s priatelkou uz sme spolu dlhy cas a samozrejme sme sa rozpravali uz aj o spolocnom byvani. obaja pochadzame z mesta, kde nie je az tolko prac. prilezitosti. ja pracujem v oblasti IT a priatelka bude ucit v skolke/skole, podla toho co si vyberie, tento rok konci. ja pracujem v BA. po skonceni skoly, priatelka by prisla byvat sem a nasla by si tu pracu. isli by sme niekam do podnajmu. nechceme v BA byvat natrvalo. uvazujeme tak, ze pobudneme tu isty cas, a priatelka ak otehotnie, tak by sme zacali byvat niekde pri nasom rodnom bydlisku, tzn. odisli by sme z BA. ked sa tak nad tym zamyslam, my si postavime dom alebo kupime byt niekde v okoli nasho bydliska. priatelka bude doma na materskej a ja co? budem do BA chodit kazdy den do prace, tam 160km a naspat 160km? to sa neda, urcite nie kazdy den. priatelka argumentuje tym, ze moja praca ako ITckara sa da robit aj z domu. Ano da, netvrdim ze nie. Ale co ak pridem o pracu, alebo budem si chciet najst novu a nova praca mi uz neumozni pracovat z domu? co ak budu nastojit na tom, aby som bol u nich v kancli kazdy den? prenajmem si byt v BA a budem chodit na tyzdnovky? Splacat hypoteku na dom/byt a este platit najom? Ak mam byt prec cely tyzden, to sa nemusim ani zenit.
Priatelka zas na mna vzdy vytiahne taku teoriu, ze ona ked bude tehotna, tak nechce byt niekde sama (napr. pri tej BA), ze chce byt niekde pri rodine (mame a spol.), kde jej pomozu s dietatom atd. Alebo ked ja nebudem byvat doma a budem v praci, ze ona si vyjde na kavicku, alebo pojde pozriet niekoho. ja mam z toho osobne dilemu. poznam par ITckarov, co robili doma a potom im skoncila praca a nasli si novu pracu, tak nasli v BA a dochadzali kazdy den.
Zaujimal by ma vas nazor nato.
Spolocne byvanie - problem s lokalitou
Ja by som vam poradila ist byvat niekam blizko BA, napr. v TT je tiez vela pracovnych prilezitosti a o ucitelky je stale nudza. Do BA to je na skok a byty su tu lacnejsie. Je to aj mensie mesto, takze vsade je v podstate na skok :-D
A podla seba mozem povedat, ze cim budete viac spolu a zalozite rodinu, tym menej bude partnerke chybat jej rodina :-D Casom zisti, ze ty a deti su jej rodina...Aj ja som chcela najprv byvat pri mame, aby mi pomohla ale nakoniec som vsetko zvladla sama a som za to na seba pysna...ale manzel mi dost pomahal, aj ked pracoval...takze sa to dalo zvladnut :-) a teraz po 12 rokoch manzelstva mi staci vidiet mamu parkrat do roka a svokru vobec :-D :-D :-D
0vecka:
chodit na vikendy? to mam akoze 3+ roky fungovat tak, ze ja budem na vikendy chodit akoze domov, a cely cas budeme zit v podnajme v BA? to sa nemusime brat, ak ja budem na tyzdnovkach. ked sa chcem ozenit, tak chcem travit cas s rodinou, zenou, detmi. teraz sa vydavame cez vikendy, ale kvoli skole, kedze priatelka studuje. jasne chceme byvat spolu v podnajme. priatelka si tu najde pracu. ma tu viac moznosti, i ked v rodnom meste by mala v podstate uz takmer istu pracu. ale v BA ma aj viac moznosti na bokovky v podobe doucovania deciek, a v BA si rodicia priplatia. ja tiez nechcem byvat priamo v BA, mozno niekde na okraji, alebo tak v okoli TT. Ja si viem predstavit, ze mozem robit z domu, ale hovorim, zmeni sa mi praca a uz nebudem moct robit z domu. a tiez neviem ako si to priatelka predstavuje, ze si najde pracu v BA, rok dva tu ostane, potom otehotnie a pojde na matersku, odstahujeme sa z BA zalozime si pri rodnom meste trvale byvanie. a po materskej da vypoved? a potom si pojde hladat pracu niekde v okoli rodneho mesta, kde bude mat mensiu sancu sa zamestnat?
Ja si mozem najst pracu aj pri nas, su tam nejake IT firmy. Ale ked je clovek zvyknuty zarabat urcite peniaze a zrazu ma dostat o 500+ eur menej, tak to je uz dost.
je velka skoda, ze v BA sa koncentruju najviac ponuky prace.
Ahoj, ty si tu už písal, nie? Zdá sa, mi akoby som to už čítala pár mesiacov dozadu.. Najmenšia nezamestnanosť je v BA, ak hľadáte robotu, tak tam máte najviac možností. Môžete si tam skúsiť na rok prenájom a uvidíte, ako vám to bude klapať pri bývaní, aký bude váš pocit z BA a podľa toho sa rozhodnúť ďalej.. určite by som neriešila hypo, pokiaľ nemáte poriešené, kde chcete vlastne žiť a aj so svadbou by som počkala.
na dochadzanie 160km Rovno zabudni... jedine ze by tam bolo priame vlakove spojenie a vedel by sisi tam pospat...Kupovat/stavat dom niekde kde nieje praca je imho blbost...
toto je take typicke zenske myslenie... neda sa s noou dohodnut e sa pocas materskej odstahuje k matke/sestre a ty tam budes chodit na vikendy?