Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spolocne byvanie - problem s lokalitou

Príspevok v téme: Spolocne byvanie - problem s lokalitou
kamilko3

s priatelkou uz sme spolu dlhy cas a samozrejme sme sa rozpravali uz aj o spolocnom byvani. obaja pochadzame z mesta, kde nie je az tolko prac. prilezitosti. ja pracujem v oblasti IT a priatelka bude ucit v skolke/skole, podla toho co si vyberie, tento rok konci. ja pracujem v BA. po skonceni skoly, priatelka by prisla byvat sem a nasla by si tu pracu. isli by sme niekam do podnajmu. nechceme v BA byvat natrvalo. uvazujeme tak, ze pobudneme tu isty cas, a priatelka ak otehotnie, tak by sme zacali byvat niekde pri nasom rodnom bydlisku, tzn. odisli by sme z BA. ked sa tak nad tym zamyslam, my si postavime dom alebo kupime byt niekde v okoli nasho bydliska. priatelka bude doma na materskej a ja co? budem do BA chodit kazdy den do prace, tam 160km a naspat 160km? to sa neda, urcite nie kazdy den. priatelka argumentuje tym, ze moja praca ako ITckara sa da robit aj z domu. Ano da, netvrdim ze nie. Ale co ak pridem o pracu, alebo budem si chciet najst novu a nova praca mi uz neumozni pracovat z domu? co ak budu nastojit na tom, aby som bol u nich v kancli kazdy den? prenajmem si byt v BA a budem chodit na tyzdnovky? Splacat hypoteku na dom/byt a este platit najom? Ak mam byt prec cely tyzden, to sa nemusim ani zenit.
Priatelka zas na mna vzdy vytiahne taku teoriu, ze ona ked bude tehotna, tak nechce byt niekde sama (napr. pri tej BA), ze chce byt niekde pri rodine (mame a spol.), kde jej pomozu s dietatom atd. Alebo ked ja nebudem byvat doma a budem v praci, ze ona si vyjde na kavicku, alebo pojde pozriet niekoho. ja mam z toho osobne dilemu. poznam par ITckarov, co robili doma a potom im skoncila praca a nasli si novu pracu, tak nasli v BA a dochadzali kazdy den.
Zaujimal by ma vas nazor nato.

lolinka

A suhlasim aj s DontWorry. Ale podla toho co pises mam pocit, ze ona ma v plane dieta hodit na krk hlavne mame a rodine a potom uz bude mat cas chodit si po kavickach. Mamicka bude chodit kazdy den upratovat, varit a starat sa o dieta a mlada si moze ist kavickovat aby sa nenudila.

lolinka

Ja viem ako to myslis. Ty by si musel kazdy den cestovat mnoho km do prace a ona fakt nemusi kazdy den chodit na kavicky a na pokecy so sesternicami a kamaratkami. Mozu si aj telefonovat, mozu sa obcas navstevovat. A Bratislava tiez nie je vyludnena, moze si najst kamaratky aj tam. Ale je to na vas dvoch, musite sa dohodnut a jeden musi ustupit, lebo tu sa kompromis robit neda. Inak na vasom mieste by som neplanovala hned dieta, ked ste spolu este ani nebyvali. Najskor si skuste to. A ona by si mala na nejaky cas vyskusat pracovat.

DontWorry

Doma sa nudit s malym dietatom? Dieta ma mat aj rezim a nie len niekde na navsteve byt. Okrem dietata by jedna zena mala udrzat aj poriadok doma, upratat a navarit co mi pride ako jedna z normalnych cinnosti pocas materskej. Este som nevidela zenu, ktora by na materskej prehlasovala ako sa nudi, pretoze slovo nuda asi tazko bude vtedy poznat. Bude podla mna rada ak jej dieta zaspi a ona si bude môct na chvilu pospat s nim...

kamilko3

nemyslel som to tak, ze kavickovat, ze je nejaka vyprplana. skor ze ist pozriet napr. sesternicu, ked ja budem v praci, alebo ist pozriet niekoho, aby sa sama doma nenudila.

lolinka

Najlepsie pre vas by zrejme bolo zatial dieta neplanovat. Ona len teraz konci skolu, cize obaja ste dost mlady, ona este nikdy nepracovala, nevie, o com je zivot, co je to zodpovednost. Odsunte to zatial, aspon na dva roky. Ona nech si najde pracu, nech zacne pracovat, bude sa musiet sama o seba postarat a zisti, ze zivot nie je len o kavickovani a klebeteni, ze su dolezitejsie veci. Za tie dva roky snad ziska nejake pracovne navyky, dozreje a tiez si vyskusate spolu byvat, to je tiez uz o inom ako len sa obcas stretavat. A potom sa mozte zase porozpravat o tom ako dalej.

lolinka

Tvoja priatelka mi pride trocha sebecka. Tak ona si bude chodit na kavicky a zivit vas bude kto? Snad dobra praca je dolezitejsia ako nejake kavicky s kamaratkami a mamickine kazdodenne navstevy. Snad nie je taka neschopna, aby sa nevedela postarat o jedno dieta a mama ju predsa moze obcas navstivit aj v Bratislave, nie je to tak daleko. Ja co mam zeny v rodine, vsetky sa starali o svoje deti od zaciatku same a pomoc babiciek alebo niekoho z rodiny vyuzivali minimalne. Ako argument, aby si ty cestoval kazdy den 320 km len preto, aby ona mohla chodit po kavickach mi pride chore.

DontWorry

Moznost homeofficu v IT sfere je velka vyhoda, ktora sa vzdy da dobre vyuzit. Napriklad aj keby ste mali deti a priatelka by uz bola ucitelkou. Ty by si kludne ostal s chorym dietatom doma, ona by vedela ist do prace. Na tvojom mieste by som ani sa nejak nezamyslala opustat pracu v BA ak si s nou spokojny. Zvolila by som zlatu strednu cestu ako si spominal. Ak nechcete priamo v BA tak niekde v jej okoli. Ty by si mal dobru pracu, plat s ktorym by si dokazal uzivit rodinu, tvoja priatelka by si tiez nasla pracu a zaroven by ste nezili v Bratislave. To je podla mna najlepsie mozne riesenie. Jedine priatelka by potom mala povolit zo svojho komfortu a neviazat sa prilis na svoju mamu. Je vela zien, ktore ziju daleko od svojich rodicov a zvladaju to. Samozrejme je to vyhoda ak babicky pomôzu, ale zeby som teraz mala svoje moznosti uplatnenia a pohodoveho zivota takto obmedzit, to urcite nie. Vsetko ma svoje pre a proti.

kamilko3

ja s nou chcem byt. aj ona so mnou. chceme sa raz vziat a mat deti. ja sa to snazim priatelke vysvetlit, ze s tou pracou to nemusi byt az tak jednoduche, ako mi ona hovori, ze mozem robit z domu. ano da sa, ale zmenia sa casy a co potom? ja by som volil taku vhodnu zlatu strednu cestu. budeme sa musiet snazit urobit nejaky kompromis. Nechcem ju zas odtrhnut od rodiny, samozrejme nechcem ani ja byvat daleko od svojej. a viem, ze ked su rodina na blizku, tak vypomozu s detmi, zaopatria a tak.

Jax

Mne sa zda ze pochybujes aj o nej a o tom, ci s nou byt a vziat si ju.
Ja ti poviem len tolko, ze zacinat 2x v praci i byvani je hlupost. Je to preslapovanie na mieste.
Osobne by mi to vychadzalo najlepsie tak, ze sa zabyvate niekde pri BA, ona sa zapracuje tak, aby sa po materskej do roboty vratila a nehladala novu a ty z BA moznosti vytrieskas maximum.
Ak chce byt doma lebo si sama na dieta netrufa, tak s nou nema zmysel deti riesit...