Ist ci neist?

Príspevok v téme: Ist ci neist?
Marcela24

Referendum sa blizi a ja neviem ci ist alebo nie. Ako hlasovat by som vedela na tretiu otazku ale na prve dve neviem co dat. Neviem sa vyjadrit k prvym dvom. Co vy? Maju homosexuali pravo vychovavat deti ktore by mali mat otca a mamu alebo nemaju pravo? Je status manzelstva hodny aj pre homosexualov alebo nie? Ako ste rozhodnuti, ist ci neist? A preco neist a preco ist? Ako hlasovat? Ak mate odvahu mozte odpovedat aj ako budete hlasovat. Kto nema co k teme povedat rozumne nech sa zdrzi prispievania. Chcem len logicke uvahy.
Dakujem

balia

Stránka s názvom škôlka-dnes uvádza učebné metódy sexuálnej výchovy v nemeckých škôlkach.

www.kindergarten-heute.de

Vyberám:

Cesty objavovania - detská sexualita (Entdeckungreisen - Kindliche Sexualität)

Kindliche Sexualität zeigt sich im KiTa-Alltag in unterschiedlichsten Facetten: direkt oder indirekt, ängstlich oder offen, irritierend oder klar, fragend oder provozierend. Konkret zeigt sich dies in folgenden Verhaltensweisen:

Detská sexualita sa ukazuje počas denného programu v škôlke v rôznych podobách: priamo alebo nepriamo, bojazlivo alebo otvorene, iritovaním alebo jasne, pýtajúc sa alebo provokovaním.

Frühkindliche Selbstbefriedigung
Durch Selbstbefriedigung entdecken Kinder ihren Körper. Sie fühlen sich ihrem Körper sehr nah und verspüren lustvolle Gefühle. Das Zulassen frühkindlicher Selbstbefriedigung ist für den Aufbau der Ich-Identität von Bedeutung und weist auf den Identitätsaspekt von Sexualität hin.

Skorá detská masturbácia (sebauspokojovanie). Prostredníctvom sebauspokojovania objavujú deti svoje telá. Cítia svoje telo veľmi blízko a pociťujú slastiplné pocity. Povoliť skorú rannú masturbáciu má význam pre budovanie ja-identity a poukazuje na aspekt identity u sexuality.

Sexuelle Rollenspiele
Rollenspiele mit sexuellem Inhalt sind ein wichtiges Übungsfeld für Kinder im Kontakt mit Gleichaltrigen. Doktorspiele, Vater-Mutter-Kind-Spiele oder andere sexuelle Rollenspiele ermöglichen zum einen, gemeinsam auf Körperentdeckungsreisen zu gehen, und zum anderen, aktiv mediale Einflüsse zu verarbeiten und spielerisch umzusetzen.

Hranie sexuálnych rolí
Hry rolí so sexuálnym obsahom sú dôležitým cvičným poľom pre deti v kontakte s vrstovníkmi. Hry na doktora, otec-mama-dieťa hry alebo ďalšie sexuálne hry rolí umožňujú na jednej strane vydať sa na cestu objavovania tela a na druhej strane spracovať aktívne mediálne vplyvy a hravou formou previesť.

Sinnesschulung
Eine umfassende Sinnesschulung ermöglicht das Kennenlernen des eigenen Körpers sowie der emotionalen und körperlichen Dimension von Sexualität. Dabei spielen Berühren, Stehen, Gehen und Bewegen eine wichtige Rolle. Berührungen sind auf Körperkontakt mit anderen Kindern oder Erwachsenen angewiesen. ... Sie experimentieren und erfahren dadurch, wo ihre körperlichen Grenzen sind und wo sie die körperlichen Grenzen anderer überschreiten.

Zmyslové školenie
Rozsiahle zmyslové školenie umožňuje spoznať vlastné telo ako aj emocionálnu a telesnú dimenziu sexuality. Pritom hrajú významnú úlohu dotyky, státie, chôdza a pohyby. Dotyky sú odkázané na telesný kontakt s ostatnými deťmi alebo dospelými. Deti experimentujú a zakúšajú, kde sú ich telesné hranice a kde prekračujú telesné hranice iných.

Raumgestaltung
Häufig werden Räume nach Gesichtspunkten der Übersichtlichkeit, Reinigungsmöglichkeiten, Helligkeit und Sachfunktionalität ausgerichtet. Die Einrichtung einer Kuschelecke mit Kissen und Matratzen ist wichtig, damit Kinder auch die Möglichkeit haben, sich zurückzuziehen und in einer kleinen Gruppe unter sich zu sein.

Priestorové usporiadanie
Priestory sú často vybavené z pohľadu prehľadnosti, upratovacích možností, jasnosti a vecnej funkčnosti. Zriadenie prítulných kútikov s poduškami a matracmi je dôležité, aby deti mali tiež možnosť stiahnuť sa a byť medzi sebou v malej skupine.

Na konci článku je odporúčaná literatúra vydaná inštitúciou BZgA - Spolková centrála pre zdravotnícku osvetu, ktorá je viazaná príkazmi a podriadená vláde. Odporúčaná literatúra: Telo, láska, hry na doktorov. Príručka pre rodičov pre rozvíjanie detskej sexuality u detí vo veku 1 - 3 roku života, a vo veku 4 - 6 rokov (brožúrky sú zadarmo). Príručka sexuálnej výchovy. Takto sa deti učia spoznávať seba a svoje telá. Odborná kniha pre vychovávateľky a rodičov.

link na stránky oficiálne vydaných publikácií o sexuálnej výchove v škôlke:

de.scribd.com

www.kinderumweltgesundheit.de

easy gesund

Je spravne ist na referendum a podrzat rodinu nase deti maju pravo byt chranene . A teraz je ta moznost a nesediet doma; tyka sa to nas vsetkych. Mali by sme zdravo uvazovat a nenechat sa ovplyvnit chorymi nazormi .Muz a zena - manzelstvo a deti; ktore sa ucia uz od malicka spravnemu vzoru ako ma vyzerat eodina hraju sa na mamku a ocka ; maju pravo mat rodicov ; ale nie rovnakych pohlavi ; idu nam a nasim detom natlkat; ze homosexualy a lesbicky je to iste ako vztah muza a zeny?@Nie je a nikdy nebude .Muzi vaztesi a milujte svoje manzelky a zeny udrzujte teplo domova a davajte lasku svokim potomkoma ucte a vychovavajte ich spravne
.
.

0vecka

2 memento dnes som sa bavil s jednou ucitelkou ze sa to v nemecku uci v skolke a dost ju to pobavilo... je to hlupost...

hlupost^entu

tak to beriem naspat, pokial si to myslel tak, ze mali otazky v referende stat v zmysle "poslat do basy alkoholika z rodiny co jej robi zle?"
tak som jeznoznacne za a suhlasim s tym vojim predchadzajucim prispevkom

Prezyvka055

hlupost^entu
svetuskari idu nieco zakazovat len som ti ukazal inu tvar a iny problem.

Inak neviem o tom ze by na toto forum pisali plateni studenti tak hovorim o problemoch ake sa tu riesia a s tym prirovnanim ze homo a nehomo rodin je k pomeru 1:100. Teda sa vyhodili peniaze na nejake mizive percento ludi miesto toho aby sa riesili problemy ktore su v majorite. Dali sa prachy na to kde sa hlasuje o nejakej minimalne homo skupine miesto toho aby sa dali prachy na riesenie problemov v alkoholickych rodinach ktorych je nespocetne viac ako spominas ... preco je homo problem hodny referenda a alkoholizmus jeho vyskyt je mnohonasobne vyssi toho hodny nie je?

Mimochodom to referendum bude stejnak neplatne cize tie peniaze su uplne zmarene.

hlupost^entu

Prezyvka055

sorry ale ty mas hlupy nazor, za to ze polovica rodin je nefunkcna, treba ich zakazat? alebo ideme riesit preco je rodina nefunkcna.

ak sa pokazi 1 fabia na parkovisku, zakazeme fabia budeme kupovat len BMW ? ak sa pokazi jedno BMW... atd.. ?

ja mam napr exoticke auto, je 100% spolahlive do dnes.. ale aj tak niektore samovolne vzblknu a co teraz ?

To je fuk ci mas 20, alebo 50 rokov, u teba to odhadujem skor blizsie k 50tke - a ja by som veru chcel mat vzor, muzsky a dam ti radu, ak by som ho nenasiel v otcovi, mal by som tu DVOCH DEDOV!

samozrejme nie, ak si ludia predlzuju pubertu do 45tky so zamrazenymi vajickami.

"Nikdy som tu necital ze mamka je bisexual alebo otec je bisexual rozviedol sa a zije s priatelom a mam z toho depku. Toto necitam. "

chces to citat? nie je problem objednat par studentov, co ti taketo temy napisu, napis kolko takych tem checs mat na fore do konca vikendu a budes ich tu mat.

logicky, ak chapes matematike, a "bezna rodina" je v zastupeni 99%, a homo rodina je v 1% zastupeni, tak logicky, bude tam ABSOLUTNYCH problemov o 100x menej, nie ?!

Napriklad:
ja mam rodinu otec+mama - nepiju, nefetuju, fajcili, uz nie. dedo pijaval, ale uz sa z toho dostal, nikdy neudrel zenu, ani rodinu.

plus, myslis ze alkoholizmus sa vyhyba homosexualom? to bude potom nejaka vzacna geneticka vada, mali by sme pestovat len homosexualov..

alkohol si nevybera..

K referendu a nevyjadrujem, lebo je zle postavene, vyjadrujem sa len k tomu, ze sa tu buzici obhajuju ako stavuskari. Ano, videavame to v cirkvi, vatikane, v skolach, aj v hetero rodinach.. V buzibaroch sa nikdy nikto nepobije, nepricuchne k alkoholu, vsak ze ?!

Prezyvka055

Marcela24 manzelsky zvazok je len vymysel toho referenda, homo nikdy nechceli MANZELSKY ale PARTNERSKY zvazok cize je to absolutne vykonstruovana debilina. Nechapem naco je otazka v referende na o vec o ktoru ani nebol zaujem.
A ze syn potrebuje vzor otca to ste zabili uplne. Polovica alebo dajme tomu tretina rodin na slovensku je rodin alkoholickych, kde vzor pre syna je asi taky ze minimalne kazdy tyzden ked nie kazdy den chodi vonku s kamaratmi otacat flasku. Fiha no to su mi krasne vzory ala tradicna rodina.
Zle su polozene otazky velmi. Treba sa radsej pytat ze ci ste za to ze ci mozu mat deti alkoholicke rodiny.
To su problemy co tu citam na fore.
Nikdy som tu necital ze mamka je bisexual alebo otec je bisexual rozviedol sa a zije s priatelom a mam z toho depku. Toto necitam.
Ale za to tu najdem plno tem ze rodic je alkoholik brat je alkoholik, otec pije, bojima sa otca, bije mamu.
Toto su problemy, toto su tie vase otcovske vzory. Miesto toho aby ste poriesili realne problemy, si vymyslate nejake pseudo nexistujuce homo veci.

Uplne zbytocne vyhodene peniaze nic neriesace.

Slobodna

memento teba ked sa 5 rocne dieta opyta na co ma pipik alebo cikulu, odpovies na cikanie a na ostatne ma cas :) deti sa to dozvedia tak ci tak, nie je lepsie aby im to bolo vysvetlene odborne ale primerane ich veku? Mas pravdu, len ty si najmudrejsia.

embryo

memento: ludia vedia "obcas" napisat hluposti, treba sa to naucit filtrovat...

odporucam ti precitat si znenie referenda, pevne verim, ze tych 66 slov zvladnes a mozno ta aj osvieti ;-)