Nízke IQ

Príspevok v téme: Nízke IQ
adam39645

No zaujimalo by ma ake uplatnenie mozu mat ludia s nizsim IQ (zametanie ulic atd) kde su platove podmienky take ze ani neprezijes nechcem, ak to bude jedina moznost zamestnania sa to sa radsej zabijem.

Nález je nasledovný: Mentálna kapacitasa pohybuje na hra. pásma MR / výr. zao/
/Q=75/, znížené psychomotorické tempo prosexie.
Kognitívne funkcie znížené v novopamati /25%il/ v zhode so zistenou mentálnou kapacitou.
Čo to znamená?

Aj keď samotný psycholog mi hovoril že všetci sme dobrý v niečom inom, čo z toho keď v škole musíte byt dobrý vo všetkých predmetoch inač hoci aj z jedného prepadnete a ďalej sa nedostanete.
Čo ak som dobrý vo veciach ktore táto spoločnosť moc neoceňuje? A z toho bude vyplývať aj platové ohodnotenie v tom v čom som dobrý.
Ako potom žiť ak som dobrý v tom čo táto spoločnosť považuje buď za málo užitočné, alebo nepotrebné a podľa toho k tomu priradzuje aj výplatu.

kapacita

Adam mne neprides ako clovek s nizkym IQ... mas lepsiu gramatiku ako ini tu prispievatelia a uz aj sposob pisania ako nad svojim problemom uvazujes je znakom toho ze ti to v jlave celoom dobre mysli tak ake nizke IQ????

JebnutyDodo

Kamo ty pises ze tvoj mozog nie je schopny zaoberat sa niektorými ucebnymi predmetmi ktorym ako sam pises - nepriklada velku vyznamnost. Na strane druhej, niektore predmety zvladas na vybornu. Su to najmä tie predmety ktore ta zaujimaju. Toto je ale dokaz lenivosti a nie vysky IQ. Lenivy mozog sa pri tom casto moze zdat malo inteligentny pretoze to skresli vysledky IQ testu. Tieto testy su mimochodom dost problematicke z hladiska presnosti. Vysledok testu ovplyvnuje mnoho faktorov a dokonca aj aktualna nalada v akej sa clovek pri teste nachadza. Ak by si mal nizke IQ, nedokazal by si sa poriadne naucit skoro nic. Vobec sa netreba na ich vysledky viazat. Je potrebne iba zit si svoj zivot poctivo pracovat a budovat si dobre korektne vstahy s okolim. Potom sa budes mat naozaj dobre nie len po materialnej stranke ale aj tej druhej.

Radoslava123

Hocijakú učňovku keď si urobíš, ktorá by ťa aspoň ako-tak bavila, pričom nech by to bolo typicky mužské povolanie (automechanik, sústružník, vodoinštalatér, stolár, murár, tesar, klampiar, zámočník...), tak v Rakúsku naozaj zarobíš 2000 € a máš vystarané. A vysoké IQ k tomu naozaj netreba. Ale žena, ktorá má vysoké IQ a gymnázium, ale vysokú školu nevyštudovala, odíde do Rakúska, do troch týždňov brble plynule nemecky a bez chýb a viac ako tisícku nezarobí. Nemá proste TÚ SPRÁVNU ŠKOLU, s ktorou by sa to dalo a môže sa trápiť, aby vyžila. Vyžiť síce vyžije a celkom slušne, ale môže zabudnúť, že tam aj niečo ušetrí. Nanajvýš si môže po dlhých rokoch urobiť Krankenschwesterschule a s odretými ušami tých 2000 zarobí tiež, ale len za cenu toho, že bude robiť nočné, rozhádže si celý biorytmus, bude chodiť nonstop unavená a zničená, zatiaľ, čo lekári zarobia 6000 v čistom, síce tiež s nočnými a s rozhádzaným biorytmom, ale aspoň tá finančná odmena stojí zato. Od toho lepšie je robiť hoci automechanika, či vodoinštalatéra a smrdieť od oleja a byť zašpinený v robote (však sa doma osprchuješ), ale aspoň biorytmus nie je rozhádzaný, nakoľko nočné sa tam nerobia, telo netrpí a človek žije zdravšie. A niektorú z tých škôl by si zvládol aj s nižším IQ. Možno by si nemal jednotky, ale trojky, no prejsť by si prešiel a nemčinu aj keď nikdy nebudeš ovládať dokonale, čo nevadí. Bude ti stačiť rozprávať aj s chybami, s otvorenou náručou ťa zoberú do prvej automechanickej dielne, na ktorú zaklopeš a ochotne sa naučia aj pár slov po slovensky, modré z neba ti znesú a na rukách ťa budú nosiť, takí budú šťastní, že vôbec niekoho našli, nejakého zamestnanca.

Mesačný princ

Nikdy som v podstate nezarobil viac ako 700 eur a to boli roky, keď som zarábal 200 - 300 za mesiac v BA. Mám povolanie, ktoré je veľmi cenené, a môžem povedať, že som jedným z tých lepších odborníkov na Slovensku v tomto odbore. Lenže, pokiaľ nemáš reklamu, kontakty alebo peniaze tak si ťa nemá kto ako všimnúť. Skončíš v nejakej malej firme za pár drobných...

Čiže je úplne jedno aké máš IQ! Úplne! Potrebuješ kontakty, kontakty a ešte raz kontakty. A peniaze bez ktorých sa nepohneš. Tí, ktorí tvrdia opak a tvrdia, že sa dá úspech dosiahnuť len tým, že budeš na sebe makať klamú. Bez podpory okolia sa ti nič nepodarí.

lucia238

hlavne si neber k srdcu, ze ti niekto povedal, ze na to alebo tamto je neskoro. ja stale neverim, ze mas iq 75, tvoj slovny prejav, pravopis, stylizacia je naozaj vyborny. venuj sa tomu , co citis srdcom, ked nieco robis so srdcom, vzdy to ma len pozitivny vysledok. a mozes sportovat aj po praci. nikdy nie je na nic neskoro, zle jazyky nepocuvaj, vaz si sam seba a maj sa rad, nie si o nic horsi ako ti titulovani /casto blbeckovia/ :D