vianoce

burntout

1. áno som
2. som schopný prijať
3. mávam problémy so spánkom
4. stalo sa už
5. myslím, že nejak podvedome si od každého udržujem odstup, alebo si ho najprv nejak oťukávam, pretože ľuďom nedôverujem. Pretože aj tak ma nakoniec zradia, vykašlú sa na mňa, alebo ma začnú nenávidieť, alebo ma ohovárajú, robia si srandu zo mňa.
6. áno mávam negatívne myšlienky, že to som teda dopadol, trčím v tejto diere, robím tu otroka, ostal som tu úplne sám. Alebo, že prečo nemôžem robiť to, čo moji priatelia z výšky, či strednej, to som taký nemožný, neschopný? Alebo, že vyzerám tak hrozne? Prečo nemôžem mať "tú" babu? Prečo tá moja na mňa serie?
A proste ťažko sa mi myslí pozitívne do budúcnosti.
7. chodím, vravel som mu, že nemám vela energie, že bývam potom apatický, že mávam taký tlak n hrudi, že ma to tu nebaví. Poradil mi, že si mám nájsť niečo, čo mi "dobije baterky". Beriem lexaurin a eliceu. Eliceu si dávam len sem tam, lebo sa cítim po nej oťapený.
8. asi vždy som bol trocha melancholický, ale začalo to od strednej a k psychošovi som išiel až pred dvoma rokmi
9. dá sa tak povedať, ale chodím aj cvičiť, cez víkend s kolegami do mesta
10. áno zasmejem sa, poviem si, že to bolo dobré, ale schuti som sa už dlho nezasmial. Na tú zmenu ti neviem odpovedať, ale skôr sa zasmejem na cynizme a sarkazme.
11. asi skôr to druhé
12. áno som
13. kedysi som riešil, teraz mi je to jedno
14. potešilo by
15. nemyslím, že mám strach z ľudí, skôr veci ako vystupovanie na verejnosti, ísť na pracovný pohovor a pod. mi robia úzkosti.

V pohode, nečakám nič, len ma zaujíma, čo z týchto otázok vznikne.

mam56

Teším sa už len na to, kedy sa stretnem s Bohom osobne a budem šťastný. Už len tomu verím a ničomu inému.
Pri vás nikdy nebudem šťastný, nikdy.

mam56

Jej áno vnieslo SVETLO do našich životov. Je to v prvom rade jej SYN, Spasiteľ.
www.youtube.com
Dnes nepoviem nič, ani nevyjadrím svoje emócie.
Ave Maria, Ave Jesus!!!
God is perfect.
P.S. Preto som tu, lebo som dal na Jeho rady.

LMarika

Raz, keď som robila chyžnú v hoteli, sme museli v čase sviatkov pracovať a nedalo sa ísť domov, tak som bola večer na izbe sama a pozerala som rozprávky. S našimi sme si iba zavolali. Dalo sa to v pohodičke prežiť, bola to zmena, ale zase každý rok to takto nechcem.

Cliattsi

1.Si schopný pocítiť lásku k inému človeku?
2. Si schopný prijať od niekoho dar, alebo radšej odmietneš a povieš si, že snechceš radšej od nikoho nič?
3. Mávaš problémy so spánkom?
4. Povedal ti niekto že si lenivý, aj keď nie si a vytočilo ťa to?
5. myslíš si, že ľudia ťa väčšinou aj tak len využijú? a myslíš si, že ľudia sú aj tak väčšinou len hajzli?
6. V hlave ti stále bežia negatívne myšlienky? Tie myšlienky sa nedajú zastaviť? Ak áno, tak ich skús pomenovať
7. Chodíš za psychológom, psychiatrom? čo ti poradil? máš lieky? Antidepresíva? Aké ? – to len pre info, ale nevyznám sa v liekoch, ale pozri sa aj na to, či obsahuje ten liek látku agomelatín?
8. Ako dlho trvá depresia? roky, koľko?
9. si už len väčšinou doma okrem práce?
10. Čo sa týka toho smiechu, mal som na mysli, že ak ti napr. povie niekto nejaký dobrý vtip, či sa vieš pri tom aj tak schuti zasmiať??? Ale neviem, či som dal dobrú otázku. Skús mi ale ešte povedať, či vidíš na sebe nejaké zmeny, že už sa na nejakých veciach nevieš zasmiať, než to bolo v porovnaní s životom pred depresiou.
11. Zaujíma ma na doplnenie k tomu prežívaniu pocitov, či cítiš nejakú vzájomnosť, keď sa s tebou rozpráva iný človek, alebo skôr izolovanosť a odstup a ako keby takú citovú vychladnutosť?

12. Si ntrovert?
13. Veľa riešiš to, čo si o tebe iní myslia? Ak áno, bolo to j pred depresiou?
14.Veľmi ti záleží na tom, aby si ťa ľudia vážili?
15: Máš sociálnu fóbiu? (strach z ľudí ?)

Ty si sa vtedy pýtal, že či je život dar, aj som ti vtedy odpovedal, ale mám aj rozpracovaný taký dlhší príspevok k tebe, ale nemám na to moc času ani chuť to prepracovať a doplniť. Je to rozpracované, ale nemám ani moc chuť to dokončiť a ani čas, ale snáď sa podarí. Teraz ti dávam len také otázky, aby som si ťa vedel lepšie zaradiť a na základe toho aj pomôcť. len jednu dôležitú vec ti chcem povedať – Neočakávaj odo mňa, že ti pomôžem, lebo ja fakt nemám moc chuť na toto vypisovanie – to sa týka aj tej mojej nechuti do života a činosti. Inak zaoberám sa ako laik depresoiou a bol by som rád, keby som ti pomohol. Ale naozaj nečakaj nič. Potom nebudeš sklamaný ešte viac. Ja mám napr. túto stratégiu v živote a pomáha mi to. Ale pripusti, že sa niečo môže stať (napr. to, že ti odpíšem). Lebo nie je to ani moja povinnosť ti odpisovať, ale moja dobrá vôľa. Ale vážim si to, že máš záujem to riešiť. Tak dúfam, že sa na mňa nenahneváš. A ešte jedna vec - pri riešení problémov ťa pokladám za rovnocenného partnera, nie som nad tebou, nevyvyšujem sa, aj keď som si prešiel depresiou.

burntout

Cliattsi
1. áno
2. áno
3. mávam málo energie, ale väčšinou to je kvôli práci. Cítim sa unavený už len pri predstave, že tam musím ísť.
4. Áno cítim, hnev, krivdu, pohŕdanie, ľútosť, ale aj sympatie samozrejme. V poslednej dobe väčšinou hnev, lebo som sa rozišiel s priateľkou..
5. Podľa toho na čom.
6. Ano
7. Nie len v práci
8. Niekedy

Radšej budem doma relaxovať. Z toho vianočného chaosu mám ľudí plné zuby momentálne.