Je moj priatel držgroš?

Príspevok v téme: Je moj priatel držgroš?
LENYIA

Ahojte...este nikdy som nepisala na forum.ale myslim,ze teraz je ten cas aby mi niekto poradil...mam priatela s ktorym sme spolu 1a pol roka..od zaciatku sme spolu byvali,platili najom,potraviny na polovicu..vsetko bolo super na zaciatku,kvety,drobnosti,prechadzky,kino... 3x za rok a pol ma pozval na veceru..ale teraz uz asi 5 mesiacov je to uplne ine..sam sebe nekupi nic,lebo povie ze he to zbytocne,vela penazi to stoji a tak..ja ho prekvapim,objednam spolocne tricka pre partnerov,ked pridem domov donesiem mu drobnost napriklad sladkost aku ma rad..atd.on vobec absolutne nic,sam sebe,mne..nechce chodit so mnou von lebo nedajboze by nieco minul..jedine kde ideme do dedinskej krcmy,kde ma kamosov ktori mu beru kolá aj do zaverecnej..blizia sa vianoce,mikulasa som nedostala,je mi trosku luto ked vidim ostatne pary,kamosov,sestrinych priatelov ako sa snazia nejak prekvapit partnerky..ked ideme do krcmy a som hladna on povie ze je tiez,tak ideme do bagetky a prideme pri pult on si sadne a povie ze uz nieje hladny..tak ja si sebe kupim a ked si sadnem tak vypytuje polovicku odomna...ked ideme do krcmy,chutia mi cipsy za 1,30 a spytam sa ho ake maju ze ci maju aj solene(ma vyhlad na bar tam kde akurat sedime) povie ze nevieeem,solene nemaju...a ked mu poviem,ved ja sa ta len pytam ake maju ,ved ja ti dam za ne peniaze,tak povie ze ano solene maju a ide mi ich kupit a potom mi polovicku zje...ja to nechapem ci je to normalne,moje kamosky chodia ruka v ruke s priatelmi po vianocnych trhoch,na punc,na nakupy...ten moj? Povie pozreme si film..a pritom velmi dobre vie ako ma tesi ked ideme von...ale on je stastny daleko od platidiel...a penazi ma dost,ale ked aj na seba setri? Pytam sa ho ci ma darceky pre rodinu? a on povedal,ze nie naco...nezoberie ma von,ked ideme do kina pripomina mi to este mesiac ze za mna zaplatil 4 eura...ked sme pohadaní,doniesol mi kyticu za 3,99 z tesca a mini srdiecko Milka za 1€ a nejde o to kolko to stalo,ja som mala z toho radost,ale viete co myslim? Centy setri. A ja nevladzem..potom sa cuduje preco idem s kamaratmi a rodinou do mesta na punc,do kina,na zabavu,do divadla...ako s nim sediet doma a pozerat film kazdu volnu chvilu.

adr1a

J.X. nesuhlasim s tebou celkom.
Cital si uvod pozorne?
1,5r spolu byvaju a platia najom, potraviny na polovicu. Ona pise ze nielen od neho akoze berie, prijima pozornosti ak niekam idu ale aj sama mu dava (objedna spolocne tricka pre partnerov - cize aj jemu, ked pride domov nosieva mu drobnosti napriklad sladkosti ktore on lubi a ktore aj zje. Ak su vonku a on je tiez hladny no nekupi si nic, ona si kupi a da mu aj z toho polovicku ktoru on zje, alebo ked niekde su ona si kupi blbe chrumky a este polku z nich jej zje).
Autorka prispevku.
Neviem kolko mate rokov. Ste zrejme mladi. Asi uz pracujete kedze obaja si platite najom stravu. Preto ti ukazem teraz aj priklady inych beznych tuctovych mladych muzov a ver, su z normalnych priemernych rodin, nebudem pisat teraz o ziadnych zazobancoch.
Prvy ma 21r a popri VS pracuje ako prevadzkar ai, co je proste treba v restauracii. Ma priatelku. Ale je to muz ktory za nu plati vsetko kam idu (restika kino ai. Lebo ako vravi je muz. A ona mu tiez dava drobnosti no proste ako stredoskolacka bez prijmu-sladkosti kozmetiku ai). Teraz som videla co jej nakupil na vianoce (sperk handry kozmetiku. Cenovo za 300e). Oni vsak este neziju spolu, obaja su studenti (VS a SS). Dalsi priklad 23r muz. Po pol roku vztahu sli spolu byvat. Byvaju spolu uz rok. Obaja robia. Financie na naklady na byvanie a stravu platia ako vy, pol na pol, a on jej kupuje drobnosti ako aj ona jemu. Do kina, ci do restiky, cajovne idu aspon raz do mesiaca. Ako im to vychadza. Ked im to nevychadza tak proste nejdu. No bezne chodia von na prechadzky. Snazia sa obaja aj on kupi jej aj ona jemu ale viac sa snazi on, pretoze ako sam hovori je predsa muz a vidi to aj na platoch, ze on ako muz jednoducho zarobi viac nez ona a robia pritom to iste, aj vzdelanie maju rovnake (nuz slovensko, je to fakt ze pri rovnakej praci, rovnaky vykon vzdelanie ai a automaticky muz zarobi viac nez zena).
Pozri. Poznala som aj extremne pripady takych lakomcov ze zeny sa s nimi napokon rozviedli-este aj na plienky im horko tazko davali peniaze ci na zakladne potreby pre dieta.
Ludia su rozni. Natrafis v zivote na rozne individua - lakomcov ci stedrych, milych aj nasilnikov, s roznymi chorobami ci psych.poruchami, sexual.deviacie delikvencie, rozne povahove crty osobnosti ai.
No vzdy sa riad intuiciou, 6tym zmyslom ai. Chran sa a rozmyslaj do buducnosti. Zvazuj pre a proti, vyhody nevyhody, ze skutocne cloveka spoznas az ked je zle, si v nudzi ci pri lamani chleba (som tehotna, som chora, som momentalne bez prace bez prijmu, som neplodna, mam zrovna krizu tazkosti bolesti ai. A opacne). Ty ako zena si uvedom ze co by bolo s tebou napr.keby si otehotnela a ostala na materskej-lebo to je fakt zobracenka a vtedy budes odkazana aj s dietatom hlavne na partnera (a nasetrene sa vtedy rychlo minie) a mozno budes odkazana len nanho co ti da zaplati. Je taky co by ta s dietatom chranil pomohol potiahol ai? Proste ked je dobre nespoznas skutocnu tvar cloveka. Ludia maju masky a rozne dovody priciny preco su aki su. Az ked je zle ci v zlomovych chvilach situaciach spoznas akutocne kto aky je.

jednojeto

Alebo práveže myslí na budúcnosť a kedy je lepšie začať odkladať peniažky než rovno hneď? Rozhadzovanie peňazí nie je prejavom lásky, ale márnotratnosti. Buď rada, že to nie je naopak a nauč sa byť samostatná. Ak si nie si istá vecami ako materstvo, tak sa ho na to spýtaj, že ako si to predstavuje.

j.x.

tasty - čítam to znova a zase mi vychádza len to čo píšem v predchádzajúcich príspevkoch, dotyčný v niečom lieta, sú to hlavne dlhy s tým spojené a asi nie malé sumy /nemyslím nejaké pôžičky, ale iné veci/ ...
peniaze síce má, ale veritelia nepočkajú, a to aj vysvetluje to, že sa mu nechce nikam chodiť, radšej je doma... ona o istých veciach asi nevie, preto to vidí a vysvetluje si to takto.

tasty

j.x

v texte slečna píše, že peňazí ma dosť, pochybujem, že by v niečom lietal, alebo mal dlžoby, ale to nech napíše sama zakladateľka, skôr to vyzerá na nutkavého zberača centov

lolinka

Nemyslim si, ze nieco skusa, ja som mala tiez kedysi vztah s lakomcom a bolo to velmi podobne. Je proste taky a uz sa nezmeni. Kludne ta bude vyjedat, nechavat si za seba platit a tesit sa z toho, ako mu rastie konto. Vies si tohto cloveka predstavit ako otca svojich deti? Ty budes na materskej s dietatom, budes odkazana len na matersky prispevok, budes pocitat kazdy cent aby ti vyslo na jedlo pre seba a pre dieta, kupis vam nejake potraviny a on vam polovicu zje, aby sam platit nic nemusel a mohol sa vytesoval z usetrenych eurikov. Dievca, utekaj od neho, nech si parazituje na niekom inom, s tymto ta stastie necaka.

j.x.

všetko je v poriadku....ale vyzerá to, že jej kamarát je po krk v dlhoch

v niečom proste "lieta" (chápeme sa dúfam)
o čom ona, /pochopitelne/ ani netuší

mala by stáť pri ňom a neriešiť centy a pi.oviny že?

tasty

j.x

správny postreh, možno niečo skúša,,,, ale pre tento fakt niečo nesedí, prečo si nedopraje pre seba nič? prečo si necháva v dedinskej krčme platiť inými? prečo vyžiera polovicu chipsov, bagetky? prečo má strach, že by nedajbože niečo minul ešte aj na seba?

samozrejme nedá sa z takéhoto krátkeho textu povedať jednoznačne o čo ide, ale niektoré fakty prinajmenšom bijú do očí, že niečo nie je kóšer

j.x.

možno on to vidí inak, ja to vidím tiež inak ako tu predomnou prispievajúci....píšeš že centy šetrí... hmmm
a si snad na jeho centoch závislá? nemáš centy na čipsy a podobné hovadiny? vieš ako to myslím...ty chceš chodiť stále von, a od neho vždy očakávaš že zaplatí, kúpi ti......
v chlapovi sa niečo zaseklo, skúša ťa a asi ťa už aj má plné zuby podla toho všetkého