agresivne spravanie psa

Príspevok v téme: agresivne spravanie psa
mijai0

ahojte,mam taky mensi problem s nasim havom,poslednu dobu pozorujem ze si viac dovoluje a robi si veci po svojom a trochu je aj agresivny,napriklad on ma pelech v starej pivnici a niekedy z casu nacas ho pustime aj hore do domu a ked tam je tak sa deju divne veci,vobec neposlucha vrci akokeby sa bal ze ho odvedieme zase do tej starej pivnice ..strasne vrci a najezi sa mu srst na chrbte az sa zlakneme ..pripada my to take ze on potrebuje pozornost a ked ju ma tak za kazdu cenu ju nechce stratit a brani sa,neviem co s tym,ale chcela by som aby bol normalny tak ako predtym.

Naja85

A este taka rada-ak pes zacne vrcat, treba sa zamysliet nad pricinou toho vrcania a nie ho ignorovat, lebo pes neskor vrcanie vynecha a rovno zacne hryzt, bez predchadzajuceho upozornenia=vrcania, ktore bolo majitelom velakrat odignorovane

Naja85

Ten pes vam neveri. Raz je v pivnici v tme, raz je v dome, raz je vonku-chaos, chaos, chaos, nic pre psa. Zrejmne nie je ani zvyknuty na manipulaciu, takze vrcanie je zial z jeho strany opravnene. Najprv by si to vsak mal v hlave ujasnit majitel a odporucam dogforum na lepsie rady.

D...a

Tazko je radit na dialku, ked psika nevidime ako sa chova. Mozno nevies moc zaobchadzat so psami, myslim, ci vies, ako vychovat psa, ako ho trenovat? Mozes prezradit, kolko mas rokov? Ved ked nechce na ruky, tak ho neber! Ak zil prevazne v pivnici, tak co chces, aby bol z neho hned maznacik? A kedy este na teba vrci, len ked ho beries na ruky alebo aj inak? Lebo po tom, ako bol zatvarany do pivnice by som sa necudovala, keby bol psychicky poznaceny.

mijai0

stale vrci..trosku je iny ,ale stale si neda povedat.uz ho mame hore ,pustame.ale pocula som ze tato rasa je ze si velmi chrani cloveka ked je s nim.iba tato rasa..som smutna..neviem co robyt..on je asi proste taky..staram sa onho ako mozem,kupem ho ,davam mu jest a on ma este ukusne a vrci ked urobim nejaky pohyb s nim..napriklad si ho chcem zdvihnut a on vrci ..neviem co to je ...cim som milsia tym je to take divne..aj dobre aj zle ale stale ma ten taky postoj..chraniaci..som rada ale na druhej strane to je aj nebezpecne..

D...a

Mijai0, ak si to naozaj urobila, tak si urobila velmi dobry skutok. Aby si zvieratku rozumela a poznala ho, musis s nim spolu zit. Uvidis, on sa ti 100x odvdaci za tvoju lasku a opateru. Uz nikdy ho nezatvaraj do tej pivnice!!!

mijai0

uz je to vsetko v pohode .zmenila som to.uz byva s nami hore a uz nevrci a nechrani si aj ked ma niekedy take tyky ale sa uz ovlada...uz je to lepsie

Gima

Nezatvarajte ho tam. Ked pes bude byvať s vami nauči sa pokojnemu spravaniu, vytvorte mu pelech na balkone alebo v izbe kde spíš. Postupne sa bude učit, ako sa žije v "ludskej svorke" Pes nesmie byť zatvoreny a mať stiesneny priestor. To je zákon. Ak ho sami neviete vychovat, prevychovat, poskytnite mu výcvik základnej poslušnosti. Prípadne sa informujte u svojho veterinára o zmene spravania.