Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spolocne byvanie

Príspevok v téme: Spolocne byvanie
JPP

s priatelkou uz sme nejaky ten rok spolu. konkretne zacali sme nedavno 8. rok :). Ona 23 a ja 25. Ona studentka 4. rocnika a ja pracujem a este kvazi studujem. Po skonceni jej skoly, by som rad s priatelkou zacal aj byvat, lebo si myslim, ze by bol najvyssi po tolkych rokoch. Ja pracujem momentalne v BA. Mam tu dobru robotu, dobre financne ohodnotenu a aj vacsiu sancu na zmenu prace. Priatelka ako dostuduje bude moct ucit v skolke alebo ucit na 1. st. ZS. A ja by som bol rad, keby si prenajmeme spolu byvanie tu v BA. Ona mi tvrdi, ze moc nezarobi a aj to malo co zarobi minie len na byvanie, ze to moze ostat aj doma byvat (s mamou) a nebude mat ziadne vydavky na ubytko. Jej mama bude toho isteho nazoru si myslim, ze naco by isla prec robit, ked moze aj doma ostat robit. Ja som jej ponukol, ze ubytovanie resp. izbu, ktoru by sme si prenajali, by som platil ja sam celu, ona by nemusela nic davat. Na stravu by sme sa skladali.
Mne ide o to, ze ked ona dostuduje, ja budem mat viac ako 26 a nebudem sa chciet stretavat ako za studentskych cias, len cez vikend. A myslim si, ze po vyse 8 rokoch vztahu by sa aj patrilo zacat zit spolu. Ja by som tiez mohol ostat byvat v rodnom meste, ale kde najdem pracu, tak dobre platenu? S priatelkou uvazujeme o dome, no ale bez penazi sa to neda.
Mozme byvat tak, ze ja v BA a ona doma. Vidat sa po vikendoch. Ale co, takto budeme fungovat dalsie 2 roky, az pokial si nenasetrime a potom si nieco postavime/kupime svoje? Ja chcem mat po boku cloveka, ktoreho lubim a s nim prezivat chvile, a nie len pocas vikendov a aj to u rodicov. Vzdy ked zacnem tuto temu, priatelka povie, ze to ma este rok cas.
Co si myslite vy? Dakujem

JPP

nie je jedinacka. ale napr. ona nenecha mamu samu doma, nakolko ma priatela. u mna je situacia taka, ze som najmladsi a surodenci uz maju vlastnu rodinu, a mama zije sama. cize skor by ma malo trapit, ze mama bude sama, ale tak ja chcem byt samostatny

[zruseny35]

Ja by som ti poradia aby ste si prenajali tu izbu/garsonku niekde mimo mesta,na okraji.Je to lacnejšie.A MHD vám tolko penazí hádam nezožerie.Treba si to prerátať a potom rozhodovať.
Iná možnosť je, naozaj odíst bývať do menšieho mesta ,k mamke " zdarma" energie hádam zaplatíte ?:)Skusite žiť spolu ,a ked vám to pojde polroka a ,tak potom sa dá rozmýšlať o vlastnom bývaní.V mensom meste ( s tým menším platom) je to ale o požičke na byt,nie na stavanie domu.Treba počítať s tým,že ked ona ostane na materskej a ty nahodou ochorieš alebo stratíš prácu,tak z čoho na ten dom/úver bude ?Menšie mesto má vsak vyhody v tom,že obyčajná zábava alebo kurzy/skoly stoja menej ako v BA.
PS: Je jedináčka,ked chce ostať u mamky? Lebo ak nie,može sa stať ,že ked sa surodenec ožení "vyšachuje " vás dvoch z domu.Jeden nikdy nevie čo sa zomelie...

JPP

uz som sa jej na to pytal, ze ci tak sa zasnubit. ale povedala, ze to ma cas, kedze studuje, lebo ona sa chce do roka vydat, nechce byt napr. 3 roky zasnubena. ale povedala by mi ano, ked som sa ptal, ci by si ma niekedy vzala :)

doubledog

toto ti pripada konspiracne? :)

my predsa musíme zvazovat tvoj pripad podla toho, co vidíme v okoli, ci sa to nahodou na nieco nepodoba, co sme videli alebo zazili.

posudzovat tvoj pripad podla toho, co o nom hovoris ty, je dost naivne.

inak, nie si ty nahodou romantik?

JPP

ja tiez nechcem ostat dlhodobo/natrvalo byvat v BA. len zo zaciatku, nieco zarobit a nasporit si. Skor by som byval tak medzi BA a rodnym mestom. A takisto nemam ani v zaujme dochadzat do BA kazdy den.
Ako priatelka sa aj vyjadrila trosku, ze by to zvladla asi byvat so mnou v BA, ale ze by si chcela zariadit izbu podla seba :). No nikto jej v tom nebrani. Ale nejak presvedcivo to nehovorila. Takze skor si myslim ze NIE ako ANO. Na druhu stranu, uz ked dostuduje, ako som pisal, nestojim moc o vztah, kedy sa budeme stretavat 2x v tyzdni. To mozme potom takto fungovat cely zivot.