14 ročná dcéra 20 ročného frajera?

Príspevok v téme: 14 ročná dcéra 20 ročného frajera?
tatianna2065

Ahojte, mám veľký problém a neviem na koho sa mám obrátiť. Žijem sama s 3 deťmi, manžel mi zomrel pred dvoma rokmi. Mám 21 ročného syna ktorý chodí na vysokú školu a nikdy s nim neboli žiadne problémi. Mám ešte 16 ročnú dcéru ktorá má 20 ročného priateľa ale je veľmi slušná, netúla sa po nociach, dobre sa učí, počúva ma a proste je s ňou všetko v poriadku. Ale mám ešte 14 ročnú dcéru. Mám s ňou veľké problémy a neviem si s ňou poradiť. Chodí do 9. ročníka, učí sa dosť zle, domov sa vracia minimálne večer o 12tej, raz mi prišla aj ráno o 4tej. Neviem ako si s ňou mám poradiť. Vůbec v ničom mi nepomáha, nerešpektuje ma. A prednedávnom som sa dozvedela že si našla 20 ročného priateľa. Už som ho aj stretla, bolo na ňom vidno že pije, fajčí. Stále sa s ňou snažím o tom porozprávať, ale nepočúva ma. Nemyslím si že je nejaký problém vo výchove, som matka ktorá sa stará o deti ukážkovo. Ale s ňou už naozaj strácam trpezlivosť. Prosím pomožte, mám sa obrátiť na nejakú psychologičku. Ja osobne si myslím že má len takúto pubertu, ale bojím sa aby mi v jeden deň neprišla domov tehotná. :(

adsjôld

s tou vasou dcerou riadna plieska puberta. V rodine chyba otec ktory by dal dceru do laty ako sa vravi a urobil s nou poriadok. Toto sa casto stava vsak aj v rodinach kde otec je len ma velmi slabe slovo a ziadnu autoritu u decak.
neviem dcera je najmladsia a pravdepodobne ste ju asi aj rozmaznavali a vsetko dovolovali a nevyzadovali od nej taku zodpovednost ako u starsich surodencov co sa vam teraz vypomstilo.
zasluzi si tresty. Mozte zvolit napr. ze jej nebudete platit mobil, nebudete jej davat vreckove...
a k tomu pohl. styku... ten mat nemusela al e on ju napr. mozu uz prstovat teda jej pcha ruky tam kam by nemal, urcite sa spolu bozkavaju, cuca jej prsia a mozno jej aj robi oral ako aj ona jemu aby sa sexual. uspokojili. Zatial to mozno skusaju takto a neskor bude od nej ziadat viac teda sex.

Prezyvka055

Ale ako poradit je dost problem, pretoze napriklad u mna to fungovalo lebo som bol vzdy vedeni k tomu ze prv povinnosti az potom zabava a celkovo aj zodpovednosti za svoje ciny a veci.
No ked to teraz budes chciet skusat na rozbesnenej dcere tak neviem ci to zaberie. Asi by som to konzultoval s psychologom. Pretoze pre nu to moze byt velka zmena proti ktorej sa bude branit a bojovat hlupymi sposobmi.

Aj preto je lepsie nastavit pravidla vzdy zo zaciatku.

Prezyvka055

6 rocny rozdiel nie je az taka priepast, v kazdom pripade by s nim spavat este nemala.

Co sa tyka tej vychovy tak urcite niekde zlyhala ked chodi domov o polnoci a niekedy o 4tej.

Co si ja pamatam okolo takeho 13teho/14 rokov, som musel byt pouceny, v taske nachystane veci na dalsi den do skoly a este ma obcas aj preskusali rodicia :D a az tak som vobec mohol ist niekam von alebo som sa mohol ist hrat na pocitac.

A to sa neodalo moc odrbavat ked bolo vzdy na internete napisane co sme kazdy den brali a co ake pisomky budu :D.

Rodicia sa v tomto smere dost starali co ja a skola, a triedny bol tiez pekny hajzlik ze rodicom vsetko vyklopil. Proste spolupraca skoly a rodicov bola na vysokej urovni.

Zaco som vtedy tu skolu nenavidel ale z odstupom casu sa uz ani tak nehnevam.

mala_sovicka

ona musi sama pochopit ze jej chces len dobre a ze henten chlapec nie je pre nu, mozno keby jej aj brat trosku dohovoril tak by to od neho skor vzala

Entdd

Ja keď som mala 14 tak som von mohla byt max do 20:00 ale to iba cez leto ked bolo vidno. A asi ani ten chalan nieje normalny že chodí s deckom... Určite musiš prisne zakročiť. Na randenie ma čas

Kýčera

-Teeneek, všetko tu už bolo povedané a poradené v predchádzajúcich príspevkoch. A z nich vyplýva okamžite ukončenie takéhoto vzťahu a vyvodenie dôsledkov, prijatie opatrení,... Nie je to síce môj problém, ale som strašne zvedavá na tie Tvoje rady, tak babo raď. Len dúfam, že nemáš na mysli priviazať slečnu o stoličku, vyháňanie diabla,...A tvrdiť, že toto decko "vie, čo chce, ak s ním nespala", tak to je viac než trúfalé. Si snáď jasnovidka, bol/a si prítomná pri ich stretnutiach, vieš niečo, čo my ostatní nie? Počula si už o tom, že dieťa môže byť ZNEUŽITÉ AJ INAK ako pohlavne, a čo sa toho týka, nemusí sa nutne jednať len o pohlavný styk!
-Tatianna, dobrý psychológ môže zistiť čo bolo medzi nimi, a ak by potvrdil naše podozrenia, tak to okamžite hlási na políciu. A tie naše podozrenia sú oprávnené, je tam toho viac okrem už spomínaného paragrafu, za čo by niesol následky. To isté Ti poradí dobrý policajt,...
-Ak by toto spravila mne dcéra, bolo by to len dvakrát - prvý a poslednýkrát. Ale takýto problém som nemala. A tou "nohou", pre tých čo by to nepochopili, som mala na mysli tú strednú! Zaráža ma koľko ľudí si vedome ničí svoje zdravie a dostáva sa im ZS na úkor ťažko chorých pacientov, koľko ľudí si vytvára problémy tam, kde žiadne nie sú a tí, čo ich majú vážne, ich zametú pod koberec, neriešia v zárodku, podcenia, nehľadajú pomoc,...
-Non in legendo, sed in intelligendo leges consistunt, a to niektorí aj ovládajú.

Teeneek

Podla mna Tani, ziadne tresty, preplesky ani zakazy nepomozu. Bude vzdorovat, utekat a rebelovat. Ona sa trapi a podla vsetkeho nie je hlupa. Ak s nim nespala, vie co chce. Mozno chce ublizit tebe a mozno len ziskat respekt pred okolim. Skus si ziskat jej doveru. Ak chces nejake rady tak ti napisem. Myslim ze si dobra mamka a ona si ta cti, no je prilis hrda aby ustupila ked zacala. Chce to vela trpezlivosti a lasky. Vela stastia ti prajem

Kýčera

Tatianna, Quako Ti tu niečo napísal, a má pravdu! A čo chceš riešiť s jeho otcom? Potrebuješ riešiť zmrda s POLÍCIOU, aby polícia nezačala riešiť TEBA a Tvoju starostlivosť o dieťa!