Mišo a ostatní návštevníci tohto vlákna diskusného fóra cukrvka.zdravie.sk,
eng má čistú pravdu v tom, že nemá zmysel sem písať že súhlasíte s niektorou z hromadných pripomienok, či proti doplatkom za inzulíny, alebo pripomienky k návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok... Na takýchto diskusných fórach len oznámte svoj súhlas, alebo nesúhlas, ale nijakým spôsobom neovplyvníte počet podporujúcich hlasov pre pripomienky...
Podporujúci hlas pre dve pripomienky týkajúce sa návrhov kategorizácie zdravotníckych pomôcok a kategorizácie liekov a liečiv môžete podporiť elektronicky len a len na Portáli právnych predpisov Ministerstva spraodlivosti SR - adresa: lt.justice.gov.sk kde obidve hromadné pripomienky nájdete na hlavnej stránke portálu v časti "Aktuálne hromadné pripomienky"...
=========== Krátky návod ako na pripomienkovanie =================
1. Zaregistrujte sa na stranke: lt.justice.gov.sk
Tu zadáte svoje prihlasovacie meno a heslo a zaškrtnite políčko pri texte "Súhlasím s podmienkami používania Portálu a zaväzujem sa ich dodržiavať".
Vyplňte zobrazený overovací kód a potom kliknite na tlačítko "Zapamätať"
2. Nečakajte na potvrdzujúci e-mail, ale vráťte sa na hlavnú stránku - klik vľavo hore na odkaz s textom "Hlavná stránka" a do prihlasovacích okienok zadajte svoje prihlasovacie meno a heslo a kliknite na "Prihlásiť"
3. Teraz kliknite na odkaz "Môj profil a nastavenia" a potom vyplňte zobrazený formulár. Vyplňujte podľa skutočnosti, aby Váš hlas neprepadol! V časti obrazovky "Sledovať legislatívnu oblasť:" zvoľte aspoň 1 položku. A potom kliknite na "Uložiť zmeny"
4. Prejdite na hlavnú stránku - klik na odkaz "Hlavná stránka" v ľavej hornej časti obrazovky.
5. Teraz na hlavnej stránke v časti "Aktuálne hromadné pripomienky" kliknite na odkaz s textom "Hromadná pripomienka diabetikov Slovenska k návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok - materiál číslo: 12933/2010-OL"
6. Na stránke so 6-timi bodmi hromadnej pripomienky v dolnej časti kliknite na stredné tlačítko s názvom: "Podporiť pripomienku" - tým pripomienke pošlete svoj podporujúci hlas
7. Klik na "Hlavná stránka"
8. V časti "aktuálne hromadné pripomieky" kliknite na text "Hromadná pripomienka diabetikov Slovenska k návrhu kategorizácie liečiv a liekov č.12932/2010-OL"
9. Kliknúť potom opäť na stredné tlačítko pod pripomienkou s textom "Podporiť pripomienku"
10. Potom si v pri oboch pripomienkach môžete skontrolovať že ste pripomienku naozaj podporili kliknutím na tlačítko "Podporovateli". Po klknutí naň by sa na čele "pelotónu" podporovateľov malo objaviť Vaše meno, bydlisko a dátum kedy ste pripomienku podporili.
A to je všetko... Dá sa to zvládnuť v pohode do 10 minút a verte mi, že tvorba Hromadnej pripomienky, ktorá bojuje aj za Vaše práva, trvala oveľa, oveľa dlhšie!
Hromadné pripomienku môžete podporiť do 5. mája 2010 24:00 a neváhajte s podporením, pretože čím bude podporujúcich hlasov viacej, tým vúčšiu pozornosť musia jednotlivé kategorizačné komisie venovať prejednaniu týchto dvoch hromadných pripomienok.
Ďakujem za každý jeden hlas. A ako motiváciu Vám uvediem ešte údaj ako to majú s pomôckami pre diabetikov v susednom Rakúsku, citujem z diskusie ako som dostal túto informáciu od jednej slovensky žijúcej v susednom Rakúsku a veľmi, veľmi váhajúcu či príde aj s priateľom na Slovensko práve kvôli pomôckam pre diabetikov:
"Zijeme v Rakusku, konkretne vo Viedni, priatel ma poistovnu Wiener Gebietskrankenkasse, co je vlestne ekvivalent nasej VSZP, nema ziadne specialne pripoistenia, kt. by sa vztahovali na pomocky, kt. dostava, toto vsetko je zabezpecovane z normalnej poistky.
Raz za 3 meisace dostane od svojej diabetologicky Verordnungschein (predpis???), s kt. ide do jedneho zo zdrav. zariadeni svojej poistovne a vyzdvihne si to, co dostal predpisane.
Predtym, ako presiel na FIT, mal narok na 400 pruzkov na kvartal, co sa lanziet a ihiel do pier tyka, si uz pocet nepamatam, bolo to len kratke obdobie po prepusteni z nemocnici, ale akonahle presiel na FIT sa pocet pruzkov skoro zdvojnasobil...
Ma na kvartal narok na 750 pruzkov, 200 lanziet a 400 ihiel na pera..."
- - moja poznámka FIT je intenzívna inzulínová terapia.
Tak vidíte a v hromadnej pripomienke v bode č.1 je žiadosť na navýšenie počtu prúžkov na oveľa menší počet. Tam je 750 prúžkov na kvartál (rozumej tri mesiace) navrhovaných iba pre tehotné diabetičky ...
Tak uvažujte prosím Vás či má, alebo nemá zmysel podporiť pripomienky aby sme dosiahli aspoň ten počet prúžkov ako je v pripomienkach navrhovaný, keď to ide v Rakúsku môže to ísť aj u nás, nemôžu sa predsa všetci diabetici na Slovensku ísť preregistrovať do rakúskej zdravotnej poisťovne...