Osvedčená kĺbová výživa

Príspevok v téme: Osvedčená kĺbová výživa
nepodstatne

Dobry deň. Mam problem s klbami, pri chôdzi aj rôznych ukonoch strašne praskaju, to by sa dalo, ale kolena bolia, niekedy aj ramena alebo zapästia či členky, da sa to prežiť ale nie je to nič prijemne. Aktivne behavam par rokov, nebeham zle, praveže podľa mojho štylu behania by som problemy mať nemal. Brali mi krv na rôzne tie reumaticke ochorenia a podobne a nič sa nezistilo. Tak to chcem skusiť takto. Uživali ste nejaku klbovu vyživu ktora vam fakt pomohla? Alebo inak, čo ste robili s bolesťami klbov?

KAPACITOR

Bravčová masť na chlieb, slanina, HARIBO gumové cukríky z bravčovej želatíny a ráno polievková lyžica olivového oleja. To mi viac a rýchlejšie pomohlo ako ALAVIS (kolagénový proteín...), ktorý mi pomohol ale nemal u mňa takú dobrú stráviteľnosť a preto ani lepší účinok ako uvedené potraviny.

Albert_xpl

Ja ti odporučím robiť aj nejaký pravidelný šport, dobrý na kĺby je napríklad bicykel a plávanie. Z výživy potom pomáha veľa vitamín D a K2, chondroitín a glukosamín. V kĺbovce kloubin, ktorý beriem preventívne na kĺby, sa nachádza aj zinok, MSM, vápnik alebo bylinka kadidlovník pílovitý.

alesjanjanJen

Ja užívam kolagén už nejakú dobu, ale príde mi že to na kĺby nestačí. Jediná výhoda je, že sám o sebe je lacný. Zo začiatku sa bolesť trochu upokojila ale teraz už je to zase späť. Akú by ste odporučili kĺbovú výživu, v ktorej je kolagén ale aj ďalšie látky ktoré pomôžu proti bolesti kĺbov?

Gusto9

ja som zacal uzivat kolagen collalloc aby sa mi zlepsila vyziva klbov a hlavne chrupaviek proste aby som ich omladil co najviac a opotreboval pocas florbalu co najmenej

lemonka*

Na výživu kĺbov, kostí a aj zubov je výborný Osteo klas forte, nájdeš na stránke liečebnej výživy mojezdravie.sk Je to prípravok, ktorý obsahuje všetky dôležité zložky potrebné na komplexnú výživu kĺbov z prírodných zdrojov ako glukosamín sulfát zo schránok krabov, chondroitín sulfát zo žraločej chrupaky, pryskyricu z kadidlovníka, kolagén, omega 3 mastné kyseliny, vápnik, horčík, ... brala som po operácii ramena spolu s Imuno c komplex a veľmi dobre.

Risiak

Skús si aspoň na dva mesiace nasadiť gelactiv proteoenzym v zložení obsahuje glukosamin fosfát a do dvoch mesiacov by mohol zabrať

Jaja15

Podľa mňa treba pozerať aby mal prípravok viac zložiek, nie len kolagén...Nám pomohol prípravok Mobilin(sáčky), bolesti ustali pri užívaní pomerne rýchlo cca po 2 týdňoch ale po krátkej dobe po dobratí sa vrátili...zrejme je tam treba brať dlhšiu dobu...

syndiluca

Skuste Condrosulf 400 2 kapsuly naraz.
Podla mna je toto najefektivnejsie, potom kamzik alebo artrostop. Vsetko co obsahuje 100 percentny kolagen je dobre, alebo ten chondroitin sulfat.

viktor61

mne pri cviceni aj chodzi pukalo v kolene, vyskusal som viac pripravkov, vysledky som mal z amitamin® arthro360, berem ich teraz preventivne -odkaz odstránený-

nepodstatne

Znamena to, že nebeham zlym štylom, ako dopad nohy a podobne, na to dohliadal trener. A mam iny nazor na väčšiu kilometraž, ale to aj tak pričinou nebude, pretože kvoli zraneniu z januara teraz beham tyždenne max. tych 20 km ešte aj po mäkkom povrchu, čiže beh by som z pričin vyradil. Kolena začali bolieť keď som mal prestavku asi trojmesačnu z dovodu toho zranenia niekedy pri chôdzi, počas behu nebolia.