uz som z toho prepaty a to doslovne ani psychiatricka mi nevie pomoct..sale premyslam nad vecami co sa stali a stanu a sustavne ich rozoberam do podrobna,Niektore su take neutralne normalne ine zas plne hnevu pri ktorych sa bez priciny nahnevam a to dost a potom su take tie klasikce ako by som ukoncil svoj zivot,ci uz podrezanim,zastrelenim a atd. a toto sa deje v jednom okamihu v mojej hlave to vyzera ako tornado myslienok ktore ma nicia zle vidim nesustredim sa,som nervozny,podrazdeny,niekety mam aj tlak v hlave vtedy sa dam do klubíčka a drzim si hlavu ako vo filmoch na psychiatrii...Trva to 3 roky...ako jedol som 4 druhy antidepresim 2 roky v kuse a nic ziadna zmena.Pocas tych troch rokov som zistil ze ked si dam jedeu tabletu nemenovaneho nazvu na spanie moja hlava ostane praaaazdna a mozem fungovat ale len na 3-4hod a potom sa to vrati a pocas tych 3 hod som taky pomalejsi pomalejsie reakcia a tak ale tak to je oproti tomu co sa mi deje nic.A ja reku ci tu ma niekto taky problem a ci by mi vedel poradit bud liekami alebo inou cestou ako sa toho zbavit ...mam 24 rokov a som ssmutny z toho ako som dopadol:(...please HELP
Ako vypnut mysle,myslenie,premyslanie
na tejto stranke najdes www.akona.sk clanok o tom ako podporis svoju mysel, hadam pomoze, mna to napriklad inspirovalo konecne vyskusat audioknihu, a je to pecka odvtedy som viac sustredena
medituj.
Mysliteľ, konečne som našla túto tému a tak plním svoj sľub. Máš tu prekrásne príspevky, z kt. vyžaruje dobrota, sú od prajných ľudí, kiež by ich na svete bolo viac! Ako sa máš? Zmenilo sa niečo v Tvojom živote? Bola to Nirvie, kto Ti radil to odpustenie. Ak Ťa ešte zaujíma ako sa to robí, tak sa ozvi! Musíš nájsť v sebe tú silu a začať meniť veci okolo seba a v sebe. Daj dole tie závesy, otvor okno dokorán, nadýchaj sa čerstvého vzduchu, otvor oči a srdce a začni vnímať ten úžasný svet okolo. Nenos čierne veci, neobklopuj sa tmavými farbami, sú negatívne, oberajú Ťa o energiu, vymeň ich za biele - to je farba čistoty, nevinnosti. Vyskúšaj všetko, aby si sa uzdravil - modlitbu, vizualizáciu, Silvovu metódu, anjelov, iné terapie,...Ku kvalitnému spánku Ti dokáže pomôcť aj L.Chudík a jeho Cesta k uvoľneniu - hovorené slovo podfarbené hudbou, či iná relaxačná hudba. Problémy v sebe nedus, rieš ich za pochodu, ale len tie prítomné! A mal by si začať s očistou pečene, to čo cítiš, tak to sú psychické prejavy ich energetickej nerovnováhy. Nečuduj sa, veď si roky bral ťažké lieky. Snáď sa ozveš, prajem Ti veľa síl na našliapnutej ceste života!!!
Mysliteľ, nemáš za čo. Musím ešte uviesť, že táto metóda vynikajúco zaberá na čerstvé prípady, kedy Ti niekto ublíži,...Na tie staršie platí odpustenie, tým kt. Ti ublížili a aj sebe musíš odpustiť veci, nad kt. sa trápiš, uľaví sa Ti na duši a Ty sa začneš cítiť lepšie, ľahšie...ale aj toto chce svoj čas. Prečítala som si len 4 príspevky, máš tu múdreho a skúseného Anjelika*, ochotného pomôcť v núdzi, ak niečomu nebudeš rozumieť v jej príspevku, popros ju, rada Ti to vysvetlí, tak ju poznám ja, podporu od Kafé, a vidím tu aj nové tváre, čo ma veľmi teší, lebo ich príspevky oslovili aj mňa. A tak nadviažem na takýto jeden podo mnou a doplním o svoje postrehy. Minulosť nechaj minulosťou, to už bolo a budúcnosť, tak tam ešte nie si, preto ži pre PRÍTOMNOSŤ, pre prítomný OKAMIH!!! Lekár a lieky sú len barličkou v Tvojej chorobe, možno Ti nesadli, možno...NAJDOLEŽITEJŠIU prácu musíš odviesť TY SÁM! "Cogito, ergo sum" je správne, ale to "cogito", aby si sa uzdravil musíš ZMENIŤ! Tak sa aj ja pridávam k tým, kt. Ti držia palce, aby si sa uzdravil!!! Si mladý, DOKÁŽEŠ to! Ak si nájdem viac času, prelúsknem si celú tému a ozvem sa Ti. Ak som zopakovala slová aj niekoho iného, tak sorry.
Ahoj,
a by si s mal z toho čo Ti píšem zobrať len jednu vec, tak nech je to táto. Jedinú vec, ktorú môžeš na svete zmeniť si Ty.
Nebudem sa tváriť, že Ťa dokážem pochopiť. Nežijem Tvoj život. Ale viem, že život nie je len dobrý alebo zlý. Z veľkej časti to závisí od toho, ako sa na neho pozeráš. Môžeš ho brať ako čisté bezvýchodiskové zúfalstvo s výnimočne sa uskutočňujúcimi sa dobrými udalosťami, môžeš čakať na to, že sa stane nejaká okolnosť, ktorá to zmení, dá Tvojmu životu zmysel. Áno aj to sa stáva, ale môžeš mi veriť, alebo nie, že ak niečo zmení a Ty na to nie si pripravený, tak potom taká zmena nie je trvalá, prípadne je iná ako by si očakával.
Zameraj sa na to čo chceš v živote zlepšiť a choď za tým. Budeš nadšený,.. pôjde to dobre,.. budeš mať plány,.. pôjde to inak ako by si chcel,..
- ,.. a povieš si, aj tak to nezvládnem a prestaneš s tým (blahoželám, dostal si do dalšej dimenzie stavu, kde si začínal,..)
- ,.. budeš deprimovaný,.. nebudú Ťa chápať,.. budeš váhať,.. nebude sa Ti dariť,.. budú sa Ti vysmievať,.. a Ty budeš pokračovať,.. niekedy budeš mať pocit, že viac vecí sa kazí ako zlepšuje,.. budeš skúšať,.. stále a stále,.. ostatní si na to zvyknú,.. a potom, pomaličky sa začnú veci meniť,..
možno sa stane to čo si celý čas chcel, možno sa stane niečo úplne iné ako si si myslel, možno prídeš na to, že to čo si si myslel, že chceš v skutočnosti už vôbec nechceš. Neviem, čo sa stane, ale snažím sa Ti povedať, že sa NIEČO ZMENÍ.
Musíš sám prísť na to (myslím skutočne to cítiť), že Ty sám môžeš ovplyvniť svoj život a urobiť z neho niečo, čo stojí za to žiť.
Ako myslíš, že bude Tvoj život pokračovať ďalej?
Klasicky myslienkovo-emocionalny bludny kruh kde myslienky podporuju negativne emocie a tie zas spetne podporuju negativne myslienky. To co je potrebne urobit je narusit tento kruh na najdlhsie ako sa len da a tym ho postupne oslabovat.
Metody na narusenie bludneho kruhu napr.:
1. Sport - narocny trening s motivacnou epickou hudbou dokaze v tomto smere zazraky
Pocas treningu skus negativne emocie a beznadej zmenit na hnev ktory sa snaz treningom odventilovat
2. Stiahni si do mobilu appku na vyuku cudzich slovicok. Ak sa budes ucit cudzie slovicka odputa to pozornost od tvojich myslienok. Pamataj ze v tvojej hlave mozes mat v jednom case len jednu myslienku. Ak je tam myslienka na cudzie slovicko nemoze tam byt uz ziadna ina.
3. Stop technika- kedykolvek sa prichytis ze myslis na nieco co ti ublizuje tak si v duchu povadz ze stop a opakuj si v duchu nejaku afirmaciu napr. Som mlady, pekny a inteligentny. Afirmacia nemusi byt pravdiva.
4. Sleduj komedialne serialy typ priatelia, teoria velkeho tresku a podobne, citaj vtipy
5. Snaz sa nebyt sam a ak mas kamaratov tak trav cas s nimi alebo s rodinou.
ja ti držím palce chlape. Máš na to. Stačia malé zmeny, krok za krokom a pohneš sa.
Kniha Miluj svoj život - Louise Hay - zmení tvoj život ver mi , prinesie ti iné myšlienky , také ,ktoré budú prospešné a privedie ťa aj k iným ,pre teba dôležitým informáciám postupne .Všetko sa dá zmeniť ,len musíš chcieť a myslieť na to čo chceš ,nie na to čo nechceš . Daj tomu čas NIE TABLETKY veľa šťastia
No nemáš to práve najľahšie, ale nemyslím, že by sa predsa len niečo nedalo zmeniť. :o) Vieš, ľudia sa o novinky zaujímajú len do bodu, kedy novinky prestanú byť novinkami a stanú sa niečim, čo si prestanú všímať. Možno by naozaj bol chvíľu u vás vo vieske rozruch, že aha, ON behá...ale ver, že keby sa to dialo pravidelne, už by si ťa časom nikto nevšímal. Stačí len vydržať tých prvých pár dní a uvidíš, že to pôjde. Rovnako je to aj s knihami...nemusíš predsa za deň prečítať dve knihy...stačí si to postupne dávkovať a opäť, s pravidelnosťou príde aj chuť. Svojich príbuzných nezmeníš...ale nemrhaj zbytočne energiou prianím zla tým, čo si to zaslúžia. Uvedom si jedno..ten hnev a otrávenosť vzniká v tebe v samom a teba otravuje ako prvého. K nim to možno ani nedorazí. Tak choď na to pekne postupne. Zvykneš si na pravidelnú činnosť a to ťa v konečnom dôsledku tiež uspokojí a prispeje k lepšej nálade. Ako vravím, nemáš to ľahké, ale môže to byť rozhodne znesiteľnejšie. Rovnako by si sa mal prestať až tak veľmi vyhýbať ľuďom. Isto je medzi nimi niekto, kto tú lásku k ostatným nepredstiera. Minimálne ty by si sa takým mohol stať a uvidíš, že dobro k druhým sa ti vráti ako dobro smerom k tvojej osobe. :o)
Kýčera- dakujem vyskusam to.