Ahojte...este nikdy som nepisala na forum.ale myslim,ze teraz je ten cas aby mi niekto poradil...mam priatela s ktorym sme spolu 1a pol roka..od zaciatku sme spolu byvali,platili najom,potraviny na polovicu..vsetko bolo super na zaciatku,kvety,drobnosti,prechadzky,kino... 3x za rok a pol ma pozval na veceru..ale teraz uz asi 5 mesiacov je to uplne ine..sam sebe nekupi nic,lebo povie ze he to zbytocne,vela penazi to stoji a tak..ja ho prekvapim,objednam spolocne tricka pre partnerov,ked pridem domov donesiem mu drobnost napriklad sladkost aku ma rad..atd.on vobec absolutne nic,sam sebe,mne..nechce chodit so mnou von lebo nedajboze by nieco minul..jedine kde ideme do dedinskej krcmy,kde ma kamosov ktori mu beru kolá aj do zaverecnej..blizia sa vianoce,mikulasa som nedostala,je mi trosku luto ked vidim ostatne pary,kamosov,sestrinych priatelov ako sa snazia nejak prekvapit partnerky..ked ideme do krcmy a som hladna on povie ze je tiez,tak ideme do bagetky a prideme pri pult on si sadne a povie ze uz nieje hladny..tak ja si sebe kupim a ked si sadnem tak vypytuje polovicku odomna...ked ideme do krcmy,chutia mi cipsy za 1,30 a spytam sa ho ake maju ze ci maju aj solene(ma vyhlad na bar tam kde akurat sedime) povie ze nevieeem,solene nemaju...a ked mu poviem,ved ja sa ta len pytam ake maju ,ved ja ti dam za ne peniaze,tak povie ze ano solene maju a ide mi ich kupit a potom mi polovicku zje...ja to nechapem ci je to normalne,moje kamosky chodia ruka v ruke s priatelmi po vianocnych trhoch,na punc,na nakupy...ten moj? Povie pozreme si film..a pritom velmi dobre vie ako ma tesi ked ideme von...ale on je stastny daleko od platidiel...a penazi ma dost,ale ked aj na seba setri? Pytam sa ho ci ma darceky pre rodinu? a on povedal,ze nie naco...nezoberie ma von,ked ideme do kina pripomina mi to este mesiac ze za mna zaplatil 4 eura...ked sme pohadaní,doniesol mi kyticu za 3,99 z tesca a mini srdiecko Milka za 1€ a nejde o to kolko to stalo,ja som mala z toho radost,ale viete co myslim? Centy setri. A ja nevladzem..potom sa cuduje preco idem s kamaratmi a rodinou do mesta na punc,do kina,na zabavu,do divadla...ako s nim sediet doma a pozerat film kazdu volnu chvilu.
Je moj priatel držgroš?
normálne to určite nie je, ako si to popísala mám pocit, že by on najradšej každý jeden cent odložil ešte aj na úkor toho, že by si mu ty platila všetko
ktovie či nemá nejakú formu obsedantno kompulzívnej poruchy, má nutkanie odkladať všetky centy čo zarobí, a musí to spraviť, inak by sa zbláznil, necítil sa dobre..