Jedálniček?

Príspevok v téme: Jedálniček?
tothehell

Čo si myslíte o tomto?
R: 2x káva s mliekom
D: 2 ks ovocia
O: ovocný jogurt
Ol.: káva s mliekom a dva kusy ovocia
V: dva jogurty a káva 2v1
2.V: jogurt alebo vločky

Takto sa stravujem už 9 mesiacov, a viem že je to veľa, najmä sacharidov, aj že večer sa nemá toľko jesť, ale mne to takto chutí...nemôžem z toho pribrať časom?
Info: trpela som PPP veľa rokov...

sewie

u niektorych mi to pride ze sa sem pridu uistit ze su stale vychudnute a stale tu anorexiu maju...lebo toho je najtazsie sa vzdat ze? toho jak vsetci pozeraju , poukazuju na to aka si chuda a "zavidia", to je pocit co? byt ta najchudsia medzi vsetkymi...nechapes ako ostatni do seba cpu tie "nechutne tuky" a potom sa divia ze su tucni...ale ty nie, ty si vitaz, ty si chuda ...vlastne nie, pozries sa do zrkadla a vidis ze mas tlste stehna, brucho...kde su tvoje kosti? tie predsa treba ukazat! a ako to ze tie zeny co maju o 15 kg viac ako ty su povazovane za stihle a pacia sa a su spokojne, smeju sa?...ako to? kde je chyba? co tu nesedi??? (rozmyslaj trochu, rozmyslaj a zvol si spravne...nic netrva vecne!)

vitavi

Jedz i iné druhy zeleniny - mrkvu, cibuľu, kapustu, kaleráb, brokolicu ... a mnohé iné vo forme polievok, pyré, naparené, dusené a pod.
Jedz i celozrnné obilniny vo forme kaší, halušiek, cestovín a podobne. Oboje ti pomôže na zlepšenie psychiky a získanie pocitu pohody, vyrovnanosti a kľudu, ktorý tak veľmi potrebuješ.

lombardo1981

tothehell celkom vystihuje tvoj spôsob uvažovania. Pretože tam práve smeruješ. 40kg na 161cm nie je málo? Pre anorektičku ani nie. Prečo si vlastne použila minulý čas? Veď ty si v tom až po uši. A myslím, že si stále aj bola.
Čo ti tá nízka váha prináša? Aký máš pri nej pocit? Pocit uspokojenia? Pocit istoty? Pocit sebavedomia? Pocit úspechu? Pocit ovládania?
Porozmýšľaj o tom, prečo to robíš. Porozmýšľaj o svojom vzťahu k jedlu. Porozmýšľaj, čo ti to dáva, aký báječný pocit, po ktorom túžiš. Porozmýšľaj, prečo potrebuješ ovládať jedlo a svoju hmotnosť.
Určite máš pocit, že ty si pánom celej situácie. Že ty ovládaš jedlo. No opak je pravdou. Jedlo a tvoje pocity k nemu ovládajú teba.

tothehell

rozhodla som sa, že do jedálnička pridám aj ďalšie druhy potravín a postupne ho budem rozširovať, ale len o zdravé potraviny, napr. včera som už mala na večeru aj grahamový rožok s cottage syrom, orechami a paradajkami...máme plnú záhradu zeleniny, sladučké rajčinky, papriku, uhorky...škoda to nevyužiť...a možno paradoxne takto, keď začnem viac jesť, aj schudnem trochu, lebo si zrýchlim metabolizmus. Ešte by som chcela schudnúť asi 7 kg, aby som mala znovu svojich 40 kg, ktoré som mala takto pred rokom...nie, nie je to málo, lebo som strašne nízka, len 161 cm...

sewie

najdlhšia bola ta anorexia, bulimia bola len kratky doprovod-kombinacia...k tej sa pridalo to zachvatovite prejedanie...takze u mna to bolo ku koncu viac menej vsetko naraz...

lombardo1981

Ja som skôr chcela vedieť, čo bolo "posledné". Pretože aj ja som si prešla ťažkou anorexiou i ťažkou bulímiou. Ale posledná bola tá bulímia. Čiže som sa "vyliečila" z nej.

sewie

lombardo, aj som si presla vsetkym, anorexia, bulimia, zachvatovite prejedanie...momentalne som "cista" asi 5-6 rokov.

lombardo1981

Akosi som jedno slovo zle prečítala. :)
Inak sewie, chcem sa ťa spýtať. Ty si abstinuješ z čoho? A koľko?

sewie

lombardo, zuzova, to bola skor recnicka otazka...ci skor povzdych...pritom viem ze sa da z toho krasne dostat, len to treba chciet...