Ahojte,
chcela by som sa spytat, prosim Vas, ci je niekto na tom, tak ako ja. Samozrejme tato tema sa tyka chudnutia.
Som zena pred 30tkou (nemam deti) ale uz asi par rokov sa moja vaha pohybuje okolo 90kil mam 170cm.
Minuly rok som drzala oddelenu stravu, za 3 mesiace striktneho dodrziavania som schudla 5kg, som vytrvala, ale vravela som si, ze preboha, takto nemozem zit cely zivot, aby som si stale davala pozor, ze co sa s cim moze a co sa s cim nemoze. (skusala som aj ine diety, detox, ale vzdy som to nabrala spat).
Tak som si povedala,ze budem jest 5x za den, vyhodim chlieb (sladke skoro vobec nejem, nechuti mi, max raz za mesiac si dam 1porciu kolaca).Jem neskutocne vela zeleniny, salaty by som mohla jest kazdy den od rana do vecera.
Nepribrala som, ale ani neschudla, stale sa ma moja vaha drzi ako kliest.
Kupila som si orbitrek, poctivo na nom cvicim uz 3 mesiace 3-4x do tyzdna okolo 45min, spotim sa tak, ze by ste mohli moje oblecenie zmykat, prejdem na nom okolo 15km, ale hlavne ma to bavi. Chodime s priatelom aj na turistiky, takze pohybu mam dost a myslim, ze aj dobru kondicku.
Samozrejme, ze za tie tri 3mesiace som schudla asi 3kg. Tak som sa nahnevala a sla som k doktorke, nech mi spravi kompletne vysetrenie krvi, aj stitnu zlazu. Volala mi doktorka, ze mam vsetko az nadmieru vo vynikajucom stave (cukry,cholesterol, stitnu, moc, atd.).
Povedala mi, ze jednoducho som asi typ cloveka, co bude vzdy viac vazit, ale ze si mam sledovat cm. Ja sa ale s tymto nechcem uspokojit. Sice nikto by mi nepovedal, ze mam 90kg, zevraj na to vobec nevyzeram, citim sa super, ale zase 90kg je 90 kg a uklada sa mi to do brucha a ruk.
Uz som fakt zufala a peniaze na vyzivovych poradcov nemam. Chodim sa uz aj korculovat, peso chodim z roboty a vazne poctivo cvicim na orbitreku.
Mam bohate ranajky, na desiatu jogurt, alebo presindavku, potom obed, okolo 4-5 nieco lahke a veceru okolo 7, potom si zacvicim a spavat chodim okolo 23.
Pijem dostatok vody, jem vela zeleniny, menej ovocia, cez tyzden nahradim maso sojou, tofu, ako som spominala nejem chlieb (jem knackenbroty, sem tam sojovy,alebo celozrnny rozok), vyprazane mi nechuti, tak ja uz fakt neviem co to so mnou je....Ma niekto skusenost s tym, ze aj ked sa vyse roka snazi, kila mu dole nejdu?
Dakujem za odpovede,aj kritiku