Hiv a imunita

Micamaca1

Lolinka: jedz urcite vitamin c a b spomaluju sirenie viru,dalej ryby morske plody vsetko co obsahuje zinok a selen ten je tu hrozne dolezity,kuracie chude maso,huby shitake tie su skvele,para orechy,zeleny caj aj 3 hrnceky denne,hlivu ustricovu ktora zvysuje imunitu. To comu sa urcite vyhni je biely cukor,vela mlieka a mastne jedla.uz by lekari konecne mohli vynajst na hiv liek :(

lolinka

jaj tak prepac lolinka, myslela som, ze si niekto len robi srandu. Ja by som ti poradila ako zvysit imunitu, ale pravdupovediac neviem, ci sa to vsetko moze robit aj pri HIV, tam bude najlepsie poradit sa s lekarom. Alebo si pogoogli a vyhladaj si stranky, kde su rady pre HIV pozitivnych, prip. forum pre nich, kde si radia. Hlavne na ceskych strankach, v tych slovenskych toho az tak vela nie je. Viem ze je nejake ceske forum pre HIV+, tam sa radia o vsetkom moznom, skusim ti ho pohladat, ja som ho pred rokmi len tak zbezne pozerala, pisu tam ludia co su uz dlhe roky HIV+ a ty uz maju odsusane vselico, budu ti vediet poradit.

Lolinka

Lolinke sa ospravedlňujem nevedela som ze uz taky nick tu je. Keby som to bola vedela bola by som si dala iny nick.

Ostatným Ďakujem za vase rady budem sa nimi riadiť aj o tej chorobe budem musiet nieco prečítať

lombardo1981

Selén. Selén sa podieľa na produkcii bielych krviniek. Doterajšie výskumy preukázali, že taktiež spomaľuje replikáciu vírusu HIV.
Dobré sú aj: vitamín C, vitamíny zo skupiny B, omega-3

Určite sa vyhni ľubovníku bodkovanému (St. Jhon Wort). Pretože ten spôsobuje, že lieky na HIV strácajú pčinnosť a vírus sa začne nekontrolovane rozmnožovať.

Pri výbere výživového doplnku či bylinky sa riaď základnými pravidlami ako sú:
potláča aktivitu inhibítorov proteázy a NNRTI? (čiže liekov na HIV)... napríklad spomínaný ľubovník, cesnak
aktivuje (či potláča) ten istý cytochróm P450?

lolinka, zaregistruj sa a nemusíš sa obávať, že niekto zneužíva tvoj upravený nick alebo, že ťa chce niekto zdiskreditovať. Pokiaľ tak neučiníš, nick je prenositeľný a nie je v tvojom vlastníctve. Takže sa pokojne môže stať, že niekto nezainteresovaný ho "nechtiac" použije.

Jefitto

Užívaj hlivu ústricovú, sú na to tablety - hliva s rakytníkom, užívaj cesnak. Dôležitý je aj nadpriemerný prísun vitamínu C, kľudne aj 8 tabliet celaskonu okrem ovocia denne môžeš, vitamínom C sa len ťažko predávkuješ.

Okrem toho športuj, dýchaj čerstvý vzduch, ak bývaš v BA, určite odporúčam zdekovať sa niekde, kde je čerstvý vzduch. Dávaj pozor, čo konzumuješ, vyhýbaj sa aspartámu a iným sračkám, čo sa dnes často pridávajú do potravy