Preco by som musela mat vztah?

Príspevok v téme: Preco by som musela mat vztah?
nezavisla

Mam nieco okolo 30. A lezie mi na nervy to ako sa vsade ci v mediach ci medzi ludmi zdoraznuje potreba az nutkanie mat s niekym vztah. Preco? Preco si ludia az tak prehnane davaju zalezat natom aby s niekym randili. A na toho kto nerandi a nechodi s nikym sa pozeraju cez prsty. Zapnem radio akukolvek stanicu urcenu mladym tak stale po veceroch alebo aj cez den riesia vztahy, kto s kym, ako, kde. Kto sa rozisiel, kto nikoho nema, kto sa zasnubil a bla bla bla.
Kolegovia ci kolegyne ma otravuju s tym ze som pekna akoto ze nikohonemam. Kamaratky ci byvale spoluziacky to iste. Preco nikoho nemas, preco sa nevydavas preco preco preco...
Preco by som musela niekoho mat? Preco sa musim podla nich vydat? To nemozeme existovat bez vztahu? Nemozem byt singl lebo im to kole oci? Chodila som na kurz, zoznamila som sa s dvoma babami a tiez po case zacali vyzvedat ci niekoho mam. Stretnutia s rodinou dopadnu tak isto, kazdy rozhovor sa skonci pri mne ze preco nikoho nemam a kedy sa racim vydat. Pred par mesiacmi som bola na prac. pohovore a pani co som mnou robila pohovor sa ma pytala ci som vydata a ked som odpovedala ze nie tak zdesene pozrela ze nie? A preco? Co nemama stastie v laske? Akoze to ma uz totalne zarazilo take nieco. Clovek pozrie film a ak to nieje triler tak vsade sa riesia len vztahy a lasky. AKoze ja nemam nervy nato. Cely svet je stavany len na vztahoch a laske? Ako ja nemam ani chut sa na niekoho viazat a putat. Mam rada volnost, slobodu a nie obmedzovanie a tlacenie do svadby a rodenia deti.
Ako to vidite vy?

gamm

sweater posudzujes to prilis jednostranne. do urcitej miery, ktora je individualna, sa prisposobujeme okoliu, lebo je to prirodzene. sme nauceny zit v spolocnosti a zijeme v nej. ale do urcitej miery, ktora je tiez individualna, sa riadime tym co je nam vlastne bez ohladu na okolie. nie sme len odrazom okolia. sme odrazom roznych faktorov ktore na nas v zivote vplyvaju alebo vplyvali.
aj to koho a aka kritika sa dotkne je individualne. a ked uz sa ma ta kritika dotkne je dobre sa zamysliet preco. to je prospesne, tak sa clovek spoznava.

Sejla

Stryco, ano verim, ved to nie je ziadne scifi, facebook, apple a neviem ci aj google preplaca zenam zmrazenie vajicok, ved je to celkom lakava zamestnanecka vyhoda a spolocnosti tak k sebe chcu prilakat lepsich zamestnancov, ktori v najlepsom veku neodidu na matersku a starat sa o rodinu.

anjelik *

Ako bytosti sme jedineční a neopakovateľní, líšime sa, naveky budeme sami a náš vývoj je len a len našim vývojom. Ale to, čo nás spája, je naše srdce. V ňom cítime tých druhých. Tí druhí nás obohacujú o vlastné skúsenosti, stávajú sa pre nás vzorom, či už tým dobrým alebo takým, akým sa stať nechceme. Naozaj sa dá prežiť život tak, že sa uzavrieme pred tými druhými, spravidla v strachu, že nás sklamú, že nás zrania, že sa budeme musieť o nich postarať a pritom sami sme bezmocní a slabí. Ale z môjho pohľadu je to škoda. Je škoda prežiť život sám, zalezený vo vlastnej ulite a vlastnej naivite, že nikto mne podobný tu nie je, nikto pre mňa dosť dobrý. Lebo ak tak budú uvažovať všetci, ako sa podarí budovať toleranciu, obetavosť, prispôsobivosť? Vzájomnú podporu? Nijak. Potom ale ťažko očakávať podporu od zamestnávateľa, od náhodného okoloidúceho. :o)

sewie

kajus 25, v pohode-mne to doslo:D
ako aj mne obcas niekto chyba ale co sa mam silou mocou dat dokopy len tak s hocikym aby som nebola sama alebo aby bolo ticho od ostatnych...

lienka 33, este dobre ze som spomenula ten vyrok-nemas dlho nikoho tak si lezba...a ty si ho sem hodila:D juchuuu

nezavisla, aby sme sa vratili k tvojej otazke-kasli na vsetkych a rob si svoje, tvoj zivot, tvoja volba!

sweater*

gamm ono kazdi si mysli aky je vobec neovplivnovany ostatnymi a okolim, ako si ide svoju vlastnu cestu ale je to hovadina. uz len obycajne veci ako obliekat sa, chodit do skoly, do prace, vytvarat zvazky, rodiny a decka... sme len odrazom okolia. myslim si ze uplne kazdi ak by zacal dostavat povedzme kritiku od ludi v okoli, rodiny atd. nemyslim ze by to s nim nepohlo...

gamm

vobec tych ludi neries. ja by som sa ti napriklad necudoval. niekto sa ti cuduje. mas rozne nazorove skupiny ludi. podstatne je ci si ty takto spokojna. pokial samu seba neklames tak je vsetko ok.
skor by ma zaujimalo preco ta tie ich reci a povedzme aj to mnozstvo filmov o laske viedli k tomu ze si musela zalozit tuto diskusiu. co myslis co ta na tom irituje ? mas pocit ze si divna ? alebo ti len pripomenuli nieco co ti chyba len si to nechces priznat ? ja ta nepoznam, ja len tak "nahlas" uvazujem :-)
ono je fajn mat niekoho. clovek potrebuje cloveka

stryco.

lienka ved nie kazdy chlap je ukazkovy partner. a to plati aj na zeny. niekedy sa tym chlapom cudujem, ze co su schopni vystrajat len preto aby mali zenu a potom si najdu uplnu kozu. radsej budem sam ako sa trapit s niekym s kym to nema vyznam.

stryco.

sejla: "Ved velke spolocnosti svojim zamestnankiniam nechavaju zmrazit vajicka, aby nemali este deti" - akoze prepac, ale tomu fakt niekto veri? :D Silne pochybujem, ze toto je pravda.

lienka-33

baby,to mi akože tak zvidíte tu kopu rozumu v hrsti,že mate taku silnu potrebu sa ma snažiť ponížiť ? :)
Kto sa ako ma v živote lepšie?-žena čo zaklady lasky ovláda a ma sa dobre ?-alebo vy ,uhundrane neukojene ženy čo nechcu všetko to krásne čo muž vie v láske poskytnuť aby život mal ZMYSEL ?O pár rokov z vas budu ešte uhundranejšie stare dievky,ale vtedy s tým už nič neurobíte,už sa budete len budete hanbiť.
Prečo hadzať spinu a odovodnovanie si svojho problemu na druhých,ktorý za to ani nemožu?