Život je dar?

Príspevok v téme: Život je dar?
burnedout

Niektorí ľudia vehementne tvrdia, že život je dar. Ale prečo by mal byť? Ja som na tento svet nechcel a myslím, že ani jeden z rodičov moc nechcel. Aspoň som si pripadal ako príťaž celý život.

Mňa sa nikto nepýtal, či chcem ísť na svet. Život ma nebaví odkedy ho vnímam. Je to pre mňa len utrpenie. A chcem to už skončiť!

Gima

Vziat si život,nie je žiadne hrdinstvo a de facto takyto cin je obrovske sebectvo a zufalstvo. 1. založenie rodiny Mate zodpovednost sprevadzat ich životom, dalej určite mate aj ženu, ktora je na vas do určitej miery závisla, citovo, takisto deti. Zmysel života neni len praca, ktora vas nebavi, ale ako rodina ste na nej závisli. Ale vikendy a sviatky možte travit s rodinou, pripadne sa venujte svojim konickom - hobby. Pomahaju aj spomienky na detstvo pripadne ine plany do buducna.

anjelik *

No prosím..ja som tu zvažovala, že či prejaviť svoj vrodený optimizmus, šmrncnutý kurevským zmyslom pre humor a budem si myslieť, že sa jedná o *prekrásny* život, alebo prejavím svoju *horšiu* stránku a bude to niečo medzi posratým a pojebaným. :o)))
Tak nech je teda *pototo* Jeden zo základných zákonov, platiacich pre hmotu, živú aj neživú. Príčina a dôsledok.
Posledný príspevok si zasvätil trápeniu sa nad dĺžkou pracovnej doby a či je to pre mňa normálne. :o) Príčinou je tvoje rozhodnutie, mať viac peňazí a dopriať si viac..dôsledkom je práca, ktorá je nezaujímavá, nekreatívna, ale zárobkovo zaujímavá. Nie je mi preto jasné, že prečo potrebuješ nadávať a byť nespokojný, pretože si dosiahol predsa svoj zámer. Mať peniaze. Že ti nejak nedošlo, že potrebuješ mať z práce aj radosť, je asi tak trochu tvoja chyba, či? :oP
Vždy môžeš zmeniť uhol pohľadu a aj na to zlé sa dívať chápajúcim pohľadom. Ale, aby si dosiahol pochopenie, na to treba študovať. A na to treba silu. Ty svoju silu premrhávaš nie prácou, ale nadávaním na prácu. Čo v konečnom dôsledku vedie k slabosti, nechuti a depresii a skvostným úvahám nad šťastnými nebožtíkmi, ktorí si užívajú pokoj rozkladného procesu a nechávajú sa v šťastnom nevedomí požierať veselými a konečne nasýtenými červami. Čo sa dá vyhodnotiť ako dobro, pretože konečne bývalý žijúci a aktuálny zomrelý prestane generovať do okolia otrávenosť a zmení sa na hnojivo. Ako, že to dosť pohnojil už za života, je viac ako jasné.;o)
Takže, milý pototo. je priepastný rozdiel medzi existenciou a životom. Ty si vsadil na existenciu..mať sa dobre..ale nezabúdaj na život. Ten sa obohacuje a každý deň...koreláciou s inými, pozorovaním ich správania, porovnávaním s vlastným..je toho tak veľa, čo si ešte nepochopil...a chápať sa dá aj po pracovnej dobe. ;o)

Pzivot

Betuska a ty si ho nasla?podelis sa snami o tom?ma to zayjima....

Anjelik.teraz mam p ako pototo zivot...este mam v rukave kopec dalsich :))))
No uz musim ist pracovna doba,zabava uz caka :)

Pzivot

Ahoj anjelik.
Nepovedal som ze je to vrchol evolucie len som loznsmenal ze moj zivot stoji za h.neviem sa najst a spolocnost ludi mi nesedi co je teraz.
Polda teba je normalne den co den byt 10h mimo domova alebo v praci prides domov a koniec tobrobit do dochodku a potom si povedat fajn moj zivot mal zmysel? K comu preco zaco??? Fakt je zivot krasny ..

Kýčera

"Človek bol stvorený, aby svoj kríž niesol sám, na to mu boli dané mocné plecia. Človek vydrží veľa, ak vie vydržať SÁM SEBA. Môže žiť bez nádeje, bez priateľov, bez kníh, ba i bez hudby, ak vie počúvať vlastné myšlienky, spev vtákov za oblokom a ďaleký hlas mora...", A. Munthe.

anjelik *

Szivot..predpokladám, že skratka pre *skurvený život.* A či ty, milý život, vieš, že ten, čo to celé kurví, si len a len ty sám? Toto, čo si vyprodukoval, nazývaš kreatívnym snívaním? Ja by som to skôr nazvala bľabotaním malého, hlúpeho, rozmaznaného dieťaťa. A ty si dovolíš o sebe tvrdiť, že si dobrosrdečný? Dobrosrdečný človek má dobré srdce. Dobré srdce je také, ktoré chápe a žije. Nie živorí. Vieš, každý jeden celok, aj ten najmenší, sa skladá z dielikov. A práve kvalita tých dielikov určuje kvalitu celku. Aj ty si taký jeden dielik tejto spoločnosti, ktorá existuje v nejakej tej dobe, číselne označenej 2015. A tak, keď už tak vehementne tvrdíš, aký si ty dobrý a doba je zlá, nenapadlo ťa, že aj ty si ten, čo sa podieľa na zle tej doby? Tým, ako uvažuješ? Čo do spoločenskej atmosféry generuješ? Dobro? Lásku? Nehu? Alebo iné? Otrávenosť? Hnus? Rozladenosť? Vstávaš ráno s úsmevom, cítiš podporu okolia, lebo aj ty ho podporuješ? Nie, to nerobíš.Ty len prezentuješ stupídne názory, že sebevražda je vrchol evolúcie. To už zdravý rozum v žiadnom prípade neberie. Ale, že je čas vianočný, tak ti moc prajem, aby si sa zobudil a uvedomil si jedno. Že ako uvažuješ, tak sa cítiš a to v sebe posiľňuješ. Tak sa aspoň pokús, posiľniť v sebe to príjemné, zdravé, láskyplné. Tak urobíš konečne niečo pozitívne aj ty pre túto dobu. A dáš šancu tým, čo sa tu aj teraz rodia, aby bol tento svet pre nich tým miestom, po ktorom túžili a vítal ich svet normálnych a priateľských bytostí. Nie chodiacich zombíkov, čo vedia iba nadávať, sťažovať sa. Zmysel života je žiť. A kvalita života je odvislá od kvality myšlienok. Myšlienka na sebevraždu nenesie v sebe nič, čo by život podporovalo, naopak, degraduje ho a ty si obraz tej degradácie. A tak sa aj cítiš. Nič zložité na pochopenie. Doba za to naozaj nemôže, ani Boh, ani satan..ani anjeli. :o)

marion78

myslim,ze preto,ze sa boja,ze ked si najdu inu,tak to bude o tom istom.V mnohych pripadoch to aj je o tom istom,cize myslim,ze ludia nenavidia ten system,kolektiv,ponizovanie zo strany nadriadeneho atd.nie tu pracu samotnu.mnohokrat ani financne to za nic nestoji,tak aky to ma zmysel travit cely den niekde a nic poriadne z toho nemat?tzv.novodobe otroctvo,ale take mentalne

Szivot

Je to tak.
Mam pracu ktoru nenavidim mam dom rodinu zijem si nadpriemerne.nie vsak ako milionar len trochu viac ako stredna trieda na sk.som mlady fyz zdatny ale kcomu to vsetko ked nemam zmysel zivota.toto ako zmysel nepovazujem.kazdy den sa srat do prace nemat na nic cas a potom ako stary chren zdochnut.ako super zivot ,robit to co ma bavi? Fajn a sapt budem na ulici?.nevidim v zivote takmer nic pozitivne este v spolocnosti ktora je ako zo sablony su ti dobri a ti zli resp. Ini ktori nie su ako podla vymysleneho templatu.rad snivam a objavujem nove veci chcel by som tento svet zmenit k lepsiemu ,ale hned by som narazil na prekazky spolocnosti..staci sa pozriet okolo seba, politicka a soc situacia na sk..to pozitivne su len okamihy.na zmenenie profesie a zivota je uz neskoro resp nechcem nemozem zacat od znova (potrebujem zdroj prijmu a zacat od znova tak neda sa tazi hypoteka,rodina) aj keby pozitivne v tom nic nevidim,mal som sa narodit v inej dobe toto co je teraz je len nahananie sa za vysledkamy perekcionizmus bez kreativity v mojom odbore uz uplne.vravi sa ze ti co su smrtelne chori chcu zit atd..ok ja od 17 vravim aj tak raz zdochnem a je mi to jedno nic stym nespravim a vravim si aspon budem mat pokoj.nechapem sameho seba ale ked niekto zomrie ,alebo to vidim na spravach atd poviem si ze v tom vsetkom v zlom aspon bude mat ten clovek pokoj a klud.tento svet je preplneny na malej planete, som jeden z miliard chybat nebudem nikomu..(och ano najblizsej rodine ale po rokoch aj to prejde)
Samovrazdu zvazuje clovek ktori vidi viac dalej nez ostatni.a ze sebecky? Som mily a dobrosrdecny clovek.neviem povedat nie..ale zial...preto vravim stale skxxx zivot