Už ste trávili Vianoce sami? Ako ste to prežili?
vianoce
ahoj Cliattsi. Po dlhšej dobe som si spomenul na túto diskusiu a bol som zvedavý, či si na niečo prišiel, keďže mi už dochádza aj ten posledný zvyšok nádeje a energie.
Cliattsi, tak si vyrieš svoje záležitosti k svojej spokojnosti a hlava nech Ťa už nebolí! Veľa šťastia Ti prajem!!!
No, a zase ja teraz nemám čas Tak snáď to niekedy ešte dám. Ale je to veľmi zdĺhavé pre mňa takto vypisovať. A ešte ma každý deň bolí hlava. Veľmi rád by som pomáhal ale teraz sa nedá. Veľa vecí robím tu na fóre úkor vlastných vecí, ktoré by som mal riešiť Musím sa teraz starať o seba, lebo najbližšie 1-2 mesiace budem riešiť a už aj riešim životne dôležité veci. Takže zatiaľ takto. Ahoj.
Cliattsi mrzí ma, že tak neskoro, ale nejako som sem nemal čas chodiť.
Áno asi máš právdu, chcem byť tam, kde nie som. Ide však aj o to, že ja mám tie isté dobré školy ako spolužiaci, ale s tou prácou mi to nevyšlo. Možno to je mojím nízkym sebavedomím, možno úzkosťami, ktoré ma sužujú od malička.
Ako mám prijať sám seba?
1. Tak bohatý, aby som nemusel počítať každý cent, keď si chcem niečo kúpiť, čo potrebujem
2. áno v rámci normy
3. áno
4. áno, chcel by som peknú, ale pekná je relatívny pojem. Môže byť pekná pre mňa, ale iným sa nemusí zdať pekná. Čiže nepotrebujem, aby mi ju druhí závideli. Ja mám inakšie priority, čo sa týka výberu partnerky.
5. Túžim mať normálny domov. Netrápi ma, čo by si ostatní mysleli.
6. Chcel by som mať spolahlivé, komfortné a trocha rýchlejšie auto. Také väčšinou býva drahšie.
7. Toto asi tiež v norme, ako každý chlap
8. Bolo by fajn to mať všetko hneď
9. áno mávam
10. sem tam si vypijem, drogy, hazard nie
11. 12. skôr som si všetko nechával pre seba. Nekomunikovali moc so mnou, pokial ma nešli sekírovať, väčšinou kvôli škole, alebo že aký som...(väčšinou negatíve veci), alebo ako vyzerám, daj sa ostrihať atď.
13. Otec stále hovorieval tú frázu, že keď sa nebudem dobre učiť, nenájdem si dobre platenú prácu. Keď nebudem mať dobre platenú prácu, nebudem mať poriadnu ženu.
14. Asi tak nejak.
15. bolo to aj aj, alebo veľa poučovania
16. mám pocit, že mi nedôverovali. Keď som sa hlásil na gympel, tak mi povedal, že na to nemám
17. áno
18. áno
19. nie
20. už s ňou nie som
Po čase, ale predsa som odpísal:
Mesačný princ, veru že ma to moc nebaví, lebo je to časovo náročné. Ale zaujíma ma príčina depresií. Takže ma to vlastne aj baví a smejem sa na tom, že to tu asi ako jediný takto dopodrobna riešim, Lebo proste ja nie som ten typ, ktorý by povedal :Musíš sa vzchopiť, premôcť a uvidíš, pôjde to." a je hotovo, vybavené, toto človeku nepomôže. Snažím sa mať komplexný prístup k človeku, ktorý potrebuje pomoc.
burntout, napíšem ti to, čo máme my dvaja spoločné s depresiou. Hneď, ako si spomenul ten tlak na hrudi, tak to ma naozaj zaujalo a myslím, že keď som sa z toho dostal ja, tak by si mohol aj ty. Tlak na hrudi je jeden z príznakov z depresie. Ide podľa mňa o to, že ty „chceš byť tam, kde teraz nie si". Hovoríš o tom, ako majú tvoji spolužiaci urobené školy a ty nemáš, hovoríš o tom, akú majú iní ľudia dobrú prácu a ty nemáš. Lebo aj ty si mal a ešte asi aj máš určité sny, ktoré sa ti nenaplnili a preto, že tí druhí sa dostali tam kam chceli a ty nie, tak cítiš smútok.
Na základe toho, kde teraz „si“ sa aj hodnotíš. Pokladáš sa za nikoho, za obyčajnú nulu, ktorá nikoho nezaujíma, preto sa cítiš byť zbytočný tu na svete a si z toho sklamaný. A rozmýšľaš aj o samovražde, lebo vidíš, že ten tvoj život momentálne nikam nevedie. Vidím na tebe, že si chcel od života viac, než si dostal. Tvoja depresia je aj o tom, že nie si zmierený s tým, čo máš a na tomto budeš dlho – roky pracovať, ak sa rozhodneš pracovať. To isté som mal aj ja. Prijať sa takého, aký si – TO JE TVOJA PRVOTNÁ ÚLOHA, ale veľmi náročná, ja to viem. Ale kľúč k tomu, aby si sa takto necítil je sebaprijatie – čiže prijať samého seba takého, aký som. Iná možnosť tu nie je. Ale môžeš sa zlepšovať.
Ďalšia vec a veľmi dôležitá je to, PO ČOM TÚŽIŠ:
1) byť veľmi bohatý?
2)Túžiš po tom, aby si ťa ľudia strašne vážili? 3)Aby videli tvoje výsledky?
4)Túžiš po peknej žene, ktorú ti budú iní závidieť, aby videli, že si niekým?
5)Túžiš strašne mať pekný dom, v ktorom budeš bývať , aby ľudia videli na tebe, že už si niekto, kto na o má?
6)Túžiš mať drahšie auto?
7)Túžiš byť pekným chalanom, ktorého budú veľmi obdivovať ženy?
8)Dá sa povedať, že po tom túžiš tak, že už teraz hneď by si to chcel mať? – tiež dôležitá otázka
9)Máš také myšlienky v hlave, ako keby sa nedali zastaviť a išli samé od seba do tvojej hlavy
?
10)Máš aj iné problémy, napr. pitie alkoholu ,drogy, alebo hazard?, 11)Dôležitá je aj výchova – ako si si rozumel s rodičmi? 12)mohol si sa im zdôveriť, alebo si si skôr všetko nechával pre seba?
13)Hovorili ti, že keď nebudeš mať dobrú robotu, školu a poriadnu ženu, tak z teba nič nebude? 14)Alebo máš proste ten pocit z toho, že tí iní to majú, ale ty to nemáš a si z toho preto nešťastný? 15)Skôr ti títo rodičia rozkazovali a dávali zákazy, než aby sa s tebou normálne porozprávali? 16)Dôverovali ti tvoji rodičia, ale bo skôr ti dali najavo, že si len decko a ničomu nerozumieš?
17)Vysmiali ťa rodičia pred niekým iným, aby si sa za seba mohol hanbiť? 18)Alebo sa ti to stávalo v škole, robila to učiteľka?
19)Závidíš dosť ľuďom?
20) Prečo na teba serie tvoja baba? Myslíš si, že si ťa neváži? 21) A nie je to náhodou tak, že pre ňu nič neznamenáš? 22) Dáva ti normálne najavo, že ťa miluje, alebo už nie? Čo myslíš. prečo?
Ahoj
Po čase, ale predsa som odpísal:
Mesačný princ, veru že ma to moc nebaví, lebo je to časovo náročné. Ale zaujíma ma príčina depresií. Takže ma to vlastne aj baví a smejem sa na tom, že to tu asi ako jediný takto dopodrobna riešim, Lebo proste ja nie som ten typ, ktorý by povedal :Musíš sa vzchopiť, premôcť a uvidíš, pôjde to." a je hotovo, vybavené, toto človeku nepomôže. Snažím sa mať komplexný prístup k človeku, ktorý potrebuje pomoc.
burntout, napíšem ti to, čo máme my dvaja spoločné s depresiou. Hneď, ako si spomenul ten tlak na hrudi, tak to ma naozaj zaujalo a myslím, že keď som sa z toho dostal ja, tak by si mohol aj ty. Tlak na hrudi je jeden z príznakov z depresie. Ide podľa mňa o to, že ty „chceš byť tam, kde teraz nie si". Hovoríš o tom, ako majú tvoji spolužiaci urobené školy a ty nemáš, hovoríš o tom, akú majú iní ľudia dobrú prácu a ty nemáš. Lebo aj ty si mal a ešte asi aj máš určité sny, ktoré sa ti nenaplnili a preto, že tí druhí sa dostali tam kam chceli a ty nie, tak cítiš smútok.
Na základe toho, kde teraz „si“ sa aj hodnotíš. Pokladáš sa za nikoho, za obyčajnú nulu, ktorá nikoho nezaujíma, preto sa cítiš byť zbytočný tu na svete a si z toho sklamaný. A rozmýšľaš aj o samovražde, lebo vidíš, že ten tvoj život momentálne nikam nevedie. Vidím na tebe, že si chcel od života viac, než si dostal. Tvoja depresia je aj o tom, že nie si zmierený s tým, čo máš a na tomto budeš dlho – roky pracovať, ak sa rozhodneš pracovať. To isté som mal aj ja. Prijať sa takého, aký si – TO JE TVOJA PRVOTNÁ ÚLOHA, ale veľmi náročná, ja to viem. Ale kľúč k tomu, aby si sa takto necítil je sebaprijatie – čiže prijať samého seba takého, aký som. Iná možnosť tu nie je. Ale môžeš sa zlepšovať.
Ďalšia vec a veľmi dôležitá je to, PO ČOM TÚŽIŠ:
1) byť veľmi bohatý?
2)Túžiš po tom, aby si ťa ľudia strašne vážili? 3)Aby videli tvoje výsledky?
4)Túžiš po peknej žene, ktorú ti budú iní závidieť, aby videli, že si niekým?
5)Túžiš strašne mať pekný dom, v ktorom budeš bývať , aby ľudia videli na tebe, že už si niekto, kto na o má?
6)Túžiš mať drahšie auto?
7)Túžiš byť pekným chalanom, ktorého budú veľmi obdivovať ženy?
8)Dá sa povedať, že po tom túžiš tak, že už teraz hneď by si to chcel mať? – tiež dôležitá otázka
9)Máš také myšlienky v hlave, ako keby sa nedali zastaviť a išli samé od seba do tvojej hlavy
?
10)Máš aj iné problémy, napr. pitie alkoholu ,drogy, alebo hazard?, 11)Dôležitá je aj výchova – ako si si rozumel s rodičmi? 12)mohol si sa im zdôveriť, alebo si si skôr všetko nechával pre seba?
13)Hovorili ti, že keď nebudeš mať dobrú robotu, školu a poriadnu ženu, tak z teba nič nebude? 14)Alebo máš proste ten pocit z toho, že tí iní to majú, ale ty to nemáš a si z toho preto nešťastný? 15)Skôr ti títo rodičia rozkazovali a dávali zákazy, než aby sa s tebou normálne porozprávali? 16)Dôverovali ti tvoji rodičia, ale bo skôr ti dali najavo, že si len decko a ničomu nerozumieš?
17)Vysmiali ťa rodičia pred niekým iným, aby si sa za seba mohol hanbiť? 18)Alebo sa ti to stávalo v škole, robila to učiteľka?
19)Závidíš dosť ľuďom?
20) Prečo na teba serie tvoja baba? Myslíš si, že si ťa neváži? 21) A nie je to náhodou tak, že pre ňu nič neznamenáš? 22) Dáva ti normálne najavo, že ťa miluje, alebo už nie? Čo myslíš. prečo?
Ahoj
Ano, práve som strávila sama tretie Vianoce...je to v pohode, ja netrpím depresiami zo samoty, ani na sviatky...život ma naučil, že sú aj horšie veci ako je samota...
Videl som to už dávnejšie a už si nepamätám presne o čom to bolo.