Napinanie na vracanie, nevolnost, uz 3. tyzden

Príspevok v téme: Napinanie na vracanie, nevolnost, uz 3. tyzden
nika82

Ahojte, mam 33r, moj problem sa zacal pred 3mi tyzdnami, kedy som mala hnacku a krce v bruchu/zaludku. Myslela som si, ze crevna chripka, lenze hnacka pretrvavala 7 dni. DR mi zobrala mi vyter z konecnika, kt. nic neukazal. Po tyzdni hnacka prestala a zacali problemy so zaludkom- tupa bolest, tlak, pocit plnosti, aj ked som nic nejedla. Mala som 2 silne ataky- silne napinanie na vracanie, musela som si lahnut, stale som grgala a predychavala asi 2 hodiny, kym som nezaspala. Dnes rano som ma zase napinalo uz po vypiti vody. Nemozem chodit do prace, skusam robit z domu, ale ani to nejde, bojim sa nieco zjest. Helikobakter negativny, krvny obraz ukazal percentualne zvysenie Lymfocitov a neutrofilov, co dr vysvetlila tym, ze som prekonala nejaku virozu. Tehotna nie som, SONO brucha nic neukazal (do zaludka nevidel). Ked pride silne napinanie, trosku pomoze ked pijem Vincentku. Na gastre mi dali termin az o 2 mesiace :( dovtedy neviem ako mam fungovat, ani psychicky mi nie je uz dobre z toho, bojim sa, ze mi je nieco vazne.

nika82

ahojte, takze mam boreliozu + EBV
ak by niekto v buducnosti mal podobne problemy. snad sa na to pride u inych skor

nika82

dnes som dostala vysledky z endoskopie a vsetko je OK, helicobakter negativny, histologia v poriadku a nemam ani celiakiu
neviem vsak potom, preco este stale mam zle travenie. neviem ci to mam nechat tak, naucit sa s tym zit alebo patrat inde (neurologia, endokrinologia atd)

nika82

RNG, kyselinu beriem 1 tabletku po jedle, ktore obsahovalo maso (vacsinou 1x denne). Som trosku zmatena, po ktorych jedlach to mam brat. Na internete som citala, ze iba po proteinovych jedlach sa ma brat Betain HCL+Pepsin. Mozes to upresnit prosim ta?
dakujem

RNG

Nika, kvasenie v zaludku a nasilne vytlacanie obsahu zaludka do pazeraku je mozne len pri NEDOSTATKU kyselin. Pri dostatku kyselin je uzaver medzi zaludkom a pazerakom pevne uzavrety a mikroby na jedle viacmenej kyselinou spalene, takze ziadne kvasenie a hnitie sa tam nemoze konat.

nika82

Colostrum som zohnala len 480mg/tabletka, to by som musela zjest na posedenie cely kelimok, aby som dosiahla 15g :/
neviem taktiez kolkokrat si mam davat tu kyselinu v tabletkovej forme. po obede som dost citila kyseliny v pazeraku, jedla som kura s ryzou a pecenou tekvicou a asi to nebolo onco pre moj zaludok.
sledujem stranku Chrisa Kressera a on radi na liecbu GERD-u zmenu stravovania a prejst na paleo stravu. zvazujem to, len sa bojim, ze prilis schudnem, ked vylucim sacharidy, uz teraz som schudla 5kg odkedy dietujem a nerada by som schudla dalej

RNG

Kolostrum pouzivam len kratkodobo vo vysokych davkach, pri chorobach alebo znizenej imunite. Davky pouzivam 2 x 15 gramov niekolko dni.
Tato davka "nastartuje" aj ludi, co po tazkych operaciach podla lekarov "nemaju sancu"
Ja to mam overene aj osobne, na mojom otcovi ktoremu po dlhodobej operacii (6 hodin v narkoze vek v tom case 86 rokov) nedali lekari ziadnu sancu. A predsa "nastartovany " colostrom v masivnych davkach niekolko dni este prezil dalsich skoro 5 rokov

nika82

ahojte, chcela by som sa este poradit, ak ma niekto podobne skusenosti/tazkosti...
nastastie uz mozem jest, prestala som chudnut, mozem v ramci moznosti fungovat, ale pred dvomi dnami som mala prvy krat priznak refluxu- vratila sa mi kyselina do pazeraka. v noci ma pobolieva zaludok. dnes som nespala uz celu noc, mala som aj krce. zahadne to prestane rano, ked vstanem. este stale citim trosku zaludok, ale neboli tak ako ked lezim- cim to moze byt, ze hlavne v noci ma to boli?

dakujem za rady a skusenosti

RNG

Mozes jest vsetko, ked si doplnis kyseliny , enzymy mikrovlakniny a probiotika.
Bez dostatku kyselin v zaludku alebo prilis rozriedenych ti samozrejme v zaludku jedlo kvasi a hnije.
Ja som mal podobny problem, dostal som zaludocnu chripku 2 x minuly rok a mal som odpilenu tvorbu kyselin na vyse 1.5 roka. Pritom ta zaludocna chripka trvala samotna len 2 dni zakazdym, a ja som pouzival doplnok kyselin(1 kapsulu) uz davnejsie pred tym. Potom som to musel zvysit odrazu na 3 kapsule s kazdym jedlom

nika82

ak by niekto vedel poradit aj co konkretne jest, lebo banany, kura, mrkva a ryza mi uz idu hore krkom.
mam pocit, ze zemiaky mi nerobia dobre, taktiez ani suchare (po vcerajsej skusenosti). chcem vylucit lepok.
predtym som jedavala vela salatov a zeleniny, mam rada varenu cviklu, to vsetko teraz nemozem jest. aj kysla kapusta mi strasne chyba, je aj zdrava, ale zial nie na traviace problemy.