posilňovanie

Príspevok v téme: posilňovanie
tom

obraciam sa sem s prosbou o radu.
Mám 20 rokov. Celkovo sa snažím stravovať a žiť naozaj zdravo a berem to dosť vážne. Nesúhlasím ani s vitamínovými doplnkami, pretože sa mi to zdá byť príliš jednostranné. Pred pol rokom som začal posilovať. Doteraz som nebral žiadne podporné prostriedky a bol som zásadne proti nim ale teraz nad nimi uvažujem. Rozmýšľam nad užívaním 100 percentného kreatinu. Neviem však, či je to správne, či telu takáto "jednostrannosť" neuškodí. Na druhej stane tiež neviem, či to nie je potrebné kvôli tomu, že posilujem a možno to niekedy aj preháňam až ma svaly bolia...a že by možno telo potrebovalo nejakú "špeciálnu" výživu.
Alebo poznáte nejakú miernejšiu, alternatívnu metódu?
Nechcem sa s touto otázkou obracať na nejaké športové diskusné fórum, lebo tam by som bol určite zahrnutý samými chválami o daných látkach a silne pochybujem o objektivite.
Za odpoved vopred ďakujem

lunicssss

obraciam sa s prosbou na nejakého odborníka ktorí by mi poradil super cviky ktore posilnuju najmä DOLNÉ BRUŠNÉ SVALSTVO moj mail je 12MR12@azet.sk

DJ HiDe

sedan, lenze ta davka kreatinu v mase je fakt minimalna, jedna sa o 1,5gramu v 1kg, co ti kupovany kreatin ponukne samostatne a v omnoho vacsom mnozstve :)

sedan

je to otazka priorit, ci mas cas venovat sa tomu a vyvarat si jedla. Ale vlastne tie doplny vyzivy pre kulturistov niesu cisto synteticke sracky,ale su z prirdnych produktov.
Ja ked som cvicil, a jedol obycajne jedlo 4 krat za den tak som akurat schudol, potom som zacal davat kreatin a minokyseliny a po roku som mal o 10 kg viac

sedan

Ked clovek vela cvici, tak telo vela potrebuje, a samostatnou stravou ze napr 3,alebo 4 obycajne jedla za den absolutne nestacia. a kreatinu sa bat nemusis, ten je napriklad aj v mese,Tak si mozes vybrat ci piaty chod jedla, ktory telo potrebuje aby rastlo si kupis drahe meso a pripravis si ho, alebo si rychlo supnes proteinovy koktajl s kreatinom, ktory pripravis za 2 minuty.

DJ HiDe

slusny_muz, tak to si v pohode, ja som bol stale desymetricky rozvinuty, ked som mal 15, ruku som mal 39,5cm, zatial co predlaktie som mal len 31cm a obvod hrude som mal priblizne 100cm :) teraz sa to nastastie nejako stabilizovalo, a kracam cestou absolutnej symetrie tela..

DJ HiDe

slusny_muz, moja vyska je priliehajuca k cislu 183cm, vahou sa pohybujem v rozpati od 89-93kg..tazko povedat presne, kedze vaha, na ktorej sa vazim, nie je prave dokonale presna :)