli svojími odpoveďami. Trochu pochopiť niektoré veci. Lebo pre mňa je to teraz celé ako keby som začínal život od nuly. Konečne bez depresií a soc. fóbie. Tak ešte raz veľká vďaka.

0vecka

boze co take stretko moze stat? 5 EUR? ak si da jedno tyzdenne tak je to 20cka.... podla mna uplne v pohode... nebude ich predsa pozyvat hned na veceru.

Inak uplne nechapem preco akonahle niekto chodi do nocnych podnikov musi byt trubka? sak tam chodia normalni ludia. Mozno je tam akurat menej introvertov ako v normalnej populacii ale inak imho pohoda

ľščťžýáí

hlavne musi oslovovat normalne baby nie trubky a zase nepisem ze ma nezname baby zacat balit na ulici. urcite existuje nejake dievca ktore pozna napr. z videnia a paci sa mu.....tym padom sa bude snazit zistit o nej vsetko, pripadne ci je volna atd. ptm sa snazit nadviazat ocny kontakt ci sa na neho baba vobec chyti, no a ked ano, moze ju oslovit....preboha vsak neni male decko! a uz jednu babu mal, nemyslim ze nenajde dalsiu.....chlapec je sam, prehana, ale nemyslim ze na tom je az tak zle, len nech proste necaka ze sa mu baby budu same hadzat pod nohy, musi pre to nieco urobit aj on a ak veri tym zoznamkam nech si poda inzerat, ja len pisem ze mam skusenosti so zoznamkou nie moc dobre, tam je to na dlho, stoji to kopec casu energie a niekedy aj penazi /tie stretka bude financovat, bude musiet tu babu niekam pozvat, na prvy-druhy ani treti krat mu to nemusi vyst atd atd/

0vecka

ale tak nasiel sisi jednu najdes aj druhu, horsie by bolo ak by si nemal ani tu predchadzajucu. a mas len 24 takze este troche cas sa poobzerat. Hlavne pozor na tie kecy typu ze o normalnych chlapov zeny nestoja leboto su take najhorsie kecy ake existuju. Hned si predstavim uplneho trtka ktory vyplakava do vankusa ze mu ziadna nechce dat....

azulah

ľščťžýáí - vonku v realite sa mu mozu pacit hned viacere naraz. Ale to sa ma kazdej baby pytat ci je nezadana? A zas to poznam podla dost vela kamaratiek aj znamych, ze ked sa im nejaky muz prihovori len tak, tak ho vnimaju za trapneho, smeju sa, alebo hned ujdu, otocia sa odstupia a nebavia sa vobec s nim. Aj mne sa vonku moze pacit nejaky muz a ako zistim ci je volny? Vsak to nikto nema na cele napisane ze je volny. A zas keby som sa mu pacila tak zataji frajerku. Kedze ma soc.fobiu nech si da radsej ten inzerat. Ja som sa tiez tak zoznamila. Ale neslo o vztah. Islo o priatelstvo, mal v kolonke priatelstvo uvedeny vek a odkial je a ze ma zaujem si pisat so zenou /udal aj oblubenych kniznych autorov, svoje zaluby/, a ze mozeme ist casom spolu na caj, kavu, prechadzku. Tak som mu odpisala. Islo mi iba o kamaratstvo nic viac som nehladala a nakoniec bola z toho laska. Rozumeli sme si vyborne a potom sme sa stretli, pacili sme sa jeden druhemu a bolo.

ľščťžýáí

najlepsie je stretnut niekoho v realite - byt s niekym koho si ty sam vyberies -vyberiete si jeden druheho navzajom, len chce to cas a nie chodit po podnikoch....tam si dievca na vztah nehladaj...o zoznamkach si tiez myslim svoje.....je to strata casu......ale ak mas volnocasove aktivity tak tam by som sa zoznamoval a hladal, nie vsak za kazdu cenu ale dal tomu cas, volny priebeh...... pride to samo od seba. nejaky vynuteny vztah.....to nema zmysel

aiia

radeon, pises - "Bolo fajn keď som bol so svojou ex, lebo ma ťahala von a tak a podstatne sa zlepšil môj zdravotný stav. Ale teraz jak som sám tak vlastne sa hľadám ako fungovať ďalej aby som sa zas do toho nedostal."
Z tejto vety mi jasne vychadza, ze to, ze si teraz sam je pre teba jednoznacne dobre. Potrebujes byt chvilku sam, aby si naucil fungovat aj ako samostatna jednotka. Byvala ta trosku posunula, nico ti ten vztah dal, citil si sa zdravotne lepsie. Ale teraz je nacase, aby si sa citil dobre aj SAM. Potom, ked toto zvladnes, tak pride aj vztah. Myslim si, ze by si sa na ten vztah nemal zameriavat. Lebo len ten, kto funguje vyrovnany a plnohodnotny zivot sam so sebou, moze mat nasledovne plnohodnotny vztah. Naopak to nejde a ver, viem o com hovorim. :)

neznamaxa dovolim si s tebou nesuhlasit v jednej veci. A to konkretne - "keby ste vy len vedeli, cim som si ja v zivote presla a resp. stale prechadzam, pretoze taketo nieco, ked ta raz chyti, neopusti ta to 100% nikdy"
Tu plati, nikdy nevrav nikdy. :) Ja som taktiez mala svoje psychicke problemy, hospitalizovana som bola 2 x v priebehu niekolko rokov a tiez som si predtym myslela to co ty. Ale cuduj sa svete, bojovat za zdravie sa oplati. Dnes mam dojem ked si na tie dlhe roky spomeniem, ze to prezila vtedy ina osoba nie ja. Takze nepozeraj sa na to tak cierno. Chce to boj, odvahu, silu a trpezlivost, ale da sa byt psychicky zdrava a vyrovnana bez akejkolvek "ujmy". :-)
A to je plati aj k tomu, co tu riesi radeon. Najdi si svoju cestu za zdravym a pohodou. Na toto sa zameraj. Ja som mala rovnaky pocit ako ty, ze nemozem / nechcem byt sama. Ked som mala vztah, nebolo to ono. Teraz je vsetko o inom, inych ludi pritahujem do svojeho zivota. Lebo sa nebojim ze zostanem sama - lebo ak aj zostanem viem, ze mam plnohodnotny zivot sama so sebou. A vdaka tomu stretavam ludi, ktory to tak maju tiez. Nie nadarmo sa hovori ze vrana k vrane sada. To je cesta, ako stretnut vyrovnanu v pohode ruzumnu babu, ktora vie co chce. ;-)
Drzim palce

neznamaxa

Ja mam 22 socialnou fobou som nikdy netrpela, ale v 18 mi diagnostikovali depresie tazkeho stupna, na ktoru som sa liecila (bola som dokonca aj hospitalizovana), no napriek tomu, ze netrpim socialnou fobiou, mam pracu, ktoru tvoria viac menej muzi, ktori aj po mne idu.. nemam problem sa porozpravat, zasmiat sa.. ale keby prislo na to, ze by som ja mala niekoho oslovit, pozvat niekde, proste to zo man nevylezie. z reakcii okolia si myslim ze tiez sa mozem radit medzi celkom peknych ludi, na vzhlad si potrpim vcelku aj na oblecenie, ludia ktori ma nepoznaju, ked ma vidia si myslia ze moj zivot su len sminky a handry.. a pritom si castokrat poviem, joooj, keby ste vy len vedeli, cim som si ja v zivote presla a resp. stale prechadzam, pretoze taketo nieco, ked ta raz chyti, neopusti ta to 100% nikdy, a zo skusenosti tu napisem, ze kto to nezazije, nepochopi, pretoze psychicke utrpenia nevidiet a mozte vyzerat vzhladovo 100% dobre. Ale aby som tu aj k teme napisala... mala som jeden vazny vztah ktory netrval extremne dlho.. a od vtedy nic.. na jednej strane ked vidim dnesnych ,,muzov,, nenasiel za zatial taky, ktory by ma zaujal, a pri ktorom by som si povedala tak dobre idem do toho, idem to vyskusat znovu, lenze to sa tyka dnesnych ludi, nie len muzov, take su aj zeny, ked vidim neitkore svoje kamosky, ich zivotne priortiy, zaujmy, postoje... no neviem.. ale zas si poviem no neni im dobre ked nevnimaju vsetko tak citlivo do hlby atd? a na druhej strane si poviem ze som este mlada, ze asi este niekto na mna len caka, zdokonaluje sa a ja sa zdokonalujem pre nho.. len by som ho uz aj chcela stretnut... takze tiez neviem kde ho mam hladta, lebo v podstate moj spolocensky zivot sa zaklada na tom , ze si 2-3x vyrazim s kamoskami na kavu a thats it. Do mesta v paitky soboty raz za pol roka, lebo ma to nebavi... takze neviem, skuste aj mne dat nejaku radu kde... a ako.. :)

Trabantova

Mne to napríklad príde trápne, keď chlap napíše vetu, že o slušných mužov ženy nestoja. To mi automaticky vyhodí pred ksicht trtka, ktorý je ustráchaný a utiahnutý, a mohol by si čokoľvek dodať k tomu, už som si vytvorila obraz o tebe. Myslím si, že dúfaš, že tu sa nejaká žena nájde, a preto si tu. Ani nie po radu, ani nič iné. Odporúčam jedno, dokola opakovať tie isté nefunkčné formuly ti nepomôže.

ivobrick

@Radeon
Mozes hladat vsade. Vlastne, ty sa nato pozeras so zleho uhlu pohladu. Ty hladas priatelku, ako ale vies ze nejaka "XY" osoba je ta ktora by sa nou mala stat? Na zaklade coho?
Ani socialna neviem aka aktivita ti nezaruci partnerku.
Podla mna by si si mal vytvorit kamaratov, kamaratky a s nimi chodit von.. Hoci aj na diskoteku.. preco nie. Ako vies ze tam niekto niekoho nedotiahne, z tych tvojich kamaratov/tiek. My tiez chodime a teda mame viacej rokov ako ty, neni sme ozrati ako telce, a ak sa nam nepaci proste ideme prec.
Hladaj aj na nete, tiez nevidim dovod preco nie.
Mal by si vidiet prilezitosti ty sam. Ja vidim dve, teoreticky, to je dovod preco mi dali v praci prezyvku monk :D