Mam nieco okolo 30. A lezie mi na nervy to ako sa vsade ci v mediach ci medzi ludmi zdoraznuje potreba az nutkanie mat s niekym vztah. Preco? Preco si ludia az tak prehnane davaju zalezat natom aby s niekym randili. A na toho kto nerandi a nechodi s nikym sa pozeraju cez prsty. Zapnem radio akukolvek stanicu urcenu mladym tak stale po veceroch alebo aj cez den riesia vztahy, kto s kym, ako, kde. Kto sa rozisiel, kto nikoho nema, kto sa zasnubil a bla bla bla.
Kolegovia ci kolegyne ma otravuju s tym ze som pekna akoto ze nikohonemam. Kamaratky ci byvale spoluziacky to iste. Preco nikoho nemas, preco sa nevydavas preco preco preco...
Preco by som musela niekoho mat? Preco sa musim podla nich vydat? To nemozeme existovat bez vztahu? Nemozem byt singl lebo im to kole oci? Chodila som na kurz, zoznamila som sa s dvoma babami a tiez po case zacali vyzvedat ci niekoho mam. Stretnutia s rodinou dopadnu tak isto, kazdy rozhovor sa skonci pri mne ze preco nikoho nemam a kedy sa racim vydat. Pred par mesiacmi som bola na prac. pohovore a pani co som mnou robila pohovor sa ma pytala ci som vydata a ked som odpovedala ze nie tak zdesene pozrela ze nie? A preco? Co nemama stastie v laske? Akoze to ma uz totalne zarazilo take nieco. Clovek pozrie film a ak to nieje triler tak vsade sa riesia len vztahy a lasky. AKoze ja nemam nervy nato. Cely svet je stavany len na vztahoch a laske? Ako ja nemam ani chut sa na niekoho viazat a putat. Mam rada volnost, slobodu a nie obmedzovanie a tlacenie do svadby a rodenia deti.
Ako to vidite vy?
Preco by som musela mat vztah?
Ja mam zase take skusenosti, ze sa ma nato pytaju prave ti ludia, ktori sami bud su uz rozvedeni alebo maju dokafrany vztah drziac si ho na vlasku. Prave tym to kole oci aspon z mojho pohladu :)
ja som raz na hodine rustiny povedala ako priklad vety na slovicko :nemusim, ze "ja sa nemusim vydat" skoro mojej ucitelke oci vypadli...a zdesene sa ma pytala ze to ale bol len priklad, ze sa vydat preboha chcem!
mna sa moja babka od mojich 16 tich pyta ci mam frajera a kedy bude svadba..mam 28, nemam frajera a ju ide porazit ze sa nevydavam...
ja sa na rozdiel od teba vydat chcem, ale nemienim sa postavit na hlavu z toho ze nikoho nemam a bola by som rada keby sa aj ludia okolo mna ukludnili...
ale aby som ti odpovedala-nie nemusis byt vo vztahu! nemusis sa vydat! nemusis absolutne nic!
v tychto pripadoch velmi rada pouzivam vyrok mojej velmi inteligentnej kamosky:
KED SOM SA NARODILA, NIKTO MI NEDAL DO RUKY ZMLUVU KTORU BY SOM PODPISALA AKO PRESNE BUDEM SVOJ ZIVOT VIEST A CO KEDY UROBIM! takze vsetko, vsetko je len a len tvoja vec...nad ostatnymi sa mozes pousmiat-bojovat so spolocnostou nema zmysel, zbytocne ti to uberie energiu...pousmej sa nad nimi a chod dalej...mna tiez terorizuju otazkami, ale zase si hovorim-kolko ludi okolo mna je vo vztahoch s nepravymi ludmi len zo strachu aby neboli sami-a to je akoze lepsie?...
je to tvoj zivot-rob si co chces,inych do toho velke gulove!houk!
kašli nato čo si iní myslia a do čoho ťa nútia. Možno ti len závidia že si žiješ spokojne a neriešiš také problémy so vzťahmi a deťmi ako ony. Že máš viac času na seba a môžeš si robiť čo chceš, ísť kam a kedy ty chceš. Asi je to len závisť. Ale máš pravdu v tom lebo aj mne to lezie na nervy že média a ľudia dosť natom zakladajú a zbytočne rozpitvavajú vzťahy. Ja som po rozchode a tiež ma každá kamoška potrebu ma ľutovať ako by mi niekto umrel. Pritomja som rada že som sa s takým debilom konečne rozišla takže neľutujem.
tak kazda odlisnost vzbudzuje v ludoch taketo otazky.
ja napr. jedavam polievku az po hlavnom jedle a ludia sa tomu cuduju.
a to je len uplna nedolezita drobnost.
takze je jasne, ze otazka vztahov bude toho pocudovania vzbudzovat viac.
ale jasne, musi to byt riadne otravne.
ja sa napr. ludi nepytam, ci niekoho maju. povazujem to za ich vec.
uplne s tebou suhlasim..ako by to bol ciel zivota najst si partnera a mat deti a ak mas iny nazor, pozeraju na teba ako na vraha.. zivot mozes zit aj po svojom. akurat sa mozes citit po rokoch osamelo, lebo vsetky sa povydavaju a maju deti , lebo sa to tak patri a nebudu mat na teba cas koli rodine.