Dcéra ide na chatu s frajerom

Príspevok v téme: Dcéra ide na chatu s frajerom
Mama_dana

Dobrý deň, moja dcéra ide cez víkend na chatu (pár krát už na chate bola). Myslela som si, že tam ide len s kamarátmi (tých ako tak poznám), no dozvedela som sa, že tam berie aj svojho frajera. Má 17 rokov a s tým chlapcom (on má 19 rokov) sú spolu 3 mesiace.
Ja som veriaca a som presvedčená, že sex patrí len do manželstva. Bojím sa aby sa na tej chate s frajerom nevyspala. Na tému sexu sa so mnou dcéra odmieta rozprávať, hovorí mi že som staromódna a nech si svoje názory nechávam pre seba. Ale s kým sa chce o tom rozprávať? S kamarátkami ktoré takisto ako ona o tom nič netušia a berú to len ako niečo čo chcú skúsiť?
Už dosť mi prekáža, že sa navštevujú aj doma. Nemajú nato ešte taký vážny vzťah. Keď prídu ku nám som vždy doma ale mám podozrenie, že keď chodí k frajerovi tak jeho rodičia nie sú vždy doma. Som zúfalá čo mám robiť aby na chatu frajera nezobrala?

Navyše asi od jej 15 rokov mi pomaly začala odmietať chodiť do kostola. Niekedy tam išla no mala som pocit, že tam ide len preto aby mala odomňa pokoj. Myslela som si, že je to nejaká pubertálna vzbura no trvá to dodnes. Kedy ju to prejde?

Ďakujem za odpovede.

rdc

len ju drž nakrátko, ono dievča ak začne skoro so sexom a ak bude striedať frajerov alebo stači že začne spávať s nejakým ktorý často strieda frajerky tak sa nakazí HPV a bude mať v 30 alebo neskôr rakovinu krčka maternice. Čím skôr začne dievča žiť sexom tým vačšie riziko je s tým spojené. A nepomôže jej ani očkovanie. Nehovoriac o pohlavných chorobách a nechcenému tehotenstvu. Nech sa venuje škole a nie aby sa z nej stala štetka.

Dobredievca12

Tiez napisem nazor zo strany dcery.
Moja mama patrila k prisnym rodicom. Do 18tky som nepila alkohol, nebola som na diskoteke, na chate ani v krcme, po 21 som nesmela von. Mama mi vsetko taketo zakazovala. Myslela som si, ze som specialne dievca, take velmi slusne a vychovane, vdaka tomu. Ale na psa pride mraz. Dobehlo ma to na vysokej, kde som mala bujary semester. Bez kontroly, chcela som vsetko vyskusat. Takze dnes mam dvadsat a za sebou mnoho ozieraciek, fajcenia, diskotek a prichodov o 4 rano. A bohuzial uz aj odskusanie tehotenskeho testu. Ale zase musim priznat, ze nie som radodajka, mala som v zivote dvoch sexualnych partnerov - prvy sex pochadza tiez az z vysokej.
Nastastie som sa vyburila. Teraz mam staleho priatela, na diskoteke som ddaaaavno nebola, pijem len na oslavach.
Otazka je, ci je potom dobre drzat deti nakratko alebo ich nechat vyburit. U nas v regione bolo super byt slusnym dievcatom. Tu v Bratislave to je vnimane inak, bola som dost na posmech s mojim slusnym pristupom a ked som veci nemala vyskusane, tak boli pre mna nebezpecnejsie. A sexualny zivot som podla mna zacala neskoro, a vdaka tomu, co som o nom mala vstepovane, mam teraz iste problemy. Tak ja planujem ako buduci rodic nastupit na akusi strednu cestu. Dcere od urciteho veku dovolim daco, ale s mierou.
Co sa tyka kostola, aj moj vztah k nemu akosi ochladol. Mozno aj tym, ze priatel je ateista. Ale ked mam chut, tak sa pomodlim a s Bohom sa porozpravam. Takze nechala by som to, ved kazdy musime mat k viere svoj vlastny postoj a nemusime ju vsetci vyjadrovat rovnako.

druhá strana

Dobrý deň,

vidím že Vás trápi vaša dcéra no chcela by som zase ponúknuť pohľad z druhej strany a to zo strany vašej dcéry. Momentálne mám 23 rokov a vo svojich 15 rokoch som si našla prvý krát priateľa :), neskôr sme spolu začali aj sexuláne žiť. Momentálne Mám 23 rokov a stále som so svojím priateľom, je to už 8 rokov a ľúbime sa. Sestry mi veľmi dovrávali, že som mlada no podľa mna je veľmi dôležité, ako to mladý par berie, či len zabavku na jednu noc alebo vzťah z lasky :). Skôr koriguj dcéru na ochranu a nech až po istom čase chodenia do toho vhupne s partnerom. Nie je na tom nič zlé, a to som veriaca ale beriem to tak že ak to je z lásky tak prečo nie. Už sa nečaka že až po svadbe. A p.s. je to môj jediný partner i v posteli a som na to hrdá. Myslím si že to je dôležité.

Pekný večer

diablik28

anjelikos jasne sam satan ma ovladol :) len preto ze neuznavam spovede, omse a podobne bludy,ANO bludy podla mna. Zabudla som napisat, ze obcas zajdem do kostola ale ked sa tam nekonaju ziadne ceremonie,a ked je tam malo ludi alebo najlepsie ziadni. Nepovedala som ze v Boha neverim, verim a aj sa kazdy den modlim,aj pocas dna ale svojimi slovami,takto mi to vyhovuje viac,vies? A namiesto v rade v kostole na spoved, radsej si osobne zajdem za knazom pokecat aspon hodinku dve-vies nieco ako psychoterapia ;)takze nesud ma hned anjelikos, lebo len Boh ma moze sudit, ale pravdepodobne si sa to este na tej kazdodennej omsi nenaucil/a.Chcela som ti tym len povedat, ze viera v Boha nieje o xhodeni do kostola,ani o spovediach,Boh je v kazdom z nas,ale to by si mal/a vediet a je kazdeho osobna volba ako sa rozhodne uctievat Boha. MameDane len som chcela povedat,ze ako tu uz bolo pisane,ak ma dcera dobre zaklady vo vychove,tak sa nemate coho bat,a konieckoncov aj tak sa stane co sa ma a doma k radiatoru ju priviazat nemozte...

Peter Fa

Ahoj MamaDana,
nemusíte sa o svoju dcéru báť, ak má dobrý základ, čo sa týka výchovy a tak. Ak nebola v mnohých veciach ako dieťa potláčaná, nemá voči rodičom vzdor a nechce im podvedome ubližovať...
Chodenie do kostola neznamená nič, možno pochopila, že s Bohom sa môže rozprávať aj mimo kostola a bez farára, čo nechápu staršie generácie. Žiadny človek nepotrebuje prostredníka, cirkev, náboženstvo, na to aby bol lepší ako druhý. Či už katolík, či protestant atď ...
Ad SEX, kultúra západu, bohužiaľ, degeneratívne vzory k nám prúdia vo veľkom od 90 teho roku. Ženy sú menej ženami a muži menej mužmi.
Apropo spanie s viacerými... Rusi robili výskum o telegónii - prenose znakov na potomstvo z predchádzajúcich partnerov. A dokázali, že čím viac partnerov, sexuálnych, v živote ženy je, tým viac rôznych znakov obsahuje potomstvo, či už fyzických alebo psychologických. Takže tvrdenie starých mám malo a má opodstatnenie. Západ to však zavrhuje. Okrem toho, v židovskom svete to stále platí 100%ne. Nežidovská mládež je v tomto smere držaná v hlúposti a degeneruje. Akceptujte dcéru aj jej chovanie, povedzte jej to, že akceptujete, že chce niečo skúšať/prežiť a že ju ľúbite. ona vás prekvapí, uvidíte...

xem

choď s ňou gynekológovi a nechaj jej predpísať tabletky ..
určite nechceš aby otehotnela taká mladá
pozri ak si ju nútila všetkým tým kresťanským príkazom tak už len kôli tomu by si vrzla ..

a podľa toho čo píšeš tak asi si aspoň 2x staršia od nej lebo nemáš šajnu ako sa dneska správame my okolo 20 keby jej aj zakážeš ísť na tú chatu s frajerom .. len to zhoršíš buď rada že má len jedného a neskáče do postele každý mesiac s iným vážne váž si to..

zewa

Fuu. Dcera dospieva. To je krute obdobie pre rodicov. Uz je zbytocne cokolvek robit, zakazovat, naliehat, nutit, trestat.. Dolezite je, aka bola vychova doteraz. Z toho bude dcera cerpat do konca zivota. Treba jej uz len verit a nedrzat ju tak silno za kridla. Ona uz potrebuje vzlietnut. Na tu chatu s frajerom pojde. Prinajhorsom ta oklame. Povedz jej, ze ju lubis a nech je rozumna. Ziadne prednasky a reci o viere. Ona hlada samu seba. Preto prestala chodit do kostola. Mozno tam uz nikdy ani nevkroci, mozno vkroci o 10 rokov, mozno zajtra. Ale ty s tym uz nic neurobis. A ver, ze ked ju budes do cohokolvek nutit, urobi zasadne pravy opak. Takze pevne nervy a hlavne vsetko s mierou. Ver svojej doterajsej vychove. Nieco sa na nu predsa muselo nalepit ;)

anjelikos

diablik si taka lebo ta ovladol sam satam ktosy ti nahovara aby si matku nepocuvala a odvratila sa odvieri v Boha. On sepka a zvadza kazdeho a len slabi mu podlahnu.

diablik28

mila teta, myslím si že vaša dcera s tym frajerom sexovala už niekolko krat, myslim ze väčšina ludi v takomto veku zacina sexualne zit.... myslite ze ked ju nepustite na chatu, tak tym nieco dosiahnete? akurat to ze bude na vas nastvana... sama viem ked som kedysi mala frajera, no moja mama nebola spokojna ze som s nim, povedala mi svoj nazor ale viac sa mi do toho nemiesala a urobila dobre...keby mi zakazovala, tak som s nim mozno z trucu dodnes. co sa tyka chodenia do kostola, takisto som prestala chodit ale až v 18.ke, lebo dovtedy som bola nutena tam chodit-jasne mama... ona chodi doteraz do kostola, no mne to nikdy nic nedavalo, tak v tej osemnastke som prestala, kazdu nedelu boli kvoli tomu doma hadky ale nakoniec si mama zvykla. preslo desat rokov a stale ked s mamou volam tak mi spomenie spoved, alebo ze mam ist sa do kostola pomodlit... nech si len rozprava... zbytocne ma presviedca.. akurat tak stracam chut sa s nou kontaktovat... niekedy je lepsie na nič netlacit... AMEN