Preco ludia chcu deti, a potom nariekaju?

Príspevok v téme: Preco ludia chcu deti, a potom nariekaju?
zvedavicka

Chcela by som vediet, ze preco ludia tak velmi tuzia po potomstve? Ked vidim matky s detmi, ine nerobia, len im vravia- sem pod, nerobto to, ani to nerob, povedala som ti sem pod, tu si sadni, potichu bud a pod. Aj dnes som bola na urade a pani cakala s malym synom, ktory mal vela energie, a behal, buchal do vsetkeho rukami, vydaval rozne zvuky, jeho mama ho v kuse napominala, ale maly ju vobec nepocuval. Na tej zene bolo vidno ako je z toho zufala, vzdychala si potichu, aj na ruky ho vzala, aby zlobu nerobil, vtedy zase vsetko naokolo sa snazil chytat, a nahlas somral a pod., tak ho pustila dole, a zase lietal, trhal, buchal...Ked som to videla napadlo ma ci je vobec stastim mat deti. Od roznych znamych pocuvam, ako v noci nespia, nemozu ist nikam, lebo nemaju kam dat dieta, male cely den beha, musia pozor davat, su unaveni a pod...A tak ma napadlo, keby tu napisali rodicia ci je ozaj tak tazke vychovavat dieta?

nazorik

Mnohi ludia maju deti hlavne kvoli natlaku okolia (rodicia, pribuzni, priatelia a partner) a preto lebo od mala im je vtlkane do hlav ze deti mat je hlavnym poslanim kazdeho cloveka a ze preto sme vraj na tomto svete.
A tak maju deti aj ti co ich ani velmi mat nechceli. Potom si svoju nervozitu, zlost, frustraciu vybijaju na svojich rozmaznanych detoch ktore sa nevedia zmestit do koze.
Ono vela mladych zien v ocakavani svojho potomka zije v klamlivom domneni ze ich cakaju tie najkrajsie chvile zivota a su to najma tie ktore maju bezproblemove tehotenstvo. A tie ktore ho nemaju bezproblemove ziju v domneni ze sa to po porode zmeni k lepsiemu. Lenze nezmeni narodenim potomka sa ten nejvacsi kolotoc este len zacina a potom uz cuvnut nejde.
Kolko ludi by bolo uchranenych od svojich uzkostnych, depresivnych , manickych, psychotickych a inych dusevnych stavov ak by sa ich rodicia rozhodli deti nemat.
Lebo z nespravnych rodicov ktori nevedia deti vychovavat vyrastaju naruseni a utrapeni ludia.
Oco zdravsia by bola spolocnost ak by sa ludia nemnozili pudovo ako kraliky.Ak by deti mali len ti a prave len ti ktori nato maju a nie kopa ludi ktori ich nevedia vobec vychovavat a z ich deti vyrastaju naruseni a chori jedinci.
Lenze prave vo svete je to tak ze ti co by deti mali mat a vychovavali by z nich psychicky zdravych ludi tak ti deti nemaju a ti co by ich mat radsej nemali tak ti ich maju.

Mesačný princ

Mať dieťa je jedným z najsebeckejších počinov ľudskej bytosti. Ani ja nemám na to mať dieťa. Nie z dôvodu výchovy či zabezpečenia alebo všetkého ostatného.

jednoducho mu nedokážem zabezpečiť šťastie v tomto svete a pokiaľ to nebude v mojich silách, tak dieťa mať nikdy asi nebudem. A ak by áno, tak dúfam, že to všetko zvládnem.

Mayaaaa24

Ja osobne deti nemám rada, lebo pre mňa sú to skôr mimozemšťania, neviem ako sa mám pri nich správať alebo s nimi komunikovať :D Berieš to príliš tragicky. S deťmi sú predsa radosti aj starosti. Deti sú živé, majú kopec energie a nerozumejú pojmu ako je hanba a poníženie. Niečo čo asi prežívala tá matka, keď sa snažila dieťa upokojiť, aby nevystrájalo lebo to vyrušovalo ostatných. Ale to je zas vina tej matky, lebo dieťa si ma dobre vychovať. Jednoducho sa na úrade nudilo tak vystrájalo. Preto hneď netreba zatrhnúť ľudské potomstvo....

Moireal

A ja deti tiez nechcem lebo na to nemam. Lebo keby ich mam, nedokazala by som ich vychovavat v style odmena a trest. Ved sa pozrite aki su ludia psychicki labilni. Je to vysledok vychovy. Howgh.

mamakamiii

a ze preco tuzia po potomstve? skus stravit aspon jeden den s dietatom a pochopis. robia dni krajsimi, ukazuju nam vlastny a celkom originalny pohlad na svet a nutia nas premyslat inak. ale rovnako ja sa tak isto mozem zamysliet nad tym preco niekto deti nechce. to mi nikdy neslo do hlavy. tak co je potom ich zmysel zivota to by som strasne chcela vediet.

Slobodna

Hej viem, mne sa osvedcilo respektovat deti, ako osobnosti, dat im priestor a spravat sa k nim, ako k rovnocennym bytostiam.
Dospely clovek je dieta, ktore na to zabudlo.

Dieta je dar, rovnako, ako aj partner, praca. .ti, co ich maju, na to nadavaju, stazuju sa, nevazia si to, len preto, ze to nie je lahke. Co v zivote je?

Kýčera

Áno, je to tá najťažia vec na svete! Pletieš si pojmy s dojmami, nik z nich nenarieka! A ja mám zasa dojem, že ste to práve vy mladí, kt. nariekajú, robia zo všetkého problém, sú zúfalí,...ale môže byť, že sa mýlim ja. Nechápem, čo si tým príkladom chcela povedať,/ mne to pripadá normálne/ čo a kto sa Ti nepáčil - matka, či dieťa? Ak matka, prečo si jej niečo nepovedala, ak chovanie dieťaťa, mohla si sa mu prihovoriť,...Pochopíš až vtedy, keď raz budeš mať svoje deti a ak ani raz nepoužiješ slová, že si unavená, nevyspatá,...tak sa prihlás, navrhnem Ťa na Nobelovu cenu!

nikolienka30

Ghjkl uplna pravda dnes ma clovek problem prezit sam tiez mam 30 rokov a pri svojom plate si neviem predstavit mat deti a to mam vs a vyplatna paska des. Rozhodla som sa tiez radsej nemat deti kedze by mi nemal ani kto pomoct a nemam nato podmienky

mamakamiii

slobodna to nebolo pre teba. niektore zeny su strasne vztahovacne a precitlivele. hned si vsetko beru na seba ze? citam si tvoj prvy komentar prave a z toho co pises asi nie som daleko od pravdy ani u teba ale to uz ty vies najlepsie