Zdrava - ale s miernou obezitou

Príspevok v téme: Zdrava - ale s miernou obezitou
AfterEight

Ahojte,

chcela by som sa spytat, prosim Vas, ci je niekto na tom, tak ako ja. Samozrejme tato tema sa tyka chudnutia.

Som zena pred 30tkou (nemam deti) ale uz asi par rokov sa moja vaha pohybuje okolo 90kil mam 170cm.

Minuly rok som drzala oddelenu stravu, za 3 mesiace striktneho dodrziavania som schudla 5kg, som vytrvala, ale vravela som si, ze preboha, takto nemozem zit cely zivot, aby som si stale davala pozor, ze co sa s cim moze a co sa s cim nemoze. (skusala som aj ine diety, detox, ale vzdy som to nabrala spat).

Tak som si povedala,ze budem jest 5x za den, vyhodim chlieb (sladke skoro vobec nejem, nechuti mi, max raz za mesiac si dam 1porciu kolaca).Jem neskutocne vela zeleniny, salaty by som mohla jest kazdy den od rana do vecera.

Nepribrala som, ale ani neschudla, stale sa ma moja vaha drzi ako kliest.

Kupila som si orbitrek, poctivo na nom cvicim uz 3 mesiace 3-4x do tyzdna okolo 45min, spotim sa tak, ze by ste mohli moje oblecenie zmykat, prejdem na nom okolo 15km, ale hlavne ma to bavi. Chodime s priatelom aj na turistiky, takze pohybu mam dost a myslim, ze aj dobru kondicku.

Samozrejme, ze za tie tri 3mesiace som schudla asi 3kg. Tak som sa nahnevala a sla som k doktorke, nech mi spravi kompletne vysetrenie krvi, aj stitnu zlazu. Volala mi doktorka, ze mam vsetko az nadmieru vo vynikajucom stave (cukry,cholesterol, stitnu, moc, atd.).

Povedala mi, ze jednoducho som asi typ cloveka, co bude vzdy viac vazit, ale ze si mam sledovat cm. Ja sa ale s tymto nechcem uspokojit. Sice nikto by mi nepovedal, ze mam 90kg, zevraj na to vobec nevyzeram, citim sa super, ale zase 90kg je 90 kg a uklada sa mi to do brucha a ruk.

Uz som fakt zufala a peniaze na vyzivovych poradcov nemam. Chodim sa uz aj korculovat, peso chodim z roboty a vazne poctivo cvicim na orbitreku.
Mam bohate ranajky, na desiatu jogurt, alebo presindavku, potom obed, okolo 4-5 nieco lahke a veceru okolo 7, potom si zacvicim a spavat chodim okolo 23.
Pijem dostatok vody, jem vela zeleniny, menej ovocia, cez tyzden nahradim maso sojou, tofu, ako som spominala nejem chlieb (jem knackenbroty, sem tam sojovy,alebo celozrnny rozok), vyprazane mi nechuti, tak ja uz fakt neviem co to so mnou je....Ma niekto skusenost s tym, ze aj ked sa vyse roka snazi, kila mu dole nejdu?

Dakujem za odpovede,aj kritiku

odpovedam

no tymto kardiom, co robis, sa sice naozaj spotis, ale je to neefektivne a spalis tym malo. sacharidy samozrejme zo stravy nevynechaj, straz si mnozstvo. a hlavne vela zeleniny, aby ta neprepadal casty hlad, hoci ten sam o sebe nie je skodlivy.

Problem moze byt aj v regeneracii. po cviceni by si sa mala najest. nie hned, hodku, hodku a pol po. alebo si zmen cas cvicenia na skorsiu hodinu.

redka

Len dve veci... Nejedz soju... Daj si skontrolovat zenske hormony, hlavne estrogen... K tej soji napr tu www.google.sk

K estrogenom skus napr zadat do googlu estrogen weight gain... Mozno to bude tvoj problem... A mozno nie...

AfterEight

Lebo kazdy, kto ma pozna, vie, ze vazne sa neprezieram, preto som zufala,ze aj ked cvicim, tak to vobec nejde dole

Dakujem za tvoje odpovede. Musim si zistit komplexnejsie, co vsetko su sacharidy.

A taka otazka, ked zjem normalne obed a za 3 hodiny mi uz skrka v bruchu, tak podla mna mam rychly metabolizmus nie?

odpovedam

medzi ludmi je rozsirenych vela mytov, podobne je to s tym, ze sacharidy na ranajky... cas jedenia nema vplyv na chudnutie, ide o to, co zjes za cely den. z vyskumov dokonca vyplynulo, ze ked si das sacharidy skor vecer, nie rano, schudnes rychlejsie. ide skor o to, ze akonahle ti vystupi inzulin, zablokuje spalovanie tukov. preto je lepsie mat radsej 1, max. 2 porcie denne so sacharidmi vo vacsom mnozstve nez mat sacharidy v kazdom jedle.

Skus pridat bielkoviny a ten silovy trening - komplexne cviky predovsetkym. niekedy treba rozhybat metabolizmus, ak je spomaleny a silovy trening je na to skvely.

AfterEight

Na ranajky nemozem jest sacharidy? Citala som,ze ked sacharidy jest, tak iba doobeda, potom uz nie a ze bielkoviny mozem aj na veceru.

Ci sa mylim? :)

Lebo na ranajky som si davala ovsenu kasu, alebo musli niekedy. Ale vacsinou na ranajky si davam knackenbrot s maslom, sunkou a zeleninou a zeleny caj (kavu vobec nepijem,ani sytene napoje) ked tak cistu vodu

odpovedam

kardio nad 40 minut poskodzuje srdce, resp. akonahle ides na vytrvalost, tak spalis menej. rob pohyb intervalovo. ale uplne najvhodnejsie pre teba je silove cvicenie - fitko a dvihat postupne so najtazsie vahy. to aktivuje metabolizmus, naprava hormonalnu sustavu a zvysuje samozrejme vydaj energie. navyse, tymto spalujes energiu aj 50 hodin po docviceni. pohybom na orbitreku spalujes len tych 45 minut,co na nom si. vyskusaj a drzim palce, aby to slo rychlejsie.

avsak na ranajky si nedavaj sacharidy, skus bielkoviny a tuky. pokojne aj sacharidy k tomu, ale dopraj si hojnu davku bielkovin ako zaklad ranajok.