Ahojte, mam 33r, moj problem sa zacal pred 3mi tyzdnami, kedy som mala hnacku a krce v bruchu/zaludku. Myslela som si, ze crevna chripka, lenze hnacka pretrvavala 7 dni. DR mi zobrala mi vyter z konecnika, kt. nic neukazal. Po tyzdni hnacka prestala a zacali problemy so zaludkom- tupa bolest, tlak, pocit plnosti, aj ked som nic nejedla. Mala som 2 silne ataky- silne napinanie na vracanie, musela som si lahnut, stale som grgala a predychavala asi 2 hodiny, kym som nezaspala. Dnes rano som ma zase napinalo uz po vypiti vody. Nemozem chodit do prace, skusam robit z domu, ale ani to nejde, bojim sa nieco zjest. Helikobakter negativny, krvny obraz ukazal percentualne zvysenie Lymfocitov a neutrofilov, co dr vysvetlila tym, ze som prekonala nejaku virozu. Tehotna nie som, SONO brucha nic neukazal (do zaludka nevidel). Ked pride silne napinanie, trosku pomoze ked pijem Vincentku. Na gastre mi dali termin az o 2 mesiace :( dovtedy neviem ako mam fungovat, ani psychicky mi nie je uz dobre z toho, bojim sa, ze mi je nieco vazne.
Napinanie na vracanie, nevolnost, uz 3. tyzden
Nika, ty mas akutny problem, nie nejake nedostatky cinnosti zliaz.
Monolaurin a lauricidin su to iste.
Tekute colostrum je 1/2 tak slabe, ako praskove., takze ho potrebujes 2 krat tolko. To mozes dostat na Slovensku okamzite. Vincentka ti nemoze nahradit zaludocne kyseliny, ktore sa ti nevytvaraju pri zapale zaludka. Ani enzymy.
Mikrovlaknin je dobre brat zmes viacerych, na Slovensku dostanes z firmy Vemica minimalne psylium a inulin, pektiny mas v jablkach a v bielej vnutornej korke pomarancov, co ja napr vzdy vyhryzam.Arabimogalactany modiofied citris pectines a glucomannan dostanes napr zo swansonvitamins.com
Priobioticke doplnky su len malicke nasady, ktore treba rozmnozit az 10 000 krat tym ze ich krmis mikrovlakninami. Finalna vaha dobre osadenych criev probiotikami obsahuje totiz az 1 kg probiotik. Az vtedy pocitis ich plnu hodnotu vo vytvarani zivin, vitaminov a najma protilatok proti roznym nakazam.
monolaurin je lauricidin? sakra ten mam na ceste z UK uz 2 mesiace, objednala som si to, ked som mala stafylokoka v nose. nos sa odvtedy vyliecil a lauricidin este nedorazil :)
probiotika beriem, hlavne po hnacke som mala floru oslabenu. mozno by som mala zvysit prijem na 2 tabletky. psyllum chcem objednat a na ceste mam enzymy Swanson z UK. Na kyselinu by mala pomoct Vincentka, vraj podporuje tvorbu kyselin.
ja som uz uvazovala,ci to vobec mam od zaludka? ci nemam stitnu zlazu alebo neurologicky problem. mozno tie nevolnosti nesuvisia s tou hnackou predtym. este mi napadla borelioza...moja mama ma znizenu cinnost stitnej zlazy, ale ju nenapinalo z toho. babka mala rakovinu zaludka, tak sa toho bojim najviac.
keby bol zaludok zapaleny zrejme by bolel viac. nie iba ten obcasny tlak...ktovie. mozno zajtra sa dozviem viac
Ak to je virus, tak ti pomoze brat vysoke davky colostra, monolaurinu, chaparal a podobne, ak tam bola nejaka bakterialna potravinova nakaza, tak by som pridal este roztok citricidalu. A samozrejme brat kyseliny, enzymy mikrovlakniny a probiotika, to vsetko je potrebne na travenie a absorbciu, ktoru mas zrejme momentalne oslabenu.
Nika 82, prestaň sa báť, ak Ťa pošlú, tak Ťa pošlú, s tým nič nenarobíš. Budeš mať však papier, s kt. už môžeš operovať! Prestaň googliť, radšej napíš všetko, čo Ťa trápi. Ono sa tu určite nájde nejaká dobrá duša, kt. Ti poradí.
aj by som isla na pohotovost, ale bojim sa, ze ma poslu domov, lebo nemam obrovske bolesti, ani krce ani hnacky, negrciam krv a nic taketo hrozostrasne. len lezim ako mrtvola cely den bez energie, bez jedla a predychavam nevolnost. bolest zaludka je len jemna. ale pre mna to je velky problem, lebo nemozem pracovat ani nic robit. cely den potom googlim rozne diagnozy od mononukleozy cez zltacku po este horsie. lenze pecenove testy boli ok. tajne dufam, ze len zapal pazeraka/zaludka
mam poruchu bunkovej imnuty a chytim kazdu somarinu, casto som chora
Vzhľadom na to, že sa blížia Vianoce, neotáľaj a skús pohotovosť,... Možno natrafíš na zodpovedného lekára, kt. Ťa neodflákne a je aj dobrý diagnostik. Mala by si byť hospitalizovaná a poriadne vyšetrená. Ak by Ti aj potom nič nezistili, nenechaj to tak a skús inú diagnostickú metódu, v niektorom platenom súkromnom centre.
dnes som uz nevedela vstat ani z postele, nemozem jest, som slaba. rozmyslala som nad pohotovostou, alebo ist za mojou dr nech ma posle do nemocnice- neviem ci moze?
pisala som do sukromneho gastro-centra Thalion a dali mi termin zajtra. bude to vsak len konzultacia, ziadne zakroky
tu je najúčinnejšia akupunktúra,vyhľadaj ju.
Skús iné gastro... rozhodne.
Môže to byť prkotina, ale môže to byť aj niečo vážnejšie, crohnová choroba, alebo čo...