Zdravim slecny a damy. Mam 46 rokov a 24 rocneho syna ktory mne a môjmu manzelovi predstavil pred cca styrmi mesiacmi svoju priatelku. Ona bude mat o par tyzdnov 26 rokov. Kedze sa uz pozname nejaku tu dobu tak sa rozpravame aj o roznych temach. Jednou z nich bola aj tema buducnost, pripadna svadba a deti. Dost ma zaskocil jej nazor na temu rodicovstvo a deti. Vraj ona deti mat nechce. Ako toto ma dorazilo. Povedala mi ze môjho syna miluje ale deti mat nechce lebo nechce. Ja som len nadhodila temu ze ake satocky mame pre pripadne ich deti odlozene co este nosili moji synovia a dcera. Ona sa proste ohradila ze ake deti? Ja nechcem mat deti pani...
Ako to co ma byt? My pochádzame z katolíckej rodiny aj ona. A zrazu takyto nazor? Ved kazda zena sa na tento svet narodila a Boh jej dal zivot aby opat po rokoch az vyzreje v zenu privadzala na svet potomstvo a stala sa matkou a manzelkou. A ona z veriacej rodiny si dovoli povedat takuto vetu? Myslela som si ze si robi srandu lebo je to take vtipne a vesele dievca a tak som sa po case spytala aj syna mimo nej ako to myslela a ci planuje mat deticky. On mi povedal nech jej dam pokoj ze sa nemam do toho starat a ze to je ich vec. Ze on nieje ani proti detom ale ani nejako ze za. Ze mat deti nieje nieco co ludia musia mat. Ako toto co ma byt? Ved sme ho vychovavali v laske. Viedli sme ho prikladom a vzorom ze dvaja dospeli ludia sa casom vezmu a splodia nove zivoty a budu zit v duchu katolíckej rodiny a oni sa buria proti tomuto? Moje dve deti syn a dcera sa detom a rodicovstvu nebrania a on?
Prosim vas ak ste tu taketo slecny a damy ktore nechcete a nemate deti napiste mi preco?
Ved podla mna kazda zena tuzi stat sa matkou ako kazdy muz tuzi stat sa otcom. Ved je to nasa povinnost mat deti ako aj zvieratka maju svoje mladatka. Ved deti su vonkajsim prejavom lasky dvoch ludi nie? Mat deti je nase poslanie ktore nam dal boh. Co vas slecny a damy vedie k takemu to radikalnemu rozhodnutiu zapudit v sebe matersky cit a nenaplnit funkciu svojej maternice a vajecnikov ktore sa kazdy mesiac snazia vytvorit zaklad a to vajicko na potencialny dalsi zivot.Nedovolit svojim prsiam aby sa v nich tvorilo cez toto krasne obdobie mlieko a napajalo novy zivot.
Co vas k tomu vedie ze ste rozhodnute nenaplnit svoje poslanie od Boha stat sa matkou. Je ine ak ma zena zdra. problemy a nemoze ich mat alebo sa jej nedari donosit plod ale ak je zdrava tak preco odmieta svoje bozie poslanie?
Co ma vsak zaskocilo je ze so synom sa chce vziat casom ale deti nie. Ked sa jej pytam preco nechces deti tak lebo. Lebo je to jej telo a jej rozhodnutie. Ak sa jej spytam a co moj syn tak povie ze ved sa ho spytajte na nazor. Inak spolu dobre vychadzame, vie varit, je sikovna, pracovita, vesela a sympaticka ale tymto rozhodnutim ma sklamala. Ja sama pochadzam z rodiny kde sme bol styria surodenci. Mam uz aj vnucata ale nebranim sa dalsim. Tesila som sa ze aj tento syn mi privedie radost do rodiny svojimi detmi. A zrazu Boh vrati rozum a lasku a nech ich privedie na spravnu cestu ktoru je naplnenie manzelskej lasky a tym su deti. Verim ze sa umudria a deti mat budu.
Poznaju sa uz dva roky. Nechapem jedno a preto vas prosim o vysvetlenie preco sa niektore zeny rozhodnu deti nemat? Co ich k tomu vedie? Co vas k tomu prividedlo ze deti mat nechcete?
Dakujem
Otazka na tie co netuzia po detoch
Neviem, ale zas mne to pripada ako velmi zvlastne napisane..cely ten prispevok. Preco by mala taku velku potrebu spominat tam ze su z katolickej rodiny...neviem, ale co to s tym ma spolocne? To naozaj dnes takto niekto rozmysla? A tiez ta pasaz o zenskych organoch...to je tak prehnane, tak neskutocne ako by to bolo napisane naschval tak, ze to ma diskutujucich len pohorsit. Pozrite sa na reakcie. Ja som tiez z katolickej rodiny, ale toto je naozaj vela, nikdy som sa v zivote nestretla s takymto nazorom, nikdy by mi taketo nieco ani nenapadlo, ze je to POVINNOST. To ked sa spolocnost na nas takto diva a vsetkych nas potom hadzu do jedneho vreca tak dakujem pekne. Ten prispevok je velmi pochybny, akoby bol napisany naschval tak, ze ma poburit. Urcite su ludia, ktori sa cuduju, ze niektorí mladi dnes nechcu deti, ale aby to napisali takymto stylom, tomu neverim.
Ja naopak nechapem, preco tak vela ludi ma deti. Ved na ne nemaju cas. Odlozia ich do skolky, do skoly, na milion kruzkov, k babke, len aby s nimi nemuseli byt. Kupia im tablety, mobily, pocitace, televizor aj do izby len aby sa im ako rodicia nemuseli venovat. Vyrastaju z nich sebecki ludia. Tak sa pytam, ze ci toto potrebuje svet? Dalsia otazka je, co im tento svet dokaze ponuknut? Chvalabohu, ze existuje niekto, kto ma odvahu nemat deti. Odvahu sa postavit rodicom a zhodnotit svoj zivot realne.
Milá pani počúvajte svojho syna. Má pravdu, že sa nemáte do nich starať. Vám by sa páčilo keby vám niekto niečo vyslovene nakázal? A vy by ste to urobili len aby vám ten dotyčný človek dal pokoj? Sú to dvaja dospelý ľudia ktorý majú právo robiť si so životom čo chcú a žiť si ho podla seba ak momentálne jeho priateľka nechce deti to neznamená, že ich vôbec nikdy nebude chcieť. Aj aj keby tie deti naozaj nikdy nechcela tak čo. Mala by byť za to upálená či jak si to predstavujete? Máte pomýlené názory a ešte raz opakujem nestarajte sa radšej do nich lebo tým môžete všetko pokašľať.
Nie kazdy tuzi po detoch, ja osobne ich k zivotu nepotrebujem. Nie som absolutne proti, ale nie je to moj zivotny ciel, ak nebudu nic sa nestane. Vlastne by som bol radsej keby neboli. A brat nazor 26 rocnej zeny ako definitivny, no neviem. Este ma aj ona casu, po 30 sa moze toho este vela zmenit.
Ja nechcem mať deti, lebo mám panický strach z pôrodu. Okrem toho po nich ani netúžim, pre mňa sú to zbytočné starosti.
Ahoj, nečítala som iné príspevky, ale napíšem ti môj príbeh a MOJE PREČO.
V prvom rade ti však chcem povedať a UISTIŤ TA, ZE FRAJERKA TVOJHO SYNA MA NA TO URČITE DÔVOD, TAKŽE JU PROSÍM NEZAVRHUJ.
Mám 18. Tiež pochádzam z katolíckej rodiny. Milujem deti a vždy som ich milovala. Ako malá som bola posadnutá bábikami a keď mi mama v 10tich rokoch oznámila, že čaká bábätko, tak som skoro vyskočila z kože od radosti, rada som jej so sestričkou pomáhala, všetko zatiaľ ok.
Odvrátená časť príbehu je, že môj otec nie je katolík, podvádzal mamu celý život, mal už asi milión žien, takých "ľahkých", sú rozvedení. Momentálne sa už 2 roky súdime o výživné, lebo okrem nezáujmu o nás, nemá ani záujem platiť, aj keď on pracuje v zahraničí a zarába veľa. Žijeme na dedine, kde každý o každom všetko vie, tak si vieš asi predstaviť ako po nás zazerajú.
Za najväčší dôvod však vnímam nefunkčnosť rodiny, nezáujem otca o mňa spôsobila v mojom živote nulovú sebadôveru v každej oblasti života (pozri si na nete, aký veľmi dôležitý je otec pri vývoji sebavedomia dcéry a tiež pri výbere partnera - vraj budem priťahovaná ale k takým istým ako on, takže ružová budúcnosť ma zrejme nečaká).
Ďalší dôvod je to jeho neplatenie. To spôsobilo, že sa snažím v škole najviac ako viem, chcem ísť na VŠ, chcem si v budúcnosti dobre zarobiť, ABY SOM NIKDY NEBOLA ZAVISLA NA NEJAKOM CHRAPUNOVI, KT. LEN SPRAVÍ DETI A POTOM SA NESTARÁ. Žiadny chlap mne takto neprejde cez rozum, rozviedla by som sa ihneď a nedbala by som na to, že som katolíčka.
Z tohto všetkého mi vyplynul nezáujem k vydaju, ale aj nezáujem k povolaniu matky. Otec mi zhnusil sex svojou promiskuitou a matka ako zarytá kresťanka z neho zas spravila hriešnu, trápnu a tabuizovanú tému, o kt. sa u nás nesmie ani ceknúť.
Hádam ti to stačí, len prosím ťa, netlač na ňu, 100% má nejaké zážitky a citové zranenia, kt. ju k tomuto doviedli.
Nie, ale vekom sa zvyknú ich preferencie meniť.
Milá mother, myslím si, že je každého vec, či bude mať deti alebo nie. Muž a žena by sa mali sami rozhodnúť, či chcú dieťa alebo budú žiť spolu bez detí. Podľa mňa nie je povinnosťou partnerov mať deti, ale je to ich slobodnou voľnou. Nik iný by ich nemal za ich akékoľvek rozhodnutie súdiť a ani na nich nijako tlačiť. Lebo sa môže stať, že ak na nich budete tlačiť a stále sa ich pýtať na túto tému, môžete sa im odcudziť a aj spočiatku dobré vzťahy medzi vami sa môžu zhoršiť. Ide predsa o ich spoločný život, o ich spokojnosť..
Slobodna, niekedy hodnoty, ktoré ľudia vyznávajú, nesúvisia s vekom.
mas velmi mudreho syna,ktory stoji na strane priatelky.tak to ma byt.preco musi zena mat deti?to co su halusky ze ich musi mat.ja ich tiez nechcem a to mam 34 a co?som preto zly clovek.aj ja pochadzam s katolickej rodiny(normalnej,ziadne prehananie).a niejak po nich netuzim.ak to vyhovuje mne a manzelovi,tak kazdemu je po tom viete co>?neznasam take frazy.nechajte ich zit,nemiesajte sa do nich.je pekne ze to povedala naroviny a vy sa s tym musite zmierit!!!!to je kazdeho osobna vec a vas do toho nic nie je!!!zite svoj zivot a ,ich zivot nechajte na nich.je dolezite ze sa doplnaju,maju rovnake myslienky,zaujmy a verte mi ide to aj bez deti.nemozete niekomu nanutit vas rozum.niekto chce deti niekto po nich netuzi.je pekne sa s nimi pobavit,ale niekomu staci chvila a chce mat svoj pokoj,svoj cas na seba.a nevravte mi ze som egoisticka.
Redka, škoda, že tu nemáme smajlíky, dala by som ti "palec hore", ach jaj pre dnes končím s angažovaním sa. Ako sa hovorí v jednom starom anglickom prísloví ..môžeš priviesť koňa k prameňu vody, ale nedonútiš ho, aby sa napil.