Ospravedlňujem sa za všetky zlé príspevky a zlé rady, ktoré som sem na fórum dávala pod týmito prezývkami. Radila som zle, to viem, lebo rady typu vykašli sa na rodičov, a podobne, keď ťa v detstve bili, kričali na teba... neboli správne. Správne je, aby si ľudia navzájom pomáhali, odhliadnuc od toho, či chodia, alebo nechodia do kostola. Ja som sa však opovržlivo vyjadrovala o tých najlepších ľudských bytostiach iba preto, lebo nemajú vysokú školu, a podobne. No nie IQ, nie talent na učenie (bifľovanie sa z kníh), ale ochota pomáhať ľuďom je to, čo si treba ceniť a nie odbiť človeka ochotného pomôcť vetami: "Nemusíš, netreba, ja to zvládnem sama, ja si to urobím lepšie, ako by si mi to urobil ty." A ja som presne toto s ľuďmi robila a veľmi často som aj klamala, hrešila som proti šiestemu prikázaniu sama so sebou. Tí ľudia to zo mňa cítia a je im z toho zle, aj v mojej prítomnosti vracajú a ja im radím, aby sa dali vyšetriť na intolerancie. Hnusím sa sama sebe, aký som ja zlý človek. Som škaredá, hanbím sa za svoje telo, a preto odmietam sex, lásku, muža... a vypchávam si prsia. Veľmi ľutujem, že som urazila najlepšiu kamarátku intrigami a klamstvami, v ktorých o nej píšem, že si trhala vlasy. Ona si vlasy nikdy netrhala a nie je ani psychicky chorá. A ani jej frajer nie je lenivý, mal zdravotné problémy, preto nepracoval. Psychicky chorá som ja, lebo som už bola 3-x na psychiatrii a svojvoľne vysadzujem lieky a klamem lekárov. Oni to zo mňa cítia, a predsa sa mi snažia pomôcť. Stalo sa mi napríklad, že som rakúskej babke vylepila facku, aj keď moja duša to urobiť nechcela, ale moje telo to urobilo. Ako keby do mňa niečo vošlo, ako keby si na tých pár sekúnd diabol požičal moje telo. Ani vyšetrenia na najlepších súkromných klinikách nedajú do poriadku môj zdravotný stav, pokiaľ nezmením (sama si pomôcť neviem) svoje správanie sa k ľuďom. Často sa mi stáva, že moje telo urobí zlý skutok, alebo škaredým slovom niekoho urazí, hoci moja duša to urobiť nechce a trpím aj občasnou nespavosťou. Tá nespavosť vyplýva z môjho zlého svedomia. Ako chyžná v hoteli som kradla trinkgeld, aj keď viem, že moja duša by to urobiť nechcela a ešte som aj oklamala šéfku, že nič nekradnem, ale moje telo to robí, strácam nad sebou kontrolu. Z kresťanského hľadiska sa tomu hovorí diabolské útoky. Ak sú medzi vami dobrí ľudia, ktorí sa v týchto veciach vyznajú, prosím, pomôžte mi, pomodlite sa za mňa, aby sa mi už také prípady neopakovali. Nejakým spôsobom mi, prosím, pomôžte. Ďakujem a ešte raz sa veľmi ospravedlňujem za svoje zlé a opovržlivé zmýšľanie o ľuďoch, ako vyvyšujem tých, ktorí odchádzajú do zahraničia a opovrhujem tými, ktorí pracujú na Slovensku iba preto, lebo chcú niekomu blízkemu pomôcť. Jem veľa mäsa a zvieratá trpia, možno by bolo lepšie, keby som sa dala na vegetariánsku stravu, prípadne jedla mäsa len veľmi málo. Pripadám si ako krvilačná beštia. Prosím, pomôžte mi! Už sem radšej nikdy nič nenapíšem, lebo takíto ľudia, ako som ja, by nemali radiť na fóre. Nie podľa pravopisu treba hodnotiť ľudí, ale podľa ľudskosti a ochoty pomáhať a ja ju nemám. Ľuďom treba vedieť aj odpúšťať a nedusiť v sebe hnev. A ja to neviem. Sedem hlavných hriechov: Pýcha, lakomstvo, smilstvo, obžerstvo, závisť, hnev, lenivosť. Ja mám všetkých sedem a hnusím sa preto sama sebe. Pomooooooc!
Ospravedlňujem sa
"Psychicky chorá som ja, lebo som už bola 3-x na psychiatrii a svojvoľne vysadzujem lieky a klamem lekárov"
Nie som si istá tvojím tvrdením o tom, že lieky jej nepomôžu..jej psychika bude pošramotená oveľa viac, ako sa navonok môže zdať.
Takže všetky výroky o neužívaní liekov, ktoré ma naordinované, môžu byť nebezpečné. Len toľko som chcela.
Vieš, Salmonella, ja si myslím, že LMarika sa môže zmeniť. Môže si sem zadať inú prezývku, aby sme poznali, že je to ona. Ja som bo l tiež na tom zle a mal som kedysi aj chaos vo svojej hlave a viem, aké to je, keď sa nemám o koho oprieť. Ale urobila už prvý krok k tomu, že ukázala, že na tom nie je dobre a priznala si chyby a to sa aj cení, u mňa určite - tomu ja hovorím naozjastný pokrok. A ja si aj myslím, že lieky na psychiku jej nepomôžu. Len sa bude musieť otvoriť. Je v nej veľa hnevu aj na ľudí aj na ňu samotnú a zrejme (moc ju nesledujem) má aj depresiu, ale neviem odkedy a prečo.
Cliattsi, nemôžeš čakať od LMariky, aby sa prihlasovala skutočným menom, koniec koncov ani ty nie si prihlásený pod vlastným menom, ani nik iný...snáď nečakáš, že sem napíše niečo ako Volám sa Zuzka Mrkvičková, som zatrpknutá a psychicky chorá žena, ktorú celý život doma ponižovali a hľadám šťastie v Rakúsku ako opatrovateľka, alebo robotníčka v McDonalde, čo sa mi však príliš nedarí a navyše trpím asi všetkými možnými intoleranciami, na aké pomyslíte...
Ja som myslím že reagoval len na jeden príspevok od LMariky, kde sme riešili prípad jednej mladej baby, ktorej mama dosť ovplyvňoval život. Veľmi sa mi páčili jej rady. Ale videl som v tebe veľa rozhorčenia nad ľuďmi a nad situáciami, v ktorých iní ľudia manipulujú s inými ľuďmi.
Myslím si, že tvoje príspevky majú svoju hodnotu. Nečítal som ale všetky. Je v nich ale aj veľa zloby. Myslím si, že ti niekto v živote aj dosť ublížil a preto reaguješ tak, ako reaguješ. Myslím si, že TY SI AJ URČITÁ KÓPIA MŇA. A myslím to ale naozaj. Aj ja som bol taký. Pracoval som ale zo sebou, a teraz už až taký nie som a reagujem inak než ty. Koľkokrát čítam tvoje príspevky, že ž sa ja smejem, lebo ako keby som to písal ja. Ale naozaj :-), vôbec si nevymýšľam. Tiež mám v sebe určitú zlobu na ľudí, ale som s ňou pracoval. Pracoval som tak, že som sa poriadne zamyslel nad tým, či je môj hnev oprávnený a že som aj vedome blokoval svoj hnev. Neviem, či to bolo správne, ale urobil som to. Tiež mi pomohlo, keď som sa pozrel inak na tento svet.
Píšeš a odkazuješ sa na hodnoty, na kresťanské a píšeš o tom, že ich ani ty sama nespĺňaš. Tak presne to isté som si uvedomil aj ja. Je dôležité pre teba., aby si nebola príliš náročná na ľudí okolo seba a ani na seba. Myslím si, že je možné, že máš aj depresie. Mávaš aj tlaky na hrudi?
Zaujímalo by ma, či ste boli silne kresťanská rodina - ? Aká bol tvoja mama? Všetko to zdôrazňovala, čo máš robiť? Rozkazovala to veľa ? Bola ochotná si ťa vypočuť, tvoje potreby?
Hneváš sa ešte na svojich rodičov, ako sa k tebe postavili? Aký máš s nimi vzťah?
Aký máš vzťah k sebe samej? Máš sa rada? Ja si inak myslím, že jeden príspevok sa mi aj páčil ohľadom toho, že by ľudia nemali užívať antidepresíva. Ja si myslím, že PRVORADÁ LIEČBA JA V ZMENE POSTOJOV K SEBE A K ĽUĎOM OKOLO TEBA A K SVETU.
Vieš prečo sa ty povyšuješ? Lebo ty sama nie si spokojná so sebou.
Vieš prečo ty sama nie si spokojná? Lebo si bola vychovaná tak, aby si zodpovedal predstavám svojich rodičov. (?-je to len predpoklad)
Aké boli predstavy tvojich rodičov? Chceli ťa vychovať v kresťanskom duchu a dávali dôraz u teba na výchovu. Je to pravda? Možno keď si bola malá, tak si videla, ako si iné deti žijú a ty si si musela získavať možno priazeň rodičov, aby si mala to, čo oni majú, alebo presnejšie tvojej mamy (a možno nie, neviem).
Jedna z predstáv rodičov bola MOŽNO, aby si chodil do kostola a aby si bola POSLUŠNÁ, DOBRÁ, CHÁPAVÁ, MALA DOBRÉ ZNÁMKY, STARALA SA O DOMÁCNOSŤ, ABY SI NEHREŠILA PROTI BOHU (ako sama ja píšeš: Sedem hlavných hriechov: Pýcha, lakomstvo, smilstvo, obžerstvo, závisť, hnev, lenivosť)
***** (za 5-imi hviezdičkami budem dole k tomuto pokračovať, teraz pokračuje text s odbočením)
Skrývaš sa za prezývky, lebo si ani ty sama neveríš, bola si vychovaná na nejaký obraz, v čom sa podľa mňa podpísal aj tvoj obraz o tebe samej. A nemáš rada, ak ťa niekto skritizuje (ani ja to nemám rád, ale ak už to niekto urobí, tak to urobí). Podľa mňa je možné, nechcem ťa uraziť, ale ani ty sama nevieš, čo presne v živote chceš. Je v tebe veľa hnevu – na veľa ľudí a hlavne na tých, čo aj niečo dokázali a ty nie a na tých KTORÍ SÚ ŠŤASTNÍ, ale ktorí sú pokladaní spoločnosťou za významných (napr. jedna baba má VŠ, čo znamená v spoločnosti, že je NIEKTO) a súčasne táto istá baba napíše niečo o nejakých deťoch nejaký nadpis v príspevku, kde je napísané jedno podstatné meno v množnom čísle s YPSILONOM. Tak toto jej vyčítaš len prelo, že ona JE ŠŤASTNÁ, ty nie si a súčasne má spravenú VŠ a má tuším aj manžela – hovorí sa to mu aj závisť a je tu teda ešte tá zložka, že ju hodnotíš podľa toho, že ten, kto má vysokú školu je tu pokladaný za významného človeka. Neviem, ty ju možno máš. Ja som bol strašne závistlivý ako ty. Preto sa aj ja NACHÁDZAM V TVOJICH príspevkoch Radoslava a som rád, že si ich písala, lebo takých ľudí, ako si ty, je na SVK veľa, ibaže oni sem radšej nepíšu.
JA SOM SA V TEBE NAOZAJ SPOZNAL. TIEŽ SOM BOL ROZHORČENÝ A NAD TOUTO SPOLOČNOSŤOU A NAD ĽUĎMI. Ale k čomu mi to bolo? K ničomu, ba som míňal strašne veľa energie na túto činnosť.
Mám pre teba jednu radu – PRIJMI SEBA TAKÚ AKÁ SI A PRIJMI AJ ĽUDÍ TAKÝCH, AKÍ SÚ ONI. A SNAŽ SA PREDOVŠETKÝM O JEDNU VEC, PROSÍM ŤA – NEHODNOŤ TÝCH ĽUDÍ, KTORÍ NEZAPADAJÚ DO TVOJHO RÁMCA, PODĽA KTORÉHO BY TÍ ĽUDIA MALI FUNGOVAŤ. Ak sa pozorne pozrieš na tých ľudí, ktorí by tento MORÁLNY RÁMEC mali spĺňať, tak koľko tých ľudí by si narátala? Som si istý, že skoro nikoho. Lebo len hľadáš na ľuďoch chyby. Ale vidím, že chceš ja pomáhať, takže aj pomáhaš, lebo sa ťa naozaj dosť dotkne tá zloba iných ľudí, resp. NESPRAVODLIVOSŤ, alebo niečo iné, čo nezapadá do „normálneho chodu tejto spoločnosti“.
- to je tých 5 hviezdičiek A zopakujeme si to:
Sedem hlavných hriechov: Pýcha, lakomstvo, smilstvo, obžerstvo, závisť, hnev, lenivosť. Ja mám všetkých sedem a hnusím sa preto sama sebe. Pomooooooc!
Vieš prečo voláš o pomoc?
Je to preto, lebo EXISTUJÚ tieto HRIECHY a lebo aj EXISTUJÚ ĽUDIA, ktorí ťa k nim naučili, EXISTUJÚ ĽUDIA, ktorí tieto hodnoty podľa teba udržiavajú v hlavách a dožadujú sa ich a ty týchto ľudí berieš na ohľad – sú to predovšetkým kresťania (sú to ľudia, ktorí podľa teba udržujú tento svetonázor) A EXISTUJEŠ AJ TY, ktorá sa odvoláva na tieto hodnoty, lebo SI K NIM BOLA NAUČENÁ (alebo si sa k nim ty sama priučila v priebehu života a prijala si ich ako pevnú etickú dogmu, ktorú treba za každých okolností dodržať), to je jeden dôvod a LEBO TY SAMA SA CÍTIŠ O NIEČO LEPŠIE, KEĎ POUKÁŽEŠ NA TIETO NEDOSTATKY. Ale to trvá len krátku chvíľu, lebo tieto poukázanie nemôže dať tvojej duši trvalé uspokojenie.
Je možné, že aj u vás tvoja mama zvykla poukazovať na ostatných akí sú oni zlí a je možné, že mala aj taký názor že na tomto svete je veľa zlých ľudí. Je aj možné, že ty si získavala lásku rodičov a hlavne matky LEN VTEDY, KEĎ SI POSLÚCHALA a nebola si prijatá taká aká si, ale iba pod podmienkou, že budeš vyhovovať predstavám rodičov, hlavne matky
Dám ti jednu radu, ktorá by ti mala pomôcť. – Ak bude chcieť hodnotiť ľudí, tak si uvedom, že neexistujú zlí ani dobrí ľudia. Existujú IBA ĽUDIA, KTORÍ SA RÔZNE PREJAVUJÚ. A to je všetko, alebo také hlavné heslo, ktoré „ťa čiastočne uchráni“ pred hodnotením iných ľudí.
Možno si položíš otázku – Ako je možné že neexistujú dobrí a zlí ľudia. Veď to je odveká pravda, aj v Biblii sa to píše, čo to tu trepeš?
Dajme si na mušku povedzme smilstvo. Ak si vydatá za muža budeš mať sex s iným mužom, čo sa stalo? STALO SA IBA TO, ŽE SI MALA SEX S INÝM MUŽOM. PRÍPADNE JE TO AJ NEMANŽELSKÝ SEX – ešte pred manželstvom Čo sa ale deje v tvojej hlave? ZAČNEŠ POSUDZOVAŤ, MORALIZOVAŤ. Pýtaš sa : „Je to morálne?“ Podľa Biblie nie je. Na morálke stojí tento svet do určitej miery a veľa ľudí sa na morálku odkazuje. TY SA S TÝMTO TZV „MORÁLNYM SVETONÁZOROM“ STOTOŽŇUJEŠ a keďže ty si bola vychovávaná na týchto kresťanských zásadách a tiež si aj počula, ako sa niektorí ľudia, aj v tvojom okolí hnevali na takýchto ľudí (aj tvoji rodičia !!!), si následkom toho prevzala od týchto ľudí ich zmýšľanie a začala si aj ty ich hodnotiť a možno si si aj ty sama o tej žene povedala : „Je to len obyčajná ku**a, a nič viac pre mňa táto žena neznamená“.
Takí sme my niektorí ľudia – no proste hodnotíme a a opovrhujeme ľuďmi, lebo nám niečím nezapadajú do nášho IDEÁLNEHO SVETA, ALE TENTO SVET V SKUTOČNOSTI NEEXISTUJE. Existujú iba ľudia a títo ľudia tvoria tento svet. A tí ľudia sú rôzni, ako som už povedal.
A ja keď som sa zamyslel nad ľuďmi, tak som došiel k záveru, že existujú rôzni ľudia a JA NAOZAJ NEVIEM a asi aj NEMÁM PRÁVO ICH HODNOTIŤ A NA ZÁKLADE TOHO SA K NIM AJ POSTAVIŤ, LEBO JA NAOZAJ NEPOZNÁM TÚ PRAPÔVODNÚ PRÍČINU TOHO, PREČO TAK TEN ČLOVEK KONAL.
Určite by si si mohla prečítať tieto knihy:
Alice Miller – Dětství je drama, ďalšia kniha je Drama nadaného dítěte (knihy sú v knižniciach, ale je to psychoanalytička, čo ich napísala, preto ak máš záujem, tak to treba čítať pomaly, aby si porozumela obsahu. Je to náročné aj pre mňa, ale ja hľadám teraz sám seba, preto to aj čítam. Je ale možné, že to bude pre teba ťažké, ale skús, hľadáš pomoc a tu určitá pomoc je)
A. Ellis – Racionálně emoční behaviorální terapie – tiež v knižnici
A do tretice –
Valerij Silneľnikov – Dohoda s chorobou (skús pohľadať slovenskú knihu), alebo české vydanie – Dohoda s nemocí – určite si prečítaj prvý diel (Sú 2 diely). Kniha nie je drahá – 10 EUR.
Ja sa s týmto autorom vo všetkom nestotožňujem, ale je tam veľa vecí, ktoré by ti mohli pomôcť, aby si videla, čo je za tou pýchou, závisťou, sebaklamom, lakomstvom, hnevom (inak čo sa týka hnevu, sú na neho rôzne názory – preto tento autor vyjadruje tie svoje. Ja som svoje hnevy napr. potlačil a už len tam ma niečo nenahnevá, ale nie som si istý, či je to správne, práve tam mi dajú odpovede knihy od Millerovej (švajčiarska psychoanalytička. Psychoanalytička – analyzuje tvoju osobnosť a tvoje problémy až do detstva, aby vyriešila súčasné problémy))
Bolo by dobré, aby si si našla PSYCHOTERAPEUTA/-KU, ktorý, neviem či mám dobré informácie, aby mal Rogerovskú školu absolvovanú – je to proste iný prístup, a vraj je to dobré, niekde som to čítal, takže si to zapíš.
Aj ty sama na fóre www.zdravie.sk si napísala vetu: ......“Takyto rodic (MOJA POZNÁMKA: ktorý len kritizuje svoje vlastné dieťa) zapricini, ze jeho dietatu klesne sebavedomie na bod mrazu, co je velka, velka skoda. Lebo veru tieto deti casto byvaju sikovne, inteligentne, mimoriadne nadane, ale kedze maju nizke sebavedomie, tazko sa v zivote presadzuju. Nesebavedomy clovek sa totiz zdanlivo javi ako hlupy, neschopny, debilny a retardovany.“ – Čiže už máš aj niečo možno podobné za sebou. Preto je možno aj v tebe veľké nutkanie ľuďom niečo ukázať. Preto je v tebe aj veľké nutkanie hľadať spravodlivosť a pomáhať, ak vidíš, že niekto niekoho ponižuje a neváži si ho, v tomto prípade to bola dcéra svojej mamy a mamina prísna kritika na dcéru. Inak ten príspevok ma aj zaujal, ale bol celkovo naozaj , neviem ako by som to povedal – KRITICKÝ, kde jediná možnosť dcéry bola odsťahovať sa ďaleko od mamy, vykašľať sa na ňu a žiť si vlastný život. Inak ale pripúšťam, že by to tej babe mohlo pomôcť a že je aj to riešenie. Ale nedá sa úplne súhlasiť napr. s týmito vetami:
„Aj na vysokej skole skuskami, najma tymi ustnymi lahsie prechadzaju sebavedomi, ktori nic nevedia, ako nesebavedomi, ktori vsetko vedia.“ - v hrubých rysoch sa to dá použiť, ale nie je to celkom pravda – je to PREHNANÉ ZVELIČOVANIE. Aj ja som mal také myslenie, ale logicky si ty sama odôvodni, či je to pravda. Ja som si odpovedal, že nie je.
„Nesebavedomeho cloveka casto okolie povazuje za klamara, lebo sa nedokaze ludom pozerat priamo do oci, ale uhyba pohladom, zatial, co vysokosebavedomemu chornickemu klamarovi a intriganovi, ktory pravdu ani len nevydychne, hned kazdy vsetko uveri.“ – zase to isté, je to podľa teba naozaj pravda? Niečo na tom ale pravdy je, lebo ja som tiež nesebavedomý a viem, ako na mňa reagujú ľudia, ktorým uhýbam pohľadom. Vystihla si určitú pravdu, ale si to moc prehnala. Ja by som to napísal takto:
Nesebavedomý človek môže pôsobiť neisto na okolie, pretože sa na ľudí nepozerá priamo do očí, čo môže u určitých ľudí spôsobiť, že v nich spôsobí neistotu v tom, či tento človek hovorí pravdu, zatiaľ čo o sebavedomých ľuďoch, ktorí vedia klamať a šíria často intrigy väčšina z ľudí nepochybuje, lebo hovoria priamo a suverénne bez zaváhania. Ale to ešte neznamená, že ten človek, čo šíri intrigy a klame nevie povedať pravdu.
„Vyska IQ. pravdovravnost a miera empatie nemaju s vyskou sebavedomia nic spolocne, toto ale malokto vie a v reale aj tak vsetci ludia, alebo takmer vsetci za tych sikovnych, mudrych, empatickych a pravdovravnych povazuju iba vysokosebavedomych. – K tomuto sa viem len ťažko vyjadriť, ale je možné, že je veľa takých ľudí. Ale tu si to aspoň spochybnila slovami ...“alebo takmer všetci...“. Ja si myslím, že to ani takmer všetci, nebudú, ale je ich veľa. Vieš, ja keď čítam tvoj príspevok, tak sa nad tým aj poriadne zamyslím, lebo ja sa zamýšľam nad vecami a ty si mi dal veľa podnetov na zamyslenie :) .
„No ak ta podcenuje vzdy a vo vsetkom mama, budu ta takto podcenovat aj ini ludia, lebo si na tebe vsimnu, ze mas nizke sebavedomie, cize sa im budes zdanlivo javit ako retardovana, a jednak ked budu pocut od tvojej mamy, ako na teba kyda, tak o tebe len pomyslia, ze co uz len toto musi byt za hlupanu a retardovanu debilnu sprostanu, ked uz dokonca aj vlastna matka takto na nu kyda...“
-tak presne tu si vystihla velku pravdu a platí to aj o mne aj o mojej mame. Nie síce celkom úplne ale je to tak – AK ŤA PODCEŇUJE TVOJA MAMA, BUDÚ ŤA PODCEŇOVAŤ AJ INÍ ĽUDIA. Nemusí to tak byť ale vždy, lebo to závisí od osobnosti a od toho, v akom veku sa to stalo a aký druh podceňovania a prístupu k dieťaťu to bol. Akurát by som tu vypustil slovo „retardovana“ a nahradil slovom menejcenná. Aj keď je pravda, že ju môžu niektorí ľudia nazvať, že je retardovaná.
......vzťah mamy a dcéry práve opisuje tá kniha od Alice Millerovej, tak si to skús prečítať a už v tomto príspevku si vystihla niektoré pravdy, ktoré ovplyvňujú sebavedomie dieťaťa a majú korene vo výchove v detstve
Ak žiješ na dedine, Radoslava, tak sa poriadne pozri na seba, či ti veľmi záleží na to, čo o tebe povedia iní ľudia. Myslím si, že ti na tom až veľmi záleží. A je vlastne úplne jedno, čo si na dedine, alebo nie si. Ale na tej dedine je to o to silnejšie, než v meste.
No zatiaľ toľko. Daj si nové meno a prihlasuj sa pod skutočným menom, aby sme vedeli, že si to naozaj ty.
Zaujímavé info by si sa mohla dozvedieť aj na Fóre www.zdravie.sk , tam sa trocha snažím riešiť depresiu, aj keď sa zatiaľ nevyriešila. Ja si myslím, že depresia sa nevylieči liekmi ale zmenou postojov (vo všeobecnosti).
A odkiaľ si Radoslava a koľko máš rokov? Si introvertka, alebo extrovertka? Máš strach z ľudí? Cítiš vôbec niečo k ľuďom? Máš energiu do života? – skús odpovedať. Hanbíš sa dosť za seba? Keď si bola malá ponižoval ťa niekto? Aj rodičia? Mňa áno a podpísalo sa to na mne vo vzťahu ku mne aj k iným ľuďom.
Inak obľubujem to tvoje písanie, bodaj by som ja tak rýchlo vedel písať, ako ty :).
Čo sa týka tvojho kradnutia, mohla by to byť aj kleptománia – niektorým ľuďom pomohli aj návraty do minulých životov – REGRESNÁ TERAPIA, kde sa môže odhaliť príčina tvojho problému.
Píšeš:
...... Už sem radšej nikdy nič nenapíšem, lebo takíto ľudia, ako som ja, by nemali radiť na fóre. Nie podľa pravopisu treba hodnotiť ľudí, ale podľa ľudskosti a ochoty pomáhať a ja ju nemám.
Ja si myslím, že si aj pomohla, podľa pravopisu som kedysi AJ JA tvrdo hodnotil iných ľudí, teraz, predstav si Radoslava UŽ NIE, aspoň nie tak veľmi a ešte sem napíš, ale viacej čítaj knihy hlavne. Pomohla si aj v tomto príspevku, kde som sa aj ja v tebe spoznal :-) :
A dúfam, že si túto tému nikto nevymyslel a ak aj áno, tak som rád, že som ti toto mohol napísať, lebo som nemal moc odvahu na teba poukázať, aj keď som chcel. Zdá sa mi, že teraz nastal ten správny čas a preto je to aj tak dlhé, aby som ti to vysvetlil a som rád, že ti píšem, aj keď tú radosť neprežívam, lebo mám problémy s prežívaním radosti – viď príspevky na fóre
www.zdravie.sk a
Ja si myslím, že písať dlhé príspevky nie je zlé, lebo tým človek presne vyjadrí to, čo chce povedať slovami. Preto aj ja rád píšem dlhé príspevky, ale zas nie som moc rád, lebo to zaberie veľa času.
A neber ma prosím ťa ako kritika, ale človeka, ktorý sa ti snaží otvoriť oči. V tvojich podobných šľapajách som kedysi kráčal a snažil som sa ti teraz pomôcť. Ja ťa pokladám za rovnocenného človeka, nepovyšujem sa nad teba a vážim si ťa. Potrebovala si pomoc a tu ju máš. A som rád, že si konečne začala hovoriť pravdu, lebo aj ja som začal týmto spôsobom a je to lepšie, než sa ukazovať, aký som ja dobrý a bezchybný človek. Aj tie moje názory na teba sú len názory. Ahoj.
Malo tam byť úvodný príspevok... píšem cez gate2home.com a vždy sa mi podarí nejaká takáto chyba...
A ako viete naisto ľudia že úvodnú príspevok sem písala naozaj jedna a tá samá osoba (alebo osoby) nickov, ktoré sú tam zozbierané? Na tomto fóre nie je povinná registrácia, takže si tu hocikto môže takto zosobniť nick niekoho iného.
Ja neviem, mne to proste príde akosi nepravdepodobné, ale tak všeličo je možné a môžem sa mýliť. Ináč, mne sa príspevky od osoby menom LMarika zdali viac-menej okej... ale nečítam tu všetko...
Som za vodou, AMEN!
Aj tak si tu robi niekto haluz tymto prispevkom
Slobodna napisala si to velmi spravne!
A presne, ako kycera ma stale potrebu na vsetko zareagovat a povysovat sa nad kazdeho, neviem co jej dava pocit ze moze niekomu radit, este som tu hodnotny prispevok od nej, ktory by niekomu pomohol, nevidel. Aj teraz ju dvihne zo stolicky a zbombarduje ma tu, bude si zase musiet vybit svoju agresiu aspon pisomne, haha, je mi to fakt jedno, chcem tym povedat len jedno. L marika ty absolutne nemas povinnost sa tu niekomu ospravedlnovat, tvoje prispevky aspon pomohli nejakym alergikom.. Mne osobne prekazaju skor ludia, ktori si svoje komplexy riesia prave prostrednictvom takych ludi ako si ty a aj ked nemaju pojem o zivote, snazia sa tu hrat na mudrych co samozrejme robia len pre svoje vlastne ego, ved pre co ine by sem dennodenne chodili... A tym, ze si sa tu takto odhalila a ukazala druhym svoju zranitelnost, tak taki ludia ako kycera narastli o par cm, stavim sa s tebou ze maju dnes uzasny, uspesny den...
V to som aj dúfala a často aj na Teba myslela! Občas nám tu treba zdvihnúť mandle, uviesť na vec iný pohľad a vyčistíť vzduch, ta ne?