Ahojte, mam 33r, moj problem sa zacal pred 3mi tyzdnami, kedy som mala hnacku a krce v bruchu/zaludku. Myslela som si, ze crevna chripka, lenze hnacka pretrvavala 7 dni. DR mi zobrala mi vyter z konecnika, kt. nic neukazal. Po tyzdni hnacka prestala a zacali problemy so zaludkom- tupa bolest, tlak, pocit plnosti, aj ked som nic nejedla. Mala som 2 silne ataky- silne napinanie na vracanie, musela som si lahnut, stale som grgala a predychavala asi 2 hodiny, kym som nezaspala. Dnes rano som ma zase napinalo uz po vypiti vody. Nemozem chodit do prace, skusam robit z domu, ale ani to nejde, bojim sa nieco zjest. Helikobakter negativny, krvny obraz ukazal percentualne zvysenie Lymfocitov a neutrofilov, co dr vysvetlila tym, ze som prekonala nejaku virozu. Tehotna nie som, SONO brucha nic neukazal (do zaludka nevidel). Ked pride silne napinanie, trosku pomoze ked pijem Vincentku. Na gastre mi dali termin az o 2 mesiace :( dovtedy neviem ako mam fungovat, ani psychicky mi nie je uz dobre z toho, bojim sa, ze mi je nieco vazne.
Napinanie na vracanie, nevolnost, uz 3. tyzden
RNG prosim ta,mozem otazku?
doslo mo Colostrum (zn. Swanson) 480mg 1 tabletka- kolko si mam davat denne? zatial som si davala 2x denne
taktiez uz mam Betain HCL s pepsinom, to beriem s velkymi jedlami 2x denne
aloe vera mam tekutu, asi to bude slabsie...
enzymy este cakam, aj citricidal.
monolaurin mi prave zrusili objednavku- mam si to znova objednat, lebo mne uz pride, ze uz jem strasne vela tabletiek, ako dochodca :D
vcera som sa nadzala sucharov (polovicu balenie som zjedla :/ ) a prislo mi neskutocne zle, grgalo sa mi 5 hodin. aj cez den mi bolo este strasne zle, ledva som to odsoferovala domov na vychod. teraz na vecer mi je uz nastastie dobre, uz som sa aj najedla (maso+jablka+ryza+mrkva)
este sa chcem spytat na skusenosti s Food Detective testom na potravinovu intoleranciu- zajtra si to chcem spravit
dakujem pekne sviatky! :)
Pomaly sa mi zlepsuje stav, uz jem nejake dietne jedla- pohankovu kasu s bananom, ryzu s tuniakovym steakom na pare (po tom mi bolo trosku tazsie, bielkoviny som od utorka nemala) kuraciu polievku so zeleninou. Mam uz vacsiu chut do jedla ale od zdravia je to daleko.
Helicobakter sa nepreukazal v stolici, pri gastroskopii mi zobral vzorku aj na heliko-nepovedal dovod preco, mozno test zo stolice nie je 100%-ny
Sportujem vela praveze, preto znasam tak zle psychicky, ze uz 3tyzdne nemozem trenovat a stratila som vela svalovej hmoty. A na 100%lekarom neverim, mozno tak na 70%. Po mojej skusenosti, ked mi ziadny urolog nevedel pomoct so zapalmi mocovych ciest a po rokoch trapenia som sa vyliecila sama vdaka internetu.
RNG- proti kyseline lieky neberiem a vsetko mam uz objednane :)
co je toto za fake temu? najprv vysledky na helicobaktera su negativne a teraz pises, ze az v januari a pritom vies aky maas stav zaludka.
podla mna mas viac diagnoz. tocenie hlavy, zavrate mozu suvisiet s krcnou chrbticou - ked vyliecis zaludok, tak by si mohla zacat sportovat, take plavanie je na toto fajn.
a ten skvrnity zaludok...akurat berem antibiotika na helicobaktera, presne to iste ako ty mam vo vysledku od lekara napisane aj ja.
ked sa zacali priznaky a este som cakal na vysetrenie, tak som sa budil aj 6 razy za noc bezdovodne. sice nemam vred ani eroziu, ale na pulzujuci(rychlo som si pritlacal a uvolnoval brucho na roznych miestach, primeranym tlakom, vystretymi prstami-nie dlanou) dotyk na bruchu som citil miestami bolesti(myslel osm ze mam eroziu, tu som uz mal kedysi davno) - mozes vyskusat.
pocity na vracanie som mal tiez.....len mi nesedi do toho, ze pises, ze helicobakter bol negativny.
mne ked zobrali vzorky, tak mi dali tabletky na mensiu produkciu kyselin a tie mi pomohli, citil som zlepsenie. mohla by si to vyskusat, mozno ti to pomoze.
btw naco chodis ku lekarom, ked nechces brat lieky?
Nika, zapal zaludka moze nastat len ked su tam nejake mikroby pritomne. Tj mas nedostatok kyselin, co dovoli mikrobom v zaludku sa rozmnozovat a potom sa dostat do criev a znicit crevnu probioticku floru. Takze brat nieco proti kyselinam je velmi zla rada.
Pangrol je farnaceuticky upraveny/zniceny pancreatin. Odporucam ti brat nezniceny z doplnkovych obchodov. Pri znicenej probiotickej flore v crevach tam mas hromady skodlivych mikrobov, takze si musis nasadit kvalitne probiotika a ;odporovat ich/zivit mikrovlakninami.
dostala som enzymy (Pangrol) a nieco proti zaludocnej kyseline, ale to posledne zatial nechcem brat, iba enzym
gastroskopia neukazala nic vazne, iba trosku podrazdeny zaludok podla slov lekara.
na papieri vidim napisane, ze sliznica v antre je ruzovocervena, v antre skvrnita, v tele na riasach hematinove nalety.
co su tie hematinove nalety?
odobral vzorky na histologiu, helikobaktera, celiakiu atd. ale aj tak nie som kludna zatial a vysledky budu az 11.januara
som objednana na gastroskopiu zajtra, tak dufam, ze prebehne ok
Nika, ta diagnoza tlacenie chrbtice na mozog je dobre hlupa!
Zavraty mozu byt aj zo zapalov stredneho ucha( tinitus, vertigo, vestibularny syndrom) a kedze povod je obvykle v hlienovych nakazach odporucam na to brat oreganovy olej a serrapeptazu.
Nekedy mikropraskliny stavcov dovolia miesnu tekutinu/mok postupne unikat von, co vytvara okolo chrbtice zapalene zdureniny. Odporucam na to doplnky na kosti a na zapal curcuminoidy, pripadne enzymy.
dakujem RNG za rady, objednam si tie veci
teraz som objavila nieco ince na sebe- ze mam pri krcnej chrbtici na hlave bolestivu zdureninu. neviem ci nie to mi tlaci na mozog. totizto mna uz zaludok vobec neboli a predsa napinanie a tocenie hlavy stale mam. spomenula som si, ze pred asi 8mi romi som mala zavraty a nevolnosti. skoncila som na neurologii kde bola diagnoza, ze mi tlaci krcna chbtica na mozog. potom som vela sportovala a problem akosi sam zmizol.
teraz som si pomasirovala stuhnute miesto a zmiernili sa bolesti hlavy. mozno toto nic nema s hnackami spred tyzdna. plus este prvy krat mi prislo zle pred tyzdnom (napinanie, zavraty) po treningu, kde sme robili stojky na hlave. no som zvedava, mozno to bude nieco uplne ine