prosim zeny,co mate akekolvek skusenosti s uzivanim cilestu,ozvite sa.dnes mi bol predpisany.vdaka
Skúsenosti s HAK Cilest
sophia ...ahoj no ja ho beriem zo začiatku nastanu bolesti hlavy špinenie ale po čase by to malo prejsť ak nie tak zajzi za svojim gynekologom a predpiše ti niečo ine ..je doležite aby si tabletky brala presne alebo cc 10 min pred alebo po ale ked ich zoberieš tak o 2-3 neskor možu nastať bolesti hlavy dufam že som aspon trochu pomohla papa
agina.. najskor by si si o cystach mala nieco zistit. cysty nie su ziadna vada a kazda mlada zena ma alebo mala cystu pricom o tom ani nevedela. nie je to nic bolestive ani to necitis a tvoj gynekolog ta o cyste upozorni az ked je vacsia ako by mala byt..
spytaj sa svojho gynekologa, ten potvrdi moje slova
S tym by som absolutne nesuhlasila, ze cysty sa tvoria kazdej mladej zene...ja som ich vobec nemala.
cysty sa tvoria kazdej mladej zene a postupom casu miznu a tvoria sa nove. problem nastane vtedy, ak ma cysta viac ako tri cm, vtedy je potrebne vyoperovat ju. ale to uz nie je nasledkom HAK
hormonalna antikoncepcia ma svoje klady aj zapory.. ale to maju uplne vsetky lieky.. a vobec, vsetko.
niekto prihliada viac na zapory a klady ho nezaujimaju.. myslim, ze ak sa niekto rozhodne pre HAK (alebo aj ak sa k tomu chce vyjadrovat) mal by poznat vyhody rovnako ako aj nevyhody..
Ja som Cilest brala dva roky, ale odkedy som si niekde precitala o tom, ake je to vlastne svinstvo, som to okamzite vysadila.Uz to neberiem 5 rokov a nasledky mam stale - predmenstruacne spinenie.Vsetkym mladym holkam by som poradila, nech radsej vyuzivaju ine moznosti antikoncepcie, ako cpat do seba hormony.Ziadny lekar vam nepovie, ake je to skodlive...
V tejto teme neviem nic poradit, antikoncepcia je hruby zasah do tela.Zvysuje pravdepodobnost na rozne choroby(srdecne, rakovinu, cievne).
Kazdu chvilu dochadzaju s novou,lepsiou a po case zistia, ze je skodliva. Ale len vtedy, ked uz maju "novu, lepsiu" a samozrejme drahsiu. Tie najnovsie, co dokonca likviduju periodu, to je doslova pohroma pre hormonalnu rovnovahu. A zeny na to naletia, ked sa tomu narobi ucinna reklama.
Podla mna, najmenej skodliva je topicka antikoncepcia, rozne kremy a peny ktore len zvysia kyslost a tym zabiju spermie. Manzelka to pouzivala, a hoci je to trochu nepohodlne, nezasahuje to do celeho tela a nemeni hormonalnu rovnovahu.
Synova manzelka si nedala povedat, brala" pohodlne a moderne 1 krat do mesiaca injekcne hormony" a dnes je skoro dvojnasobne tazsia. A takych pripadov poznam plno z deti mojich kamaratov. Zopar pribralo za rok tak hrozne, ze som ich sotva spoznal.No a to viedlo k traume, dietam, roznym zdravotnym problemom a nestastiu.
A to hrozne mnozstvo rakovin prs. V USA kazda siedma zena ju dostane a lekarsky pristup je ciastocnna ci kompletna mastektomia, cize zmrzacenie. Nemyslim si, ze ta trocha pohodlnnosti je za to hodna.
Este pred par desatrociami rakovina prs bola velmi vzacna. Mozete si to overit v statistike
Co sa toho tyka, pred uvedenim prienyselne vyrabanych potravin, rafinovanych chemicky vytazovanych olejov a syntetickych arom a farieb bolo aj rakovin aj poraziek a infarktov velmi malo. Porazalo len bohatych, ktori sa enormne prejedali. A rakovinu mali len robotnici z chemickeho priemyslu, hutnici a banici. Teda ludia pracujuci vo velmi zamorenom prostredi.
Celkove sa zomieralo na choroby, urazy , podvyzivenost a vojny.
Dnes je sice vyssi priemerny vek, ale ludia poslednych 10-15 rokov zivota len trpia.Polovica zomrie na infarkty a mozgove porazky(zanesene a degenerovane cievy), stvrtina na rakovinu(zamorenie vcitane chemie a farmacie) a stvrta najvacsia pricina smrti podla zurnalu americkej medickej spolocnost(JAMA) su nasledky farmaceutik, ci uz spravne(bocne nasledky) ci nespravne predpisanych.
Z liecenych rakovin 50% zomrie na nasledky chemoterapie, 40 percent na rakovinu a len 10% sa podari vyliecit(tj kriterium vyliecenia si postavili, ze sa rakovina nevrati do 5 rokov, to neznamena, ze neskor predsa len nezomru na rakovinu, ci nasledky chemoterapiou zniceneho tela)
moja mama dostala z HAK Ciles krvacanie, musela ist na zastavenie do nemocnice a neskor jej museli zmrazit a odstranit krcok maternice. Poznam este jednu babu, ktora mala zenske problemu z Cilestu... ale ako sa hovori, 100 zien... 100 chuti, kazda moze na nu reagovat inak