V kolektive mam jednu kamaratku - mlada zena, ktora je spolocenska, ukecana, rada sa bavi o vsetkom moznom s kymkolvek. Vsimol som si jednu vec. Ked je v skupinke nasich spolocnych kamaratov, rozprava nonstop, ked pridem do skupinky aj ja, zrazu sa stiahne, uz tak vela nehovori a skor pocuva. Ja neviem preco tak robi. Co by ste mi poradili, mam sa jej na to spytat?
Ukecana zena stichne ked sa ukazem v jej blizkosti
Asi máš veľmi vysoké sebavedomie a v každom kolektíve, kde si sa doteraz ocitol, si bol urečnený a cool. Pravdepodobne si dobrý rečník a dobrý manipulátor, tvoje slovo má váhu, si sám sebou a za svojím názorom si pevne stojíš. S najväčšou pravdepodobnosťou si silná osobnosť, takzvaný vodca - vodcovský typ človeka. Pravdepodobne si si všimol, že akonáhle sa niekde objavíš, všetko stíchne a sústredí sa na teba. To znamená, že akonáhle sa objavíš v partii, kde mala doteraz ukecaná žena hlavné slovo, ona z teba akosi vycíti, že ty si silnejšia osobnosť od nej a automaticky akosi podvedome "prenechá slovo tebe". Skôr takto by som to zdôvodnila a nevidela by som za tým nejakú zaľúbenosť, ale naozaj to vyššie uvedené. Ak si naozaj takýto, tak si dostal od prírody veľký dar. Ak prídeš niekam pracovať, razom budeš povýšený aj bez toho, aby si sa nejako priveľmi snažil. Budeš povýšený, aj keď budeš prácu flákať. Ty tam proste prídeš, začneš vykecávať so šéfmi, budeš vtipný a urečnený, ale aj zvedavý, ochotný počúvať - proste príjemná spoločnosť. A nemusíš byť ani najšikovnejší, najinteligentnejší a najusilovnejší. Možno ten najšikovnejší, najinteligentnejší a najusilovnejší (nazvimie ho osoba A), bude všetok svoj čas a energiu sústrediť na prácu, nebude výrečný a rozprávať bude málo, so šéfmi v kancelárii kávičkovať a fajčiť nebude, oni si ani nevšimnú, že tam je a bude to len "dievča/chlapec" pre všetko, zatiaľ, čo ty neodrobíš ani polovicu z toho, čo osoba A a hneď ťa povýšia, hoci by si zrovna aj robotu flákal. A osobu A šľak trafí z tvojho povýšenia, znechutená z firmy odíde a bude skúšať šťastie inde, ale povýšenia sa napriek zásluhám nedočká nikdy a nikde. Byť vodcovský typ - to je obrovská výhoda a velikánske šťastie v živote - buď rád, že si taký. Preto každý stíchne, akonáhle sa tam zjavíš ty.