Rodina nemá rada priateľa

Príspevok v téme: Rodina nemá rada priateľa
uzneviem

Môj problém je rodina, s kt. bývam a priateľ, s kt. chodím 5 mesiacov. Odmalička som bola vychovaná v disciplíne, prísnosti, v detstve mi zomrel otec, žijem v dome s mamkou, babkou a sestrami. Mamku si veľmi vážim, urobila pre nás a stále robí maximum čo jej v silách, keď je na výchovu úplne sama.

Mám priateľa, ktorého už poznajú, chodí k nám 2-3 krát do týždňa ( ako kedy) a keď príde, tak ležíme na gauči, bozkávame sa (v medziach normy) samy v izbe. Lenze zdieľam izbu so sestrou a jej náramne prekáža, že si dáme pusu. Starej mame prekáža, že len nečinne sedíme a ona by bola rada, keby môj priateľ sám od seba napr. porúbal drevo, pomohol jej nosiť vodu na polievanie záhrady a ďalšie typicky mužské práce.

Nechcem ho nijako obhajovať, ale on nie je práve ten typ chlapa na takúto robotu. Myslím si však, že ak by som ho o to poprosila, tak by to urobil, lenže nechcem ho to pýtať (príde mi to aj také zneuživanie), keďže ani u jeho doma ma nepýtajú variť, upratovať atď.

Rodine taktiež prekáža, že je taký tichý, veľmi s imi nekomunikuje. On je proste taký, má takú povahu. Aj v spoločnosti jeho kamarátov je taký tichší. Prednedávnom pri odchode od nás nepovedal dovidenia či dobrú noc a starej mame to strašne vadilo a začala mi vytýkať, že ona by s takým chlapom čo nepozná ani slušnosť nebola. Spal u nás dvakrát a to sme ležali v posteli do obeda, taktiež babka mala s tým problém, očakávala, že sa ospravedlní za to a pomôže jej s prácou.

Prosím vás, poraďte mi, čo mám robiť? Konečne som spoznala chlapca, kt. sa ku mne správa s úctou, váži si ma, je ku mne úprimne, milý, pozorný, neuráža ma, má ma rád. Viem, že on nie je ten typický ,,muž" aký by mal byť, viem, že by sa mohol správať lepšie, nebyť taký pohodlný a tak, uvedomujem si to, že by mohol vaic komunikovať, ale zároveň akceptujem jeho povahu, každý sme nejaký.

Boi ste v podobnej situácii? Mám mu to povedať ako ho berú u nás doma? Mám sa s ním rozísť?

van Alden

no takto.. je "inteligent, ucitel".. moja sestra je profesorka a jej priatel takisto. Obaja su velmi dobre vzdelani a uspesni. Chalan je tiez z BA. A nema problem absolutne s hocijakou pracou, vzdy vsetko urobi. Podla mna je typom cloveka, ktoreho absolutne nic nezaujima a je pohodlny, ocakava, ze vsetci vsetko zanho spravia. Podla mna to, ze je na teba dobry, je chvalyhodne, ale ja na jeho mieste uz by som sa citil naozaj blbo, ze vsetci okolo mna nieco robia (hlavne na dedine) a ja by som si vylihoval v posteli do poludnia. Najlepsie su tie rady typu: "vymen rodinu" :D to je dobry for, ak vymenis rodinu, kto za vas bude makat, upratovat, varit? Podla mna urcite nie je dobry postoj, ze ho na zaciatku hned odpisu, ale to, ze je niekto takto pohodlny a ma vsetko na haku je zarucene zly postoj.

dalsi

1/ nemusis si ho vodit domov a mas po probleme.

2/ neviem, ci vas tam vyjeda, alebo ho obskakuju. V tom pripade, by si mu mohla povedat, keby sa trochu zapojil a nieco pomohol.

3/ on je cudzi clovek pre tvoju babku a bude pre neho neprijemne, ak cudzia osoba ho zacne dirigovat, ze porub drevo, atd. Lepsie je dat mu priestor, aby to urobil sam, z vlastnej vole, ako ho nutit.

Predstav si, ze je to opacne. Rodina ucitela. Dojde jeho mama a hodi ti pisanky 30tich ziakov na stol. Oprav detom diktaty a oznamkuj to. Alebo tu mam text, takych 50 stran poznamok. Prepis mi to do pocitaca...

uzneviem

Prezyvka055

On je skôr taký ten inteligent, alebo ako to nazvať..je učiteľ, má vysokú školu, odmalička vyrastal v bytovke, nie je zvyknutý an takéto veci I keď pravda, teraz je doma, keďže teraz sú prázdniny a to príde k nám aj cez týždeň. A možno ho len ja obraňujem.

Prezyvka055

uzneviem ... tak nie kazdy chlap je na take prace okolo domu, co ja viem ked robi s pocitacmi alebo niekde v kancelarii tak asi nebude na tieto manualne prace ... a vobec ked maka cez tyzden v nejakej robote tak si asi chce cez weekend oddychnut a nie ze by mal este aj cez weekend nieco kopat alebo rubat.

uzneviem

Prezyvka055

Myslím, že si to vystihol/la :D Babka je dosť kresťansky založená, ja som akosi prestala chodiť do kostola a dosť ma za to zhadzuje, lebo sestry sa s ňou modlia. Ale ja verím v Boha, len to beriem tak triezvejšie, ale o to nejde.

On to aj tak zoberie - flegamticky, nebude si z toho robiť hlavu. Mne je s ním dobre, ja som zatiaľ spokojná. Lebo mala som už aj prípad, že chlap bol do roboty, ale keď si trošku viac opil a predtsavoval si, že som mu bola neverná, tak bol taký agresívny, že mi facku nedal. Ale to už nezaujímalo nikoho, hlavne že porúbal drevo :(

uzneviem

delete2

Ak by som bola na jeho mieste, bolo by mi veľmi ľúto a veľmi by som nechcela k nim chodiť a možno by som sama uvažovala o rozchode.

Ja som taká ,,čierna ovca" rodiny..som pohodlná, najhoršia oproti sestier, nemám také šťastie v vzdelaní ako sestry. To o mne tvrdí stará mama. Chvály som veľmi od rodiny nepočula.

Ja s ním chcem naďalej chodiť, mne je s ním dobre, asi mu poviem ako to je a radšej nech sa stretávame mimo domu.

Mamka je v pohode v tom, vždy povie, že ja si vyberám partnera, ja s ním budem žiť. Ale babka je iná, jej už na mne vždy niečo prekáža, ale ona si nájde na každom niečo. Dnes som počúvala, že on by sa nedokázal postarať o rodinu, že by bol nezodpovedný, lenivý, že by sme celý deň len preležali. Ale ja viem, že to nie je pravda, on by bol schopný postarať.

Myslíš, že pracovitosť je povrchná vec?

Prezyvka055

:D pride mi to ako typicka slonvka krestansko dedinska rodinka, sirit klebety a hate :D

Osobne by som na to kaslal, ved predsa nepotrebujete k zivotu nejaku babku ktora za rok ci dva aj tak otrci kopyta.
Ak ste stastni a nic vam nechyba nepotrebuje do vztahu ziadne 3tie osoby.

Myslim ze mu nemusis hovorit ako ho vnima tvoja rodina lebo on to vie, ale asi je flegmos takze to ma uprdele, ved chodi s tebou a nie s tvojou rodinou.

Delete 2

Preto som ti to napísal, vedel som, že sa budeš pýtať. Ale spýtaj sa samej seba čo by si robila ak by si bola na jeho mieste???

Nezastal by sa ťa? Nepomohol by ti? Veď v takom prostredí, kde ho nechcú sa musí cítiť zle. Nič v zlom ale človek niečo takéto vycíti. Zažil som ľudí, ktorí boli takýto a neviem kde sa to v nich berie...je to smutné.

Budeš sa musieť rozhodnúť. Buď priateľ a šťastie alebo rodina. A ak sa rozhodneš pre rodinu tak im nabudúce priveď ďalšieho partnera o niečo skôr, ,,na schválenie,, a nezamiluj sa do neho kým ho neschvália...

Nemám rád takýchto povrchných ľudí, nič v zlom

uzneviem

van Alden

Ok, tak mi skús poradiť...mám mu to povedať, aby zmenil správanie? Mám s a s ním kvôli tomu rozísť? Navrhni riešenie, keby si bol na mojom mieste.