Mama_dana - ty si neurobila ziadnu chybu vo vychove. Mladeho cloveka ovplyvnuju nielen rodicia, ale aj okolie. Ak napriklad tvoja dcera pozna osobne povedzme 1000 ludi, z toho 980 je neveriacich, ktori v zivote kostol zvnutra nevideli a sajnu nemaju, o com nabozenstvo je a o com vsetky tieto veci su, tak ti 20-ti ludia ju nepresvedcia, aby bola tiez "VERIACA, KTORA ZIJE PODLA PRAVIDIEL". Ja viem, ze to s nou myslis dobre, ale clovek v jej veku ma tendenciu prisposobit sa vacsine. A ked v dnesnej dobe decka v skole vysmeju hocijaku 15-rocnu, ze je este panna... Bohuzial, toto je zase opacny extrem. Mlady clovek ma potom v hlave zmatok a ani sam vlastne nevie, co je a co nie je spravne. A nikdy to ani vediet nebude. V Rakusku je napriklad spravne, ze sa sobasia muz s muzom a zena so zenou a keby bol toto niekto pred 50-timi rokmi povedal dnesnym 70-tnikom, ze aj k takemuto niecomu raz dojde, NEVERILI BY!!! A predsa je to tu. Aj ked svoju dceru lubis a myslis to s nou dobre, nezostava ti nic ine, len akceptovat ju taku, aka je a nevycitat jej, co robi. Ber to tak, ze ona si vytvorila svoje vlastne pravidla, podla ktorych si zije a ty s tym nic nespravis. Nechaj to proste tak, nech si zije, ako chce, je uz dost velka. Ked chytis do ruky bic na kona a vyslahas ju, co tym dosiahnes? Jedine len to, ze si tvoja dcera zbali kufre, zmizne prec a uz sa domov nevrati a ty si vnucata neuvidis a zostanu ti len oci pre plac. Ja poznam vela takychto veriacich zeniciek ako si ty a vacsinou sa snazia dosiahnut, aby sa ich dcery co najskor zosobasili, nech sa napriklad zosobasia uz v 20-tke a nie az v 30-tke, cim sa dosiahne, ze o 10 rokov kratsie budu "zit v hriechu". AK ta teda toto tak velmi trapi, tak jej skus dat navrh. Napriklad, ze ak sa zosobasi s tym svojim frajerom do 20-tky, zaplatis jej celu svadbu, urobis velku hostinu, pozves vela ludi, das jej drahy dar (aj keby si si zrovna uver mala vybrat, no a co?), ale ak sa zosobasi neskor, bude si celu svadbu hradit sama. Mozno sa nakoniec zosobasi a ty budes spokojna, no. Bud k jej frajerovi mila a kamaratska, nebud k nemu chladna a odmerana, ved on ju predsa neznasilnuje, na sex treba dvoch a robia to dobrovolne... Pomodli sa k panu bohu, nech sa to uz nejako vyriesi a uvidis, ze ked tomu uveris, tak sa aj vyriesi a nastane obojstranna sokojnost.