Ahoj, mám 24 rokov. Mám problém že si neviem nájsť priateľku. Asi bude lepšie keď tu trochu viac rozpíšem svoj problém. Cca od piateho ročníka na ZŠ som trpel soc. fóbiou a neskôr od 15tich depresiami. V roku 2014 som sa začal liečiť. Depresie som dostal pod kontrolu a mám od nich kľud. Čo sa týka SF tak ešte stále mám takú slabšiu formu, ale už sa s tým dá žiť. Problém je, že v tom období problémov som stratil všetkých kamáratov. Zlepšilo sa to celé až po tom čo som nastúpil do práce, spoznal nových ľudí. Časom som veľmi dobre vychádzal s jednou kolegyňou, boli sme dobrý kamaráti. Zoznamila ma s jednou svojou kamarátkou, s ktorou som potom chodil niečo vyše roka a pred pár mesiacmi to skončilo. A od vtedy mám strach že už si nikoho iného nenájdem. Momentálne pracujem v čisto mužskom kolektíve. Vonku chodím minimálne, keďže nemám veľa kamarátov. A tých čo mám tak sú niekde mimo. Čiže niekde von som raz za mesiac asi, aj to len v takých podnikoch, že si nemyslím že by som tam vôbec niekoho normálneho stretol. Každý mi hovorí že som pekný, sympatický, milý ale ja mám pocit že o slušných mužov ženy už ani nestoja. Čím sa muž správa viac ako debil tak tým je pre nich asi príťažlivejší. Chcel by som si nájsť normálnu priateľku, ktorá sa nespráva ako puberťačka, ale vie čo od života chce, lenže mám pocit že niekto taký ani neexistuje, a ak existuje tak môj strach z oslovenia ženy a sociálna neaktivita mi ju ani nedovoľuje nájsť. Neviem ako mám vlastne hľadať a hlavne kde. Môžte mi prosím poradiť ?
Neviem si nájsť priateľku
Kvetinka255, tak ja som na tom takmer uplne tak isto. Ako keby si pisala o mne :)
Tak podla ohlasov okolia som vraj celkom pekny a sympaticky. Aj sam si uvedomujem ze nie som nejake strasidlo, takze tu problem nevidim a aj sa o seba starám, viem sa obliect a pod. Co sa tyka tej kolegyne, tak je vydata a vlastne rok uz s nou nie som v kontakte lebo moja vtedajsia priatelka na nu velmi ziarlila a nechcela aby som s nou komunikoval. No a preco skoncil moj vztah, tak preto lebo ex si robila co len chcela a vyuzivala to ze mam soc. fob. a vedela ze mam strach ze inu si uz nenajdem a ze ju nenecham. Ale uz potom ked som jej zacal odporovat a nenechal ju dalej so mna robit tak sa jej to uz nepacilo ze mi nemoze rozkazovat a tak to skoncilo a som tomu rad.
zase, najst niekoho kto by nam vyhovoval povahou, vyzorom, spravanim a zalubami nieje lahke. A netreba sa vyhovarat na socialnu fobiu. Poznam ludi ktori nicim takym netrpia, su v pohode a aj napriek tomu maju problem si niekoho najst. A poznam takych ktory maju rozne psychicke problemy a lahko si niekoho nasli. Skor by som povedal ze je problem v nedostupnosti kvalitnych jedincov ktori by vyhovovali dopytu.
Teda dopyt prevysuje ponuku.
no tak ja som na tom podobne. Mam 25 rokov, za sebou jeden dlhsi vztah, ale akosi od vtedy si neviem nikoho najst. Tak isto mam socialnu fobiu, aj ked sa s tym snazim bojovat :) Ja si aj vyrazim sama von, prejst sa, len tak do cukrarne, do restauracie, chodila som na kurzy, ale laska ma akosi obchadza. Kamaratok mam malo a kazda uz ma priatela, tak sa nepotrebuju so mnou casto stretavat. A dost ma to deprimuje ked vidim kamosky a znamych ako sa beru, maju pomaly deti a ja som si ani doteraz nikoho nenasla.
Nikoho si nehľadaj. To aj tak nemá zmysel. Pripravíš sa o čas a peniaze. Na čo je to dobré?
Radeon skade si ??
kamo, v baroch, na diskach a podobnych pajzloch slecnu nehladaj! Ako tu ktosi pisal, je to tam sama kur*a a roznozka. Ved uz len pohlad na tieto devy hovori sam za seba. Taka ti verna nebude. Ak zisti ze niesi z lepsie situovanej rodiny uzije si mozno s tebou a odkopne ta, a otrci svoju vaginu inemu ani sa nenazdas.
A co ta kolegyna o ktorej pises? Preco to nevyslo ked si si snou rozumel?
Ono musis dnes aj nejako vyzerat, neviem sice ako si natom ale vyzerat k svetu nieje na zahodenie. Dbaj o seba, snaz sa byt uvolneny a vtipny. Dbaj na hygienu ust a tela. Ale rozhodne v podnikoch typu diska a bar nenajdes nic kvalitne. Tam najdes len nieco taketo:
www.youtube.com
lamackasrdc, tak to som pochopil minule keď som bol na diskotéke (prvý krát v živote). Mal som dosť. Odtiaľ by som si priviedol domov akurát tak chrípku asi len. A to mi ešte kamarát hovoril že to je taká lepšia diskotéka, na úrovni. Tak ďakujem veľmi pekne za takú úroveň zábavy
hlavne si dievca nehladaj v baroch a na diskotekach aby si si potom hlavu nebuchal
áno tak nad zoznamkou som už rozmýšľal. A radilo mi to viac ľudí a asi to aj skúsim lebo človek nikdy nevie. A čo sa týka toho chodiť niekam kde sa cítim dobre a čo mám rád, tak tam je trochu problém lebo ako introvert a socio fobik sám veľmi chuť nemám niekde ísť. Ale už sa to samo vo mne bije a ťahá ma to kade tade. Tak sa to zlepšuje. Bolo fajn keď som bol so svojou ex, lebo ma ťahala von a tak a podstatne sa zlepšil môj zdravotný stav. Ale teraz jak som sám tak vlastne sa hľadám ako fungovať ďalej aby som sa zas do toho nedostal