Rodina nemá rada priateľa

Príspevok v téme: Rodina nemá rada priateľa
uzneviem

Môj problém je rodina, s kt. bývam a priateľ, s kt. chodím 5 mesiacov. Odmalička som bola vychovaná v disciplíne, prísnosti, v detstve mi zomrel otec, žijem v dome s mamkou, babkou a sestrami. Mamku si veľmi vážim, urobila pre nás a stále robí maximum čo jej v silách, keď je na výchovu úplne sama.

Mám priateľa, ktorého už poznajú, chodí k nám 2-3 krát do týždňa ( ako kedy) a keď príde, tak ležíme na gauči, bozkávame sa (v medziach normy) samy v izbe. Lenze zdieľam izbu so sestrou a jej náramne prekáža, že si dáme pusu. Starej mame prekáža, že len nečinne sedíme a ona by bola rada, keby môj priateľ sám od seba napr. porúbal drevo, pomohol jej nosiť vodu na polievanie záhrady a ďalšie typicky mužské práce.

Nechcem ho nijako obhajovať, ale on nie je práve ten typ chlapa na takúto robotu. Myslím si však, že ak by som ho o to poprosila, tak by to urobil, lenže nechcem ho to pýtať (príde mi to aj také zneuživanie), keďže ani u jeho doma ma nepýtajú variť, upratovať atď.

Rodine taktiež prekáža, že je taký tichý, veľmi s imi nekomunikuje. On je proste taký, má takú povahu. Aj v spoločnosti jeho kamarátov je taký tichší. Prednedávnom pri odchode od nás nepovedal dovidenia či dobrú noc a starej mame to strašne vadilo a začala mi vytýkať, že ona by s takým chlapom čo nepozná ani slušnosť nebola. Spal u nás dvakrát a to sme ležali v posteli do obeda, taktiež babka mala s tým problém, očakávala, že sa ospravedlní za to a pomôže jej s prácou.

Prosím vás, poraďte mi, čo mám robiť? Konečne som spoznala chlapca, kt. sa ku mne správa s úctou, váži si ma, je ku mne úprimne, milý, pozorný, neuráža ma, má ma rád. Viem, že on nie je ten typický ,,muž" aký by mal byť, viem, že by sa mohol správať lepšie, nebyť taký pohodlný a tak, uvedomujem si to, že by mohol vaic komunikovať, ale zároveň akceptujem jeho povahu, každý sme nejaký.

Boi ste v podobnej situácii? Mám mu to povedať ako ho berú u nás doma? Mám sa s ním rozísť?

uzneviem

delete2

prečo by som ťa mala odúsiť? Veď ťa vôbec nepoznám. Ja to aj viem pochopiť, lebo priateľ je na tom rovnako a rodina sa už obula aj do toho, že on asi enmyslí na budúcnosť, keď býva doma s rodičmi. Babka to inak vníma, lebo ona už mala v mojom veku 2 deti.

uzneviem

delete 2

to mi je ľúto..nechcem vyzdvedať ani tak..ale bol jeden z dôvodov vášho rozchodu/rozvodu práca či tvoji svokrovci?

Delete 2

uzneviem - mám 32 a bývam s mamou v dome. našetrené nemám nič, pretože všetky peniaze išli do domu...

Prácu som si nikdy nevedel nájsť dobrú a to čo je je slabo platené... Osamostatniť sa pokiaľ nemá človek nejakých známych, kontakty, peniaze alebo šťastie je na Slovensku prakticky nemožné.

Aj mňa by si určite odsúdila a preto sa už k téme nevyjadrím. Každý to vidí inak.

uzneviem

dalsi:

On nemá byt, býva s rodičmi ešte aj keď má 27 rokov, čo je dosť (aj toto som si popočúvala) a on to odôvodnil tým, že si uvedomuje, že by už nemal s nim bývať, ale, že ešte si šetrí, aby sa osmostatnil a že enmal nikdy nejaký vážnejší vzťah, tak, že sám by nešiel bývať. Pýtala som sa ho, že po jej výške či by sme išli spolu..a bol za, že rád by išiel. Dva roky roky učil v Trenčíne, tak tam býval na byte, teraz prišiel späť do rodného mesta pracovať, tak býva doma. Myslíte, že to už o niečom svedčí?

uzneviem

van Alden:
áno, uznávam, možno je pohodlný, to beriem. Ale ja aj keby som chcela s ním žiť, tak v byte, nie v dome. A o upratovanie a varenie by soms a starala ja, ja nemám s tým problém. Mne by prekážalo ak by nemal prácu a len tak by sa poflakovala a na všetko by som bola sama. Ale to či vie alebo nevie porúbať drevo, na to si ja nepotrpím.

Delete

Nie som si istá, že on to vie, že oi ho tak vnímajú. Lebo dojem pri ňom dobrý robia. A zatiaľ mi nepovedal, že poďme radšej von, že nechcem ísť k vám alebo niečo také.
A teraz máš aký vzťah s nimi?

dalsi

Presne ako pisal Delete 2. Niektore prace su narocne a taky ucitel ma casto aj sichtu doma, ked musi sa pripravovat podklady, opravovat pisomky, pripadne sa vzdelavat, studovat, udrziavat krok so studentami.

Toto je presne ono - ked clovek niekde vypadne, chce pokoj a odpocinok. Nie, aby ho este niekto cudzi buzeroval a posudzoval.

Skut to len trochu priatelovi naznacit, uvidis ako bude reagovat.

A co on nema vlastny byt, ze ste len u rodicov ?

Delete 2

Napíšem ti teda moju osobnú skúsenosť. Nemal som zlých svokrovcov ale tiež ma od začiatku podceňovali a ohovárali. Zdal som sa im pohodlný. brali ma ako mestské dieťa...pritom som bol odmalička vychovávaný na dedine. Mám prácu, ktorá je veľmi fyzicky náročná a v tých teplotách robím bez prestávky niekedy aj 12 hodín. Ak som bol na návšteve, podotýkam na návšteve u svokrovcov tak som si chcel aspoň chvíľku oddýchnuť od všetkého. Ale keď som videl tie ich pohľady a cítil som čo si o mne myslia tak som sa na všetko vybodol. Chcel som im napríklad jeden deň pomôcť chystať drevo. Vstal som ráno o 6 a počul som ako ma svokor so švagrom dosť nepekne ohovárajú. Aký som neschopný a ľavý...tak som si pekne ľahol naspäť do postele :D Nech si to šuhajkovia spravia sami :D On veľmi dobre vie čo si o ňom myslia.

Nie je to o fyzickej práci, je to o prístupe k človeku ako takom.
Popremýšľaj nad tým.
Nie vždy je všetko také, ako sa na prvý pohľad zdá.

uzneviem

dalsi

1. Máš pravdu..ale tak zrazu to bude zvláštne, keď dovtedy chodil..mám mu to povedať ako to je? či riskujem, že sa rozíde so mnou kvôli tomu?

2, to obskakovanie, to vôbec nie, on je so všetkým spokojný čo mu dám najesť. Predtý ako príde mu už prichystám, nikoho iného nezaťažujem, ja pripravím, nikto iný okolo neho neskáče.
KeĎ prídem ku nemu, tiež mám všetko, ba ešte viac by som povedala. Priateľova mamka mi prichystá, chová sa ku mne naozaj veľmi pekne. Až ma to mrzí, že u nás to tak nie je.

3, a presne toto chce moja babka, aby on sám od seba prejavil záujem, že chce pomôcť. A on sa nič sám od seba neopýtal.

A babka varí u nás a sama pýtala, že kedy príde môj priateľ, že mu uvarí jedlo, kt. má rád. Toto mi príde trošku pokrytecké od nej a pritom sa správa dobre pred ním..a potom si to ja zlíznem, že on je lenivý a nepozná zákaldy slušnosti.