ahojte,mam taky mensi problem s nasim havom,poslednu dobu pozorujem ze si viac dovoluje a robi si veci po svojom a trochu je aj agresivny,napriklad on ma pelech v starej pivnici a niekedy z casu nacas ho pustime aj hore do domu a ked tam je tak sa deju divne veci,vobec neposlucha vrci akokeby sa bal ze ho odvedieme zase do tej starej pivnice ..strasne vrci a najezi sa mu srst na chrbte az sa zlakneme ..pripada my to take ze on potrebuje pozornost a ked ju ma tak za kazdu cenu ju nechce stratit a brani sa,neviem co s tym,ale chcela by som aby bol normalny tak ako predtym.
agresivne spravanie psa
ale asi do domu hore kde je cisto ho nebudeme mat,ci?lebo smrdi psinou..lebo vsetci su proti tomu,urazaju, len ja chcem ho mat normalne
Musim dat Karoline a Gime za pravdu. Psik nepatri do pivnice a ak ho tam zatvaras a este k tomu aj potme, ma z toho traumu. Iste si to nezasluzi. On si mysli, ze nieco zle urobil, ked ho tak trestas, len nevie co. A dlhodobo mu to moze narusit psychiku. Takze to prosim okamzite ries! A hlavne ho neizoluj od vas! Pes je spolocensky a verny tvor, potrebuje blizkost svojho pana. Dufam, ze ta stara pivnica nie je kdesi prec od vas v humne?!
Ked si predstavim, ako dobre sa maju aj moji psi, samozrejme ziju s nami, nikdy by som ich nedokazala dat niekde prec do pivnice. Nuz ty si s tym vyrastala, ze pes nema ziadnu cenu a je jedno, ci sa trapi. Ale teraz vezmi do hrsi svoj rozum a nedopust, aby musel takto trpiet. Preco by nemohol spavat u vas v chodbe? Ked je vonku zle pocasie a blato, aj nasi si musia dat utriet labky, tiez nemozu vbehnut do bytu taki spinavi. Na to by si aj vas zvykol, to je najmensi problem. Takze nevidim problem, preco musi v tej pivnici byt zatvoreny, ked nic zle neurobil. Dufam, ze sa ti otvorili oci a vezmes si nase slova k srdcu a uvidis, tvoj psik ti to stokrat vrati. Len ho tam prosim uz nezatvaraj!! Mozno nam das vediet, ako si to vyriesila?
a kto hovori ze ho neberiem na vylety?vsade kde idem ho zoberiem ,on neni az taky chudak ako o nom pisete,postarane je o nho dost,jest ma a sa mu venujem ked je cas..len toto ze v tej pivnici je a potom hore pride je agresivny,ano musim to zmenit ,lebo chcem ,lepsie prenho..on je inak v pohode havo ,len totok ma stve ze sa sprava inak a co je nasledok toho ze je v pivnici zavrety sam a po tme a ked je cas idem za pozriet nanho a zoberiem ho na prechadzku..vybeh ma na zahrade kde si aj moze vojst do pivnice a nazad na vonok..len je asi tam chyba ze sa mu nevenujem uplne ,dostatocne ,ze je proste vacsinou sam..a to chcem zmenit aj vdaka vam a za vase rady a pohlad z ineho uhla..dakujem
Nehnevaj sa, ale takto sa nezaobchadza so psom. Kupoval si si ho ako stvornoheho kamarata, alebo len ako vec, ktorej sa zbaviš zavretím do pivnice. Každy pes si potrebuje vytvarat určity vztah s majitelmi, tuži byť sučastou "svorky" a učit sa reagovat na ludí. Tým, že ho zatvarate, kričite ten pes je dezorientovany, nevie ku komu si ma vytvori to povestne " priatelske puto". Pes nie je otrok, ktoreho po použiti zacriete do tmavej pivnice. Moja sesternica to takto robila, koli mame a už dvaja psy jej zdrhli. To ked ho mienite takto zatvarat, si kup plysaka.Každy pes tuži po slobode aj za cenu, že strati domov. Ja mam psa v byte, velkostou je strednej velkosti, vhodny aj na dedinu, ale berieme ho ako člena rodiny. Nikdy By som ho nezavrela na "samotku" Pokial si nevies vytvorit vztah k nememu živemu tvoru, ktory potrebuje dvor a pohyb, tak ho radsej vrat.
ach bože, zatvárať psa do pivnice !!! ešte povedz, že mu aj zhasnete svetlo a je tam v tme !!!
a ty sa čuduješ, že sa ten psík správa ako sa správa ? ty by si čo robila, ak by si bola sama v pivnici a iba občas ťa rodičia pustia do domu ? veď psík potrebuje mať pohyb, byť vonku, chodiť na prechádzky, musí získavať nové pachy, podnety, stretávať iných psov...
ved ja toho môjho nosím aj na výlety, varím mu, spí s nami v posteli...prosím aspon ho nechajte v dome na chodbe. NEZATVARAJTE HO ! a už vôbec nie po tme :(
Inac, je pekne, ze mu chces lepsie a ze sa nad nim aspon zamyslas. Este je zial vela takych, ktorym je jedno, ci ich pes je v pohode alebo nie.:(
Viem, ze mnohi psi sa maju horsie, pochadzam z dediny, viem, ako to tam chodi. Ale zatvarat ho do tej pivnice je nespravne! Su psi, ktori mozu mat panicky strach, ked su sami izolovani a zatvoreni, ved vam to dava vediet. A este pises, ze ho pustas obcas. Mal by mat stale volnost. Potom moze byt aj to, ze sa niecoho v tej pivnici zlakol (staci aj nejaky vybuch vonku, to je jedno, zlakol sa, ked bol prave v pivnici) a teraz ma z toho traumu. Nemozete mu tu pivnicu nechat aspon kusok otvorenu, aby mohol von aj dnu? Mnohi na dedine tak robia. Nejako by si to mala riesit, chudak pes, ked nevie povedat, co ho trapi. Mozno by ste ho mohli nechavat aspon na chodbe?
ale on je inak v pohode len toto ten problem ze je agresivny ked ho pustime do domu hore a vrci ,neposlucha,niekedy ked mu to poviem pekne ze pod dole tak sa stane ze posluchhne ale to sa stava menej casto ,ked ho nalakam na jedlo to posluchne obcas..ale inak nie,boji sa vcri ze vsetci ho chceme dat dole aninas neprivita uz vrci hned a schovava sa..cim dalej je to horsie,asi to bude tou pivnicou a tou samotou si myslim.
bohuzial byvame na dedine a ine psy sa maju horsie,spia v budach na vonku v tej zime..no ano je zatvoreny sam a na vonku v zahrade obcas teraz ho pustime..myslite ze je to nespravne?chcem prenho lepsie ..
Pes nepatrí do pivnice!!!