Ako sa zbaviť strachu?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť strachu?
mario01471

Ahojte ,vie mi niekto pomôcť ohľadom sociofobie ?
Ked som s rodinou je všetko v pohode ale ked si mám niečo vypýtať v reštauracii alebo vidím veľa neznámich ľudí tak sa celý roztrasiem ,srdce mi ide na plné obrátky a najradšej by som niekde utiekol ... u doktora tiež a ked mi ide merať tlak už sa smejem lebo viem že bude vysoký a potom ma dopuje s liekmi.
A to isté sa mi stava v práci stačí že vedúci prejde okolo mňa a ja sa hned roztrasiem .
V poslednej dobe sa to zhoršuje lebo nemám ako vypnúť moj celý kolobeh je práca,doma pozriem nejaký serial , isť spať ... a ešte robím na zmeny tak mi moc času nezostáva a cez vikend nemám poriadne čo robiť . Sem-tam vybehnem niekde do baru ale vždy si tam pripadám ako 5koleso u voza , z kamarátov sa stali známi a vlastne si už nemáme ani čo povedať a ked vidim na FB kde všade chodia a ja sedím doma vie ma to iba rozčúliť .Chýba mi proste partia a kedže som odmalička hanblivec ťažko si niekoho najdem ...
Potom sa uzatváram do seba hladam na sebe chyby a robím si okolo seba neviditelné steny.

Mayaaaa24

Ahoj Cliattsi, ešte sa tu občas objavím, či si mi náhodou nenapísal :) to ma mrzí, ale netráp sa kvôli tomu, už aj tak si mi dosť pomohol :) ďakujem za literatúru :) ďakujem, aj ja tebe prajem všetko dobré do života a nech sa ti darí :) s depresiou je to tvrdý boj ale nevzdávam ho :) keby si chcel môžeš mi niekedy napísať na mail mayaaaa24@centrum.sk

Cliattsi

Ahoj Majla, neviem, ci sem este chodis, ale tuto temu som chcel dokoncit, ale v sucasnych podmienkach, v ktorych zijem, to nie je mozne. Prajem ti preto. Vela uspechov v živote , v praci a aby si si isla za tym, co ta v skutocnosti bavi a naplna.
Mam ta rad, a dufam, ze tu depku nejak zvladnes. Skus pozriet aj nejake knihy. Napr. v Panta Rhei. Alebo v kniznici si pozri od Alice Miller. Aj na youtube som videl minimalne 1 video ktore malo obsah, ktory mi bol blizky, co sa tyka urcitych principov depresie.
Ahoj. Dufam, ze este zijes :-)

Cliatsi

Ahoj Majka, len toľko chcem napísať, že teraz niečo riešim a odpísať ti budem môcť najskôr pravdepodobne až koncom marca. Možno aj skôr, uvidím. Maj sa dobre, drž sa!

Cliattsi

Ja si to zatiaľ pomaly v pohode prekladám, problém nebol žiadny, sú to jednoduché slová a ide to a nachádzam sa v tom texte, že nič necítim k ľuďom. Až keď si preložím celú stránku, potom sa tam prihlásim, dúfam, lebo je to zatiaľ jediný spôsob, ak osa z toho dostať.
Druhý spôsob vidím v naviazaní sa na niekoho pomocou dotykov a dôvery. Najlepšie asi nejaká partnerka. Lebo toto mi chýbalo v detstve, lebo ja mám anhedoniu už min od 7-ich rokov Ide o chybu matky v priebehu "bondingu" - naviazania sa dieťaťa na matku - nebol som prijatý taký aký som. - to len v skratke.
Ahoj

Cliattsi

Ja si to zatiaľ pomaly v pohode prekladám, problém nebol žiadny, sú to jednoduché slová a ide to a nachádzam sa v tom texte, že nič necítim k ľuďom. Až keď si preložím celú stránku, potom sa tam prihlásim, dúfam, lebo je to zatiaľ jediný spôsob, ak osa z toho dostať.
Druhý spôsob vidím v naviazaní sa na niekoho pomocou dotykov a dôvery. Najlepšie asi nejaká partnerka. Lebo toto mi chýbalo v detstve, lebo ja mám anhedoniu už min od 7-ich rokov Ide o chybu matky v priebehu "bondingu" - naviazania sa dieťaťa na matku - nebol som prijatý taký aký som. - to len v skratke.
Ahoj

Mayaaaa24

Možno máš pravdu, moja mama mi vždy vyčítala to že sa správam ako introvert, že nechodím po diskotékach, že sa viac nesocializujem, proste chce mať zo mňa extroverta a nevie pochopiť, že ja taká nie som, že mne jednoducho stačia tri blízke kamarátky namiesto tristo kamarátov, čo sa s nimi neviem ani dôverne porozprávať. Raz som si urobila test na nete a aj kamarátka, čo vyštudovala psychologiu mi dala urobiť test osobnosti a vyšlo mi, že som INFJ a chcela som aby si konečne prečítala aká som a tak som jej vytlačila opis tejto osobnosti a odmietla to čítať. Je to s ňou ťažké ale ak mám pravdu povedať, tak neviem, kde by som dnes bola keby ma "netlačila" do veľkých rozhodnutí, ako škola a pod. Keby to všetko nechávala len na mňa tak by som sa asi nikam nedostala a nemala by som ani to málo skúseností, čo mám teraz. Pochopila som, že mi vlastne chcela aj dobre, lebo bez známostí sa dnes človek nikam nedostane, ale aj napriek tomu je mi stále proti srsti sa otvoriť každému cudziemu a hneď ho brať ako kamaráta a ťahať od neho kontakty. Na to potrebujem vybudovať vzťah dôvery a tak :) Naše názory sa často veľmi odlišujú, ale aj tak si jej názor cením viac ako svoj (v niektorých prípadoch). Moja mama ma zas väčší prehľad o živote a ja si to uvedomujem. A zas ma povzbudzuje, síce naráža na môj výzor (čo si tiež myslím, že mi chce asi len dobre, aby som trochu na sebe zamakala) ale niekedy mi povie veci, čo by mi normálne mali zdvihnúť sebavedomie, len vieš, ono to je vo mne, že si neverím, nemyslím, že za to moc môže okolie, lebo to ja sa sama v tom furt utápam, že som nešikovná, nemotorná, hlúpa, škaredá, a zbytočná...preto si potom aj beriem názory ľudí tak vážne lebo len mi potrvdzujú to čo už dávno viem a ťažko sa mi myslí niečo iné.
V pohode, ak budem vedieť preložiť tak ti pomôžem :) ale zas odo mňa nečakaj zázraky, lebo v hlave si viem približne povedať čo to znamená ale keď to mám dať na papier tak mám problém nájsť správne slová :D inak ja som tam ten mail poslala, ale potom som to nepotvrdila, lebo ono sa tam píše, že keď to začne tak to bude spoplatnené... tak neviem....len asi nie hneď tie maily, ale keď ju požiadaš o pomoc, tak ona si potom niečo vyúčtuje pravdepodobne...